Valikko Sulje

Ettei kenestäkään vanhuksesta tulisi katkeraa

Kirjoittaja: Christer Sundqvist

Otsikon viesti kuultiin Ilkka Koppelomäen ystävien tapaamisessa 24.10.2018. Kyseessä oli Ilkan kirjan julkistamistilaisuus ja sen yhteinen juhlinta eräässä helsinkiläishotellissa.

Juhlaan oli aihetta

Olen pitkään saanut seurata Ilkan aikaansaannoksia. Ja nyt on sitten ilmestynyt Ilkan näköinen kirja. Kannattaako sinun hankkia se?

Jos minun mielipidettäni kysyt, niin ehdottomasti sinun pitää hankkia se. Kirjassa ”Saa mitä haluat” (Viisas Elämä, 2018) on Ilkan oppeja mm. iloiseen ja katkerasta vapaaseen vanhuuteen. Ilkka opastaa lukuisin esimerkein miten omannäköistä elämää toteutetaan. Suuria unelmia voi ja pitää tavoitella. Unelmien saavuttamisesta oli tarjolla henkilökohtaisia tositarinoita julkistamistilaisuudessa. Nämä tarinat kertoi Saa mitä haluat -valmennuksissa olleet ihmiset. Kirjan viesti toimii, sitä todellakin saa mitä haluaa.

Miten saat mitä haluat?

Miten sitten on mahdollista saada mitä haluaa? Se on aika yksinkertaista: pitää haluta riittävän paljon ja oikealla tavalla!

Voit saada mitä haluat hyvin yksinkertaisin toimenpitein. Ilkka neuvo ensinnäkin aloittamaan onnellisuudesta, tyytyväisyydestä ja nauttimisesta. Tästä seuraa ajan mittaan, ettei enää Suomen maasta löydy katkeria vanhuksia. Näitä Ilkka oli tavannut ja se ei ollut kiva kokemus.

Hommaa voi jatkaa yhtä yksinkertasesti vaiheella kaksi: Selvitä mitä sinä oikeasti haluat. Ota selvää mikä on elämässäsi tärkeää ja miten sitä unelmiesi elämää kannattaa elää kokonaisuus huomioiden. Erittäin hyvä pointti!

Vaihe vaiheelta unelman toteutuminen on yhä lähempänä, sillä ihminen uskaltaa lopulta tehdä valinnan ja luoda sille valinnalleen kirkkaan tavoitetilan. Tavoite voi olla vaikka kuinka huikea, ratkaisevaa on se miten unelmaa kohti edetään. Mitkä ovat ne askeleet, joita otetaan, jotta saat mitä haluat? Tähän kirjaa opastaa lukuisin esimerkein.

Oikeat ihmiset ympärilläsi

Omasta lähtökohdastasi johtuen, lukijaa puhuttelee kaikkein eniten jokin tietty vaihe kohti unelman toteutumista. Minua puhutteli eniten tämä kuudes vaihe, jossa pitää löytää oikeat ihmiset ympärilleen. Täytyy myöntää, että minulla ei aina ole ollut oikeita ihmisiä ympärilläni ja olen sen katkerasti saanut kokea. Kirjassa on hyvä harjoitus miten voi testata onko ympärilläsi oikeita, sinun tavoitteitasi tukevia ihmisiä. Ketkä sinä haluaisit ympärillesi kun lähdet toteuttamaan unelmaasi?

Oikeiden ihmisten lisäksi menestysreseptiin kuuluu vielä parhaan mahdollisen ympäristön rakentaminen, jotta lopulta onnistuisit tavoitteesi saavuttamisessa.

Entä sitten jos et usko, että saavutat tavoitteesi?

Mielestäni kirjan parhaimpia oivalluksia on, että kyse ei olekaan siitä, että pitää olla vahva usko tavoitteiden saavuttamiseen. Ilkka opettaakin yllättäen, että hammasta ei purrakaan yhteen ja rakenneta koko elämää uskon vahvistamisen varaan. Usko omiin kykyihin saavuttaa tavoite on taatusti monella koetuksella. Ja niin saakin olla! Ilkan mielestä riittää kun menee tavoitettaan kohti heikosta uskostaan huolimatta.

Loppujen lopuksi tarvitset vain kolme asiaa minkä tahansa asian toteuttamiseen: selkeä tavoitetila, toiminta ja oikeat ihmiset ympärilläsi.

Yksinkertaista kun sen osaa! Suosittelen Ilkan kirjaa lämpimästi!

cropped-christer-sundqvist.jpegChrister Sundqvist
turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtori

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: http://ravintokirja.fi/ 

1 Comment

  1. Paluuviite:Paljon kirja-arvosteluja - Turpaduunari

Olisi kiva kuulla kommenttisi!