Valikko Sulje

Iso puhdas kollageenitesti

Kirjoittaja: Christer Sundqvist

Turpaduunarin tuotetestit jatkuvat. Turpaduunarin tukijoukoille (n=387) ilmaantui äskettäin mahdollisuus testata suosittuja kollageenivalmisteita ravintolisän muodossa (Puhdas+). Koehenkilöille kerrottiin, että kyseessä on puolueeton testi missä pitää kertoa käyttökokemuksia avoimesti ja rehellisesti. Koehenkilöksi pääsi ilmoittautumalla joko sähköpostilla tai Turpaduunarin tukijoukkojen Facebook-yhteisössä.

Puolueeton kollageenitesti 10:lle koehenkilölle

Luonnollisesti tuotteen testaajiksi saatiin pääosin naisia ja 10 ensimmäistä koehenkilöä ilmoittautui hetkessä. Kollageenivalmisteiden testaaminen siis kiinnosti kovasti. Moni varmaan epäilee, että nyt sitten koehenkilöiksi ilmaantui valikoidusti tuotteesta ylistysvirsiä laulavia testaajia. Voin heti kumota tämän epäilyn. Heti alussa ilmoitettiin, että kyseessä on puolueeton testausmahdollisuus, jossa halutessaan voi kertoa myös kielteisistä käyttökokemuksista tai olla kertomatta yhtään mitään. Sitä en voinut estää, että tuotetestaajiksi todennäköisesti valikoitui hyvin motivoitunut joukko testaajia. Moni testaajaksi ilmoittautunut jäi tämän testin ulkopuolelle.

Testipaketin arvo oli noin 70 euroa ja se lähetettiin syyskuun ensimmäisellä viikolla koehenkilöille. Testattavana oli:

  • kollageenia sisältäviä suklaapatukoita
  • kalakollageenia + mustikkaa sisältävä jauhe
  • kollageenia + biotiinia + sinkkiä + C-vitamiinia sisältäviä kapseleita
  • kollageenivoidetta

Testin tulokset

Testin aikana (testi on nyt jatkunut 2 kuukautta ja jatkuu yhä) kerrottiin minulle miltä tuotteet vaikuttivat, oliko tuotteesta haittaa tai hyötyä ja voisivatko kollageenituotteet kiinnostaa myös jatkossa.

Poikkeuksetta raportoitiin testin aikana, että iho oli kauttaaltaan tullut joko vähän tai paljon pehmeämmäksi. Erityisesti kasvojen alueella iho oli pehmeämpi ja raikkaamman tuntuinen. Ryppyjen mahdollisesta vähenemisestä ei juurikaan raportoitu. Yksi käyttäjä tosin kertoi parin rypyn hävinneen kasvoista. Näppylät ja ”kohoumat” ihossa olivat vähentyneet.

Eräs koehenkilö raportoi ihovoiteen (?) aiheuttaneen ensimmäisen viikon aikana finnejä, jotka sitten olivat poistuneet. Todennäköisesti tämä ei kuitenkaan yhdistynyt ihovoiteeseen, vaan jokin muu asia vaikutti tähän finnien ilmaantumiseen, sillä finnit katosivat parin päivän kuluessa, järkeili koehenkilö.

Yhden koehenkilön iho reagoi yllättäen näin kasvovoiteeseen: ”Kasvovoiteesta sain allergisen reaktion. Kokeilin pari kertaa ja kasvot meni punaiseksi ja poltteli. Hajusteeton tai luonnollisempi vaihtoehto olisi enemmän mieleeni. Yleensä käytän kookosöljyä kasvojen iholle.” Kollageenivoide toi vähän liikaakin verenkiertoa poskille, joilla hieman taipumusta kouperosaan. Pari käyttäjää kertoi ihovoiteen tuntuneen aika ”kuivalta”.

Eräällä koehenkilöllä kynnet kasvoivat vähän liiankin kovaa vauhtia, mutta eräällä toisella ei valitettavasti kynnet olleet merkittävällä tavalla kasvaneet. Kynsien kerrottiin kasvun lisäksi vahvistuneen. Krooniseen kynsienpureskeluun ei tuotteista ole ollut apua.

Hiuksia oli eräällä koehenkilöllä lähtenyt raskauden jälkeen kourakaupalla, mutta uusia kasvoi kovaa vauhtia ja hiukset olivat nyt yhtä paksun oloiset kuin ennenkin. Mahdollisesti kollageenivalmisteista oli ollut apua.

Tuotteita oli pääosin helppo ja miellyttävä käyttää. Jauhepurkin kansi oli niin tiukka, että se oli vaikea saada auki, kertoi eräs koehenkilö. Jauheen makua pidettiin joko siedettävänä tai suorastaan pahan makuisena. Kukaan ei innostunut kehumaan makua! Jauheen käyttö ”unohtui” moniksi päiviksi huonon maun takia, kerrotaan eräässä raportissa. Tuote ei sisältänyt mitään keinotekoisia makuaineita.

Kollageenia ja biotiinia sisältäneet kapselit koettiin hankaliksi niellä. Yksi mahdollisuus on avata kapseli ja sekoittaa sisältö vesilasiin.

Eräs koehenkilö kirjoitti: ”Olen aika energinen nyt ja voimat lisääntyneet verrattuna esim. viime syksyyn…”

Suklaapatukat olivat ihan hyviä, mutta ei niitä pelkän kollageenin takia ostettaisi. Jotkut pitivät suklaata tässä muodossa, jopa tuhlauksena. Eli koehenkilöillä oli ajatuksena ”suklaa suklaana ja kollageenit sitten muualta”.

