Sensuroimatonta terveys- ja kulttuurivalistusta. Mikäli olet tyytymätön sivustoon, kerro siitä minulle. Jos olet tyytyväinen, kerro siitä muille tiedonjanoisille. Yhteystiedot: Christer Sundqvist, biologi (FT), christer.sundqvist@ravintokirja.fi, 040-7529274, Helsinki

Turpaduunarin viikoittainen terveysohje

On taas uuden viikoittaisen terveysohjeen vuoro: AAMU KÄYNTIIN KUNNOLLA

TURPADUUNARIN TERVEYSOHJEET

Turpaduunarin terveysohjeet jatkuvat. Nyt on jaossa kaiken kaikkiaan 285. ja tämän vuoden 22. terveysohje. Tämä lähetetään terveyskirjeeni tilaajille (terveysohjeet ilmestyvät viikoittain).

*****************************

Turpaduunarin terveysohje numero 285
Jakelupäivä tiistaina 26.5.2020

AAMU KÄYNTIIN KUNNOLLA

Aamu aloittaa päivän. Jokaisen elämäsi päivän. Ei ole yhdentekevää mitä teet ensimmäiseksi. Aamusta alkaa hyvä päivä, jos niin haluamme. Ota talteen muutama vinkki.

Herää ajoissa. Mikään ei ole niin raivostuttavaa kuin se, että huomaa myöhästyvänsä aamupäivän tilaisuudesta, vain sen takia kun ei päässyt ajoissa sängystä ylös. Mieluummin vartti aikaisemmin silmät auki kuin puolitokkuraisena kiireen sekaan 15 min myöhemmin.

Juo lasi vettä. Lempeä herätys elimistöllesi on pieni määrä nestettä, mieluusti raikasta lähde- tai hanavettä. Jotkut hankkivat veden otsonointilaitteen saadakseen happirikkaasta vedestä ylimääräistä tarmoa päivään.

Oikea asenne. Olen havainnut, että päivä lähtee paremmin käyntiin, kun seuraavaan päivään valmistautuu jo etukäteen edellisenä iltana. Jokin aikaa vievä aamupuuha, voidaan ehkä tehdä osittain jo edellisenä iltana. Mieli rakennetaan siihen suuntaan edellisenä iltana, että aamu pääsee alkuun helpommin (ei pidä ”nousta sängystä väärällä jalalla”).

Aamupala. Useimmat asiantuntijat puolustavat laadukkaan aamupalan nauttimista – niin minäkin. Vain silloin jos ei kerta kaikkiaan aamulla mikään muu maistuu kuin se ”pakollinen” aamukahvi, niin maailma ei kaadu siihen, että laadukkaan aamupalan joko jättää kokonaan pois tai siirtää myöhemmäksi.

Tehokkuus huippuunsa aamupäivällä. Tiedän, että on aamu- ja iltaihmisiä. Väitän kuitenkin, että kaikkein vaativimmat työtehtävät kannattaa suorittaa aamupäivällä. Aikaisin tehdyksi saatu tehtävä (pienikin) motivoi sinua jatkamaan tehokkaasti päivää ja jos aamupäivän tehtävä ei tullut valmiiksi (hyvin yleistä) voi sitten rauhassa jatkaa sitä esimerkiksi lounaan jälkeen. Työ on saatu hyvälle alulle.

Aamun ensi hetki vain sinulle. Tämä voi olla tärkeä asia. Heräät sitten aamuun ilman herätyskelloa tai kellon piippaukseen, varaa itsellesi ensimmäiset sekunnit, minuutit. Jätä silmät vielä kiinni, osoita kiitollisuutta, että saat herätä uuteen aamuun. Mieti miltä tuntuu olla taas yhden