Valikko Sulje

Eduskuntavaalit lähellä – terveys kaukana!

Stadilaisella sairastelevalla statiininsyöjällä on varaa mistä vaaleissa valita, sillä peräti kaksi tulevaa lääkäri-ministeriä ponnistaa pääkaupungin pölyisiltä pientareilta evakko-eduskuntaan Sibelius-Akatemiaan.

Lähde: https://www.suomenuutiset.fi/tagi/laura-raty/

Kokoomuksen Laura ”Veronkierto” Räty (ehdokasnumero 61) ja keskustan Pekka ”Pohjois-Karjala” Puska (ehdokasnumero 17) tulevat jatkossakin pitämään huolta siitä, että kansa ei kolesterolia saa nähdä edes unissaan.

Turpaduunari syö kuitenkin lisää kananmunia ja kertoo lukijoillekin miten statiinit ovat mullistaneet tautien diagnostiikkaa viimeisten vuosikymmenten aikana. Lääkkeiden haittavaikutukset ovat aihe josta Suomessa ei saa valtamediassa puhua, joten käytetään aasinsiltana eduskuntavaalien YLE-vaalikonetta.

Laura ja Pekka edustavat kummatkin porvari-puolueita, joten on toki selvää, että he eivät ole juuri mistään samaa mieltä. Silmiinpistävää on kuitenkin söpö yhteisymmärrys siitä, että eutanasiaa (armokuolema) pitää lisätä. Miten tämä on lääkärien tapauksessa mahdollista?

Lähde: tuntematon

Biologian kannalta lääkärien eutanasia-intoilu on toki ymmärrettävää. Ihmisen terveyden pahasti heiketessä siinähän käy niin, että nielemis-refleksi vaikeutuu eli pillereitä ei saa alas.

Saattohoidossa käykin usein niin, että potilas jonka kaikki lääkkeet on lopetettu huonon kunnon takia alkaakin toipumaan. Tällainen potilas on hankala tapaus. Hänen vuodepaikkansa on jo yleensä luvattu seuraavalle lääkkeiden orjalle, mutta henki ei lähde ja lääkekuluja ei tule. Tällainen halpa ja paranemaan päin oleva potilas on terveydenhuolto-järjestelmälle täysin turhauttava yksilö, joten eutanasia on oiva ratkaisu kun potilas ei enää voi syödä lääkkeitä.

Statiinit on havaittu tehokkaiksi aloitus-lääkkeiksi tähän armokuolema-putkeen, joka säästää miljardeja tulevia eläkekuluja ja lisää lääkekuluja. Kun rasvaliukoista ja hyvin koko elimistöön leviävää atorvastatiinia popsii tarpeeksi kauan kyllä kuolema tuntuu hyvältä vaihtoehdolta.

Oletko muuten kiinnittänyt huomiota, että puhe sarkopeniasta eli lihaskadosta virallisena tautidiagnoosina tuli käyttöön seuraavana vuonna siitä kun ensimmäinen statiini-lääke tuli markkinoille 1987? Irwin Rosenberg alkoi saarnata sarkopeniasta vuonna 1988. Puhdasta sattumaa vai pirullista ohjausta?

Puheet ärtyvästä suolesta ja muista vatsaongelmista sekä varhais-dementiasta ja orastavasta Alzheimerista alkoivat nekin levitä 1980-luvun loppupuolella. Aivan täysin sattumalta ja pyytämättä statiinien yleisimmät haittavaikutukset muuttuivat omiksi sairauksiksi samalla kun kolesteroli-lääkkeet alkoivat yleistymään. Mieti tätä!

Suomessa pieni ryppy kuviossa oli, että SPR-veripalvelu ei ennen huolinut statiini-potilaiden verta, mutta asia korjattiin heinäkuussa 2007. Silloin aivan sattumalta veripalvelun johtajana oli mies oivallisine taustoineen: Pfizer-lääkeyhtiötä avustavan konsulttiyrityksen Booz&Company palveluksessa. Aivan sattumoisin atorvastatiinin myyntiosuus on myös kasvanut Suomessa. Mikään asioista ei siis tietenkään liity toisiinsa. Eihän?

Kuuluisa englantilainen fantasiakirjailija  tuli tunnetuksi siitä, että hän kirjoitti yli 70 kirjaa joukossa suosittu Kiekkomaailma-kirjasarja. Hän myös sairastui Alzheimerin tautiin alle 60-vuotiaana.

Se mistä Terry Pratchett ei ole aivan yhtä kuuluisa on se, että vain muutamia vuosia ennen Alzheimer-diagnoosia hänelle oli lätkäisty verenpaine-lääkitys ja myöhemmin myös statiini-lääkitys. Yhdessä haastattelussa hän kehui kokonaiskolesterolinsa olevan alle 3 (eli Timo ”Statiini” Strandbergin ihannelukemissa), mutta valitti, että siitä huolimatta hänellä oli Alzheimer ja raajatkaan eivät oikein toimineet. Lihakset ja niiden motoriikka olivat häipyneet.

Reilusti alle kymmenesssä vuodessa statiinien aloittamisesta Terry oli kuollut ja haudattu juhlallisin menoin maaliskuussa 2015. Valtio sai perintöveronsa, joten yhteiskunta oli tyytyväinen.

Lääkärit usein toistavat, että hoitokäytäntöjä muutetaan aina tieteellisen tutkimuksen valossa ja ala korjaa itse itseään. Statiinit ovatkin oiva osoitus tästä prosessista.

Sitä mukaa kun on tullut tutkimustietoa mitkä ovat vaarallisimmat statiinit, näiden tappopillerien käyttö Suomessa on heti lisääntynyt. Atorvastatiinin suosio ja vesiliukoisen pravastatiinin alamäki ovat tästä sopivia esimerkkejä.

Kuulkaa ja lukekaa: Uskomatonta miten olematonta tässä on paitsi lääkärien ammattitaito, myös potilaiden lammasmainen usko valkotakkisen jumalan sanaan!

Ylhäältäpäin ohjattu kritiikitön terveysvalistus on saanut ihmiset pelkäämään kolesterolia. Valkotakkiset lääkärit ja tiedemiehet selittävät maallikoille jotain aivan käsittämättömän vaikeasti tajuttavaa asiaa kolesterolista. Joka tuutista meille toitotetaan, että kolesteroli ja rasva tukkii suonet ja kolesterolilääkkeet pelastavat ihmishenkiä. Kolesterolin tuotantoa maksassa estävät statiinit ovat maailman myydyimpiä ja eniten voittoa tuottavia lääkkeitä. Se tahtoo unohtua.

Kun yhdysvaltalaisissa oppikirjoissa jatkuvasti korostetaan, että jokaiselle potilaalle on löydettävä sopivin lääke valtavasta molekyylien kirjosta, on hauska laskea miten lääkkeiden valinta sujuu Suomen kevätkohmeisella kamaralla.

Vuonna 2014 statiineja käytti Suomessa 665.439 harhautettua sielua. Kun eri molekyylien käyttäjät lasketaan yhteen saadaan tietenkin suurempi lukema, mutta kysymys kuuluukin kuinka paljon suurempi potilasluku?

Oikea vastaus on huimaavat 0,4 prosenttia suurempi luku. Tarvitaan siis peräti 250 potilasta riviin, että yksi heistä saa lääkärin uskomaan, että kyseinen pilleri ei sovellu hänelle tai että lääkäri oma-aloitteisesti saa päähänsä kokeilla muutosta lääkitykseen.

Kun atorvastatiini on ollut suuri markkinavoittaja, tämä kasvu on tullut siis uusien käyttäjien myötä eikä lääkkeiden vaihtamisen myötä.

Kun atorvastatiinista kirjoitettiin vuonna 2008 ainoastaan 248.207 reseptiä, niin vuonna 2014 reseptejä naputeltiin jo 592.333 kappaletta. Kokonaiskustannuksia saatiin aikaiseksi 66.318.789 euroa, kun esimerkiksi vuoden 2011 myynti oli 36.793.438 euroa. Ihan kivat kasvut kun potilasmäärä oli melko sama! Rehellisyyden nimissä täytyy sanoa että vuonna 2005 kun patentteja oli enemmän voimassa statiinien kokonaismyynti oli 108 miljoonaa euroa. Vuoden 2011 myynti oli siis vain yksi kolmasosa huippuvuosista.

Aikavälillä 2008-2014 statiinireseptien kokonaismäärä ei kasvanut juuri lainkaan (noin 2 miljoonaa) mutta käyttäjien määrä ja lääkkeiden kilomäärä kasvoivat, joista kilomäärä paljon enemmän kuin käyttäjien määrä. Ainoa looginen johtopäätös tästä on että statiinien käyttäjät kuolevat melkoisen tiuhaa tahtia (tämän asian suhteen on diplomi-insinööri Leino Utriainen tehnyt oivaltavia havaintoja). Markkinaosuudet siis muuttuvat, mutta kukaan ei vaihda lääkitystä.

Järkevin tapa muuttaa tällaista kauhun kierrettä on muuttaa terveydenhuollon kannustin-järjestelmiä. Juuri kannustimien takia sotilas-lääketieteen ja urheilu-lääketieteen tutkimuksia turpaduunari itse pitääkin hyödyllisinä. Kummallakaan alalla potilaan sairaudesta ei hyödy kukaan, mistä syystä sotilaat ja urheilijat halutaan pitään terveinä. Oletteko havainneet saman?

Nykyinen terveydenhuollon hallintohimmeli taas suorastaan kannustaa pitämään kansan sairaana. Budjetit kasvavat, työpaikat lisääntyvät ja pomojen valta suurenee kun suomalainen sairastaa oikein naapurimaidenkin puolesta. Tallinnassa ollaan terveitä, mutta Attendo voittaa aina.

Joskus tulevaisuudessa turpaduunari paljastaa uuden terveyteen kannustavan hallinto- ja rahoitusmallin, mutta nyt täytyy vain tyytyä äänestämään tulevissa eduskuntavaaleissa. En ole itse ehdokkaana, mutta haluatko sinä, että kokoomuksen Laura Räty ja keskustan Pekka Puska päättävät sinun terveydestäsi?

 

3 Comments

 1. Matti Tolonen

  Kolesterolia alentavat lääkkeet, statiinit, ovat täysin turhia ja haitallisia suurimmalle osalle niitä syövistä ihmistä, ilmenee East Anglian yliopiston julkaisemasta jättisuuresta analyysista lähes 25 vuoden ajalta. Kymmenen miljoonaa brittiä syö statiineja turhaan, kommentoi lontoolainen kardiologi Aseem Malhotra. Isossa-Britanniassa (ja muualla) määrätään paljon statiineja turhaan pienen (< 10%) riskin terveille ihmisille.

  Lähes 800 000 yli 60-vuotiasta pienen ( 20 %) sydäntaudin riski. Valtaosalle muista statiineista ei ole hyötyä, ainoastaan mahdollista haittaa: lihaskipuja, muistihäiriöitä ja tyypin 2 diabetesta ym.

  Yleislääkäri Malcolm Kendrick kommentoi: “Tämä [tutkimus] vahvistaa monien riippumattomien tutkijoiden käsityksiä, ettei statiineista ole hyötyä muille kuin hyvin pienelle potilasjoukolle, jolla on suuri sydäntautiriski. Miljoonien [brittien], jotka syövät statiineja, ei pitäsi käyttää niitä.”

  Lontoolainen kardiologi Aseem Malhotra kommentoi analyysia: “Tämä tutkimus tukee käsitystä, että miljoonat [britit] syövät statiineja ilman, että niistä olisi heille mitään hyötyä. Olen huolestunut siitä, etteivät lääkärit kerro tätä asiaa potilailleen, mikä on eettisesti epäilyttävää”.

  Malhotran minuutin mittaisen TV-haastattelun voi katsoa alla olevasta Expressin linkistä. Siinä hän sanoo, että Oxfordin yliopiston professori Rory Collins – ”Englannin Strandberg” – on saanut satoja miljoona puntia lääketeollisuudelta statiinitutkimuksiinsa. Erikoista on, että Suomen Sydänliiton ylilääkäri Mikko Syvänne pitää häntä puolueettomana tutkijana.
  http://www.express.co.uk/life-style/health/739529/statins-heart-drug-life-expectancy-health-benefit

 2. Matti Tolonen

  Kanamunat ovat terveellisiä, aivan kuten Turpaduunari kirjoittaa ja puhuu. Asiaan on nyt saatu vahvistus Itä-Suomen yliopiston tutkimuksesta. Tulosten mukaan 4 kananmunan syönti viikottain vähensi 20 vfuoden seurannassa ikääntyvien miesten tyypin 2 diabeteksen riskiä peräti 38 prosenttia. Siinä lyötiin taas yksi naula kolesteroliteorian arkkuun. Lue lisää alla olevasta linkistä
  http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2752

 3. Ilkka Härkönen

  Vuonna 1972 kokonaiskolesterolini oli 8.3. Normaalin yläraja tuohon aikaan oli 7.0.
  Sisätautilääkärikollega käski lopun ikääni syödä statiinia. Söin 2-3 viikkoa ja sain sellaiset lihaskrampit, että totesin mieluummin kuolevani kuin syön noita. Se oli Pohjois-Karjala-projektin hurjinta aikaa. Siitä on nyt 43 vuotta. Nyt olen edelleen 35 v ja 1/2-päivätöissä. Ensimmäisen kerran 63 v sitten Helsingin olympiakesänä teimme Kamppiin Voimataloa.
  Terveenä pysyy kun ei syö myrkkyjä. Tupakan lopetin 54 v.sitten. Aivoja ei kannata rasvaliuottimilla sulattaa.
  Pohjois-Kasrjalainen ukko sanoi, että heillä päin kuolleisuus on 100 prosenttia.
  Evertson

Olisi kiva kuulla kommenttisi!