10/08/2022

Osana terveysyhteistyötä julkaisen ajatuksia herättävän Tiendeo -yrityksen blogikirjoituksen. Aika yllättäviä terveystottumuksia! Muokkasin ja täydensin hieman alkuperäistä kirjoitusta.

Oltiinpa missä päin maailmaa tahansa, terveellinen ruokavalio kiinnostaa terveystietoisessa elämäntavassa. Ruokailutottumukset vaihtelevat suuresti eri puolilla maailmaa. On hyvin vaikea löytää yhteisiä nimittäjiä terveyshakuisuuteen.

Mielenkiintoinen tapa on tarkastella hyvinvointia tavoittelevien kuluttajien suosituimpia vaihtoehtoja globaalisti. Alla oleva materiaali perustuu Tiendeon tutkimukseen. Tiendeo Suomi on mailman johtava verkkokatalogien ja –kuponkien julkaisija, joka toimii 35 eri maassa. Tämä artikkeli perustuu yrityksen sisäisiin hakutietoihin, joiden avulla on selvitetty mitkä terveelliset ruokavaihtoehdot ovat suosituimpia eri puolilla maailmaa.

Mitkä terveelliset ruuat tai myymälät ovat kuluttajien suosiossa eri puolilla maailmaa?

Kuvalähde: Tiendeo Suomi
Kuvalähde: Tiendeo Suomi

Alankomaat – Agrimarkt
Hollantilainen vähittäiskauppias Agrimarkt on maanviljelijöiden yhdistyksen ylpeä jäsen ja haluaa myydä paikallisia tuotteita. Tämä sitoutuminen terveelliseen ruokavalioon on ilmeisen tärkeää Tiendeon hollantilaisille käyttäjille, myymälän kuvaston korkeasta lukijamäärästä päätellen.

Australia – Woolworths’ ‘Fresh’ Magazine
Näyttää siltä, että aussit rakastavat kokkailla uusia, terveellisiä aterioita, sillä Woolworthsin kuukausittain ilmestyvä ”Fresh” -lehti, täynnä reseptejä sekä terveellisiä ruokailudeoita, on erittäin suosittua luettavaa.

Brasilia – Peg Pese
Hedelmä- ja vihannesliike Peg Pese on myymälä, jossa brasilialaiset tekevät ostoksensa pysyäkseen terveinä.

Espanja – Veritas
Veritas on yksi markkinoiden voittajista Espanjassa. Katalonialaisen luomusupermarketin kuvastoja on luettu 60% enemmän viimeisen kuuden kuukauden aikana.

Etelä-Afrikka – Fruit and Veg City
Etelä-afrikkalaiset mitä ilmeisemmin rakastavat hedelmiä ja vihanneksia, sillä Fruit & Veg City, joka tunnetaan myös nimellä Foodloversmarket, on yksi eniten katsotuimmista myymälöistä Etelä-Afrikassa.

Intia – Kuivatut hedelmät
Kuivatut hedelmät ovat suosittu ainesosa monissa intialaisen ruoan resepteissä, mikä näkyy myös tuotteiden hakumäärissä intialaisten keskuudessa.

Iso-Britannia – Oliiviöljy
Vaikka brittien ruokailutrendit vaihtelevat jatkuvasti, näyttää siltä, että tämä Välimeren alueen ruokavalion perusta pysyttelee suosiossa; ainakin sillä on Britanniassa paljon kysyntää.

Italia – Ekstra-neitsytoliiviöljy
Ei varmaan tule yllätyksenä kenellekään, että Italian etsityin terveellinen ruokatuote on… ekstra-neitsytoliiviöljy. Se on täynnä antioksidantteja sekä hyviä rasvahappoja ja italialaiset käyttävät sitä ihan kaikkeen.

Itävalta – Kookosöljy
Kookosöljy on yksi niistä harvoista tuotteista, joita voidaan kutsua aidoiksi superfoodeiksi. Itävaltalaiset Tiendeon käyttäjät sen ilmeisesti jo tietävätkin, sillä kookosöljy on yleisesti haettu tuote kuvastoista.

Japani – Yunkel
Terveysjuomat ovat todella suosittuja Japanissa, ja näistä kaikkein suosituin on nimeltään Yunkel. Terveysjuoman nauttiminen aamulla ennen töihin menoa on osa japanilaisen työntekijän arkirutiinia.

Kanada – Mary’s Gone Crackers
Luomu, gluteeniton, ei-geenimanipuloitu, täysjyvä, vegaani ja kosher! On helppo ymmärtää, miksi kanadalaiset ovat erittäin kiinnostuneita siitä, missä Mary’s Gone Crackersin terveellisiä leivonnaisia on myynnissä.

Latinalainen Amerikka – Liha
Liha kuuluu olennaisesti latinalaisen Amerikan maiden ruokavalioon. Alueen kuluttajat kohdistavat hakunsa kanatarjouksien etsimiseen.

Malesia – Soijaöljy
Soijaöljy on kolesterolitonta ja sisältää vain vähän tyydyttyneitä rasvoja
. Ei ihme, että malesialaiset rakastavat käyttää sitä ruoanlaitossa.

Norja – Kala
Norjalaisia on ohjeistettu syömään enemmän kalaa tasapainoisemman ruokavalion saavuttamiseksi, ja tämä näkyy norjalaisten kiinnostuksessa kuvastoihin, joissa myydään tuoretta kalaa.

Portugali – Vitaminas
Portugalilaiset pysyttelevät terveinä vitamiinien voimalla. Vähittäismyymälä Vitaminas on yksi Portugalin etsityimmistä kaupoista

Ranska – Lohi
Meren antimet ovat kovasti etsittyjä ranskalaisten Tiendeon käyttäjien keskuudessa. Lohi on tuotteista etsityin, mutta meriruoka yleensä seuraa hyvänä kakkosena perässä.

Ruotsi – Punajuurimehu
Se estää ikääntymisen merkkejä, auttaa ehkäisemään syöpää, edistää hiusten kasvua ja alentaa verenpainetta. On ymmärrettävää, että ruotsalaiset tykkäävät etsiä kuvastoista juuri punajuurimehua.

Saksa – Merilevä
Olisitko uskonut, että saksalaiset kuluttajat himoavat merilevän perään? Kun ottaa huomioon sen korkean proteiinipitoisuuden ja sen, että merilevä sisältää enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini, on kuitenkin helppo nähdä miksi.

Singapore – Salaattipinaatti
Tiesitkö, että kupillisessa salaattipinaattia ei ole rasvaa eikä kolesterolia ja se sisältää vain 10 kaloria? Tämä korkean vitamiinipitoisuuden omaava vihannes on etsityin hyvinvoivien singaporelaisten keskuudessa

Tanska – Ruisleipä
Tanskalaiset kuluttajat etsivät kuvastoista säännöllisesti Smørrebrødiä eli ruisleipää. Tanskalaiset ovat hyvin perillä sen terveellisyydestä sekä siitä, kuinka paljon nautinnollisempaa kunnon ruisleipä on höttöiseen vehnäleipään verrattuna.

Uusi Seelanti – FreshChoice
Paikallinen tuotanto on kuuma sana Uudessa-Seelannissa, sillä paikallisessa omistuksessa olevan ja paikallisin voimin pyöritetyn FreshChoicen viikoittainen kuvasto, täynnä tuoreita paikallisia tuotteita, on kaikkien haluamaa luettavaa.

Venäjä – Faberlic
Viljatuotteet ovat pitkään olleet erittäin suosittuja Venäjällä. Faberlic myy monenlaisia ruokatuotteita, mutta eniten haetaan reseptejä viljapohjaisiin ruokiin ja herkulliset keitot ja puurot kiinnostavat.

Yhdysvallat – Walgreens
Terveys ja hyvinvointi ovat selvästi tärkeitä amerikkalaisille, sillä tämän lääkealan jättiläisen viikoittain ilmestyvä kuvasto on yksi Yhdysvaltojen etsityimpiä.

 

 

cropped-christer-sundqvist.jpeg

 

Christer Sundqvist
turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtori

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: http://ravintokirja.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.