Mielenkiintoiselta vaikutti tämä kommentti: ”Raskaudesta on nyt kohta 9 kk ja huomaan, että pari raskausarpea jotka sain ovat hävinneet kokonaan. Iho on vatsassa palautunut hyvin. Kollageenivalmisteet ovat tukeneet hyvin raskaudesta palautumista.”

Hieman pitempi tarina

Eräältä kollageenituotteiden testaajalta tuli hieman pitempi raportti. Pistän sen tähän vielä näytille.

Kollageeni ja biotiini -puristeita käytetty 2-3 kpl / päivä. Yleensä otin aamulla tai päivällä, mutta vain kerran päivässä. Kapselit olivat ihanan väriset, mikä ei toisaalta ole kaiketi oleellista. Kokonsa puolesta ne oli helppo niellä. Ei juurikaan jäänyt väliin päiviä, eli oli hyvin säännöllisesti otettu.

Collagen cream. Puhdistuksen jälkeen käyttö aamulla ja illalla. Voide ei ollut mielestäni kovinkaan miellyttävä. Tuoksui hieman tunkkaiselle ja tuntuma kasvoilla ei ollut ns. kosteuttava. Jäi hieman kiristävä tunne. Loppujen lopuksi käytin käsivoiteena, johon se tuntui soveltuvan hyvin.

Kollageeni ja mustikka juoma oli ihan suosikki näistä kaikista. Maku ihanan raikas ja plussaa sai ehdottomasti sokerittomuudestaan. Yleensä nautin juomaa aamulla ja annos reilu ruokalusikallinen / päivä. Varmaan tulen jatkossakin nauttimaan tätä tuotetta.

Mitään negatiivista vaikutusta en huomannut tuotteiden käytöstä seuranneen. Positiivisia ”tuntemuksia” olin havaitsevinani muutamia. Hiukset eivät irtoa niin paljon kuin yleensä tähän aikaan vuodesta. Olisi kyllä ollut kiva jos harmaatkin olisivat vähentyneet, mutta se ei ainakaan nyt näy. Kynnet tuntuvat kasvavan paremmin. Ja toisaalta kestävät vahvempina vaikka joutuvat kovalle koetukselle keittiötyössä. En tiedä johtuuko tuotteista, mutta kovasti kivuliaat jalkapohjat eivät ole niin rasittuneet nykyään. Kovalla lattialla kävely koko päivän rasittaa melkoisesti jalkateriä ja jos tämä on syy kipujen vähenemiseen, niin jatkan varmaankin käyttöä.

Juuri huomasin, että suklaat ovat jääneet laukkuun. Ajattelin syödä välipaloja, mutta enpä ole vielä tarvinnut.

Jos joku kysyy, niin suosittelen kyllä!

Uusia käyttäjiä

Tämän tyyppisiä kollageenivalmisteita oli vain 2 koehenkilöllä aiemmin ollut käytössä. Valtaosalle koehenkilöistä tämä oli siis ihan ensimmäinen kokeilu. Koehenkilöillä oli kollageenivalmisteista varsin realistinen näkemys, eli ei odotettu tuotteiden saavan mitään ihmeitä aikaiseksi, mutta kaikki testituloksistaan ilmoittaneet olivat myönteisellä kannalla koekäytön tässä vaiheessa.

Kasvovoidetta tuli käytettyä hyvin pieniä määriä (”pieni pisara”) ja sitä kuvattiinkin erittäin riittoisaksi. Varsin vaatimattoman kokoinen rasia (50 ml) oli monella vielä puolillaan.

Tuotteiden käyttöä halusi moni jatkaa, mutta raha on monella tiukassa. Monella on kasvovoiteesta sellainen näkemys, että se on hintansa arvoinen, sillä se on niin riittoisa. Muutama haluaa jatkaa kasvovoiteen käyttöä jatkossakin.

Puhdas+ -yritys

Puhdas+ -yrityksestä ei testin yhteydessä aktiivisesti kerrottu mitään lisätietoja. Aika moni oli kuitenkin etsinyt lisää tietoa yrityksestä. Tästä oli sekä positiivista että negatiivista kerrottavana. Sami Sundvik yhdistyy vahvasti tähän yritykseen ja häntä joko arvostettiin erittäin paljon tai sitten häntä kritisoitiin tyyliin: ”Sami Sundvik on tuonut kärkkäästi esille omia mielipiteitään ja aiheuttaa sen myötä aika paljon negatiivisia ajatuksia koko Puhdas+ -yrityksestä…” Moni koki ettei ollut mitään tarvetta ottaa selvää Puhdas+ -yrityksestä.

Kollageeni – mitä se on?

Kollageenin saannista ravintolisänä oli monella jo jonkinlainen ennakkokäsitys, mutta testiin päästyään olivat lähes kaikki googlanneet lisää tietoa. Yksi henkilö oli ihan tarkoituksella välttänyt lukemasta kollageenin vaikutuksesta, jotta se ei vaikuttaisi testitulokseen. Monelle tuli yllätyksenä miten monta yritystä markkinoi kollageenivalmisteita. Taitaa olla aika suosittu tuote hyvinvointiin. Kollageenin tärkeyttä korostettiin.

Tähän on kiva lopettaa: ”Testi oli huippuhieno kokemus…” ja ”kiitoksia kun sain olla mukana.”

cropped-christer-sundqvist.jpegChrister Sundqvist
turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtori

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: http://ravintokirja.fi/ 

1 Comment

  1. Joa.K

    Hei ja kiitos mielenkiintoisista kollageenivalmisteen testaus kokemuksista. Kollageeni kuulemma vaikuttaa sekä ihon että nivelten kuntoon. Tuttavani käyttää kollageenia nivelvaivojen hoitoon pääasiallisesti.

Olisi kiva kuulla kommenttisi!