Valikko Sulje

Satuttavat sanat, puhdistavat puheet – Anteeksi!

Rakentava riitely on asioiden puhdistamista. Sanoilla satuttamista, jolloin toinen ihminen nostaa esiin ne kohdat, joissa itsellä on vielä työstämistä ja joiden avulla pitäisi osata itseään korjata.

Ne rakkaimmat tietävät kipukohdat, joiden myötä heilahtaa. Ja sitten kun ei enää heilahda, niin tietää olevansa balansissa. Tässä asiassa perille pääsy voi viedä aikaa, jota ei ole ja on vaikka kuinka paljon.

Vaikka olisi rakkaus kaikkea ja kaikkia kohtaan, niin negatiivisina pidetyt tunteet ovat yhtä lailla sallittuja. Se kuuluu ihmisyyteen, ja sitähän me olemme tänne tulleet oppimaan. Ja riitelyn jälkeen sovinto ja anteeksi antaminen ja pyytäminen ovat osa oppikouluamme.

Vanhempana joudumme näihin tenttitilanteisiin tämän tästä. Monilapsisessa perheessä näitä tilanteita on sitten niin monessa tasossa kuin on jälkikasvua. Eri ikäkausina haasteet ovat erilaiset.

Minua on onni suosinut neljän lapsen kanssa. Jokainen heistä on ainutlaatuinen persoona ja he toimivat aivan eri tavalla. Elämämme on heilahtelua, väistelyä, ärsyttämistä, toimintaa, laiskottelua, hyväksymistä, näsäviisautta, halaamista, vitsailua, rakkautta, riitelyä, kinastelua, iloa, jännitystä ja naurua – kaikkea, mitä kuvitella voi.

Voisin sanoa, että äitinä oleminen on ihmissuhdekoulua parhaimmillaan, ja kaiken se kestää. Kaiken antaa anteeksi, sillä äidin rakkaus kestää, välillä hammasta purren ja kiukkua pihisten, mutta suurimman osan ajasta ihmetellen, miten ihanaa ja rikasta elämä on!

pike_hilakariPike Hilakari

Espoolainen kirjoittaja, toimittaja, äiti.

Tunteellinen älykkö, joka herkästi huomioi ja tunnistaa muutokset ja sen tarpeen niin ympäristössä, lähipiirissä kuin myös itsessään.
Hyvin taipuvainen analysoimaan, pähkäilemään, pohtimaan, selvittämään ja tutkimaan asioita, valmis oppimaan kuulemastaan ja kokemastaan tuottaen herättävää tekstiä kulloinkin pinnalla olevasta aiheesta. Ehdottoman oikeudenmukainen, uskaliaskin kyseenalaistaessaan jämähtäneitä toimintatapoja.

”Jos yksikin ihminen saa avun tekstieni kautta tai toimintatavastani, olen kiitollinen onnistuja.”

About Author

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *