Valikko Sulje

Treenaa aivosi vireiksi

Aivojen ja mielen valmennuksesta 25 vuoden kokemuksen omaava Reidar Wasenius on tiedetoimittaja Tiina Hutun kanssa koonnut erinomaisen teoksen.

Reidar käyttää itsestään ammattinimikettä Personal Brainer. Tiina on neurotieteen lisensiaatti ja vastaa kirjan varsinaisesta tietosisällöstä.

Aivotreeni on taatusti paikallaan, sillä aivomme kaipaavat huolta. Kirjassa on lukuisia esimerkkejä siitä miten aivotaitoja voi treenata ja hyödyntää. Opin, että aivoharjoittelun tulee olla tietoista, tavoitteellista ja olisi hyvä venyttää hieman mukavuusalueen rajoja. Siksi varsinaiseksi aivotreeniksi ei kelpaa esimerkiksi kortinpeluu tai lehtien selailu.

Aivot janoavat päivittäisiä haasteita. Aivoja pitää käyttää. Se on aivotietoisuutta parhaimmillaan. Kirjan 40 harjoitusta tähtäävät juuri tähän.

Kirjan parasta antia on aivojen muovautumisesta kertova osio. Aivot muovautuvat harjoittelun myötä terävämmiksi ja asiat muistuvat paremmin mieleen. Olennaista on yllättää aivoja säännöllisesti ja noudattaa terveellisiä elämäntapoja. Palautuminen, stressin välttäminen ja hyvä uni vaikuttavat tärkeiltä päätöksiltä.

Meidän pitää treenata päätämme senkin takia, että aivoiltamme vaaditaan yhä enemmän ja yhä pidempään. Aivojen kunto ratkaisee arkemme sujuvuuden ja elämämme laadun – kaiken ikää. Se hidastaa muistisairauksien kehittymistä ja voi jopa poikia lisää toimintakykyisiä työ- tai elinvuosia.

Kirjasta poimittuja oivalluksia:

Liiku ja nuku riittävästi, syö terveellisesti ja pyristele eroon haitallisista riippuvuuksista.

Hyväksy tilapäinen stressi mutta huolehdi riittävästä palautumisesta.

Tunnista itsellesi parhaat tavat rentoutua ja järjestä niille aikaa.

Päästä irti liiallisesta valvomisesta ja märehtimisestä keskittymällä nykyhetkeen.

Kirkasta arvosi ja priorisoi tarpeesi ja tavoitteesi.

Harjoittele itsehillintää ja ruoki motivaatiotasi tietoisesti.

Opettele taitavaksi ja tehokkaaksi päättäjäksi.

Ole tavoitteellinen ja keskittynyt oppija.

Riko rutiineja ja yllätä aivosi säännöllisesti.

Kun tarvitset luovuutta, anna mielen harhailla.

cropped-christer-sundqvist.jpegChrister Sundqvist
turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtori

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: http://ravintokirja.fi/ 

 

 

About Author

Samanlaisia kirjoituksia

0 Comments

  1. Paluuviite:Paljon kirja-arvosteluja | Turpaduunari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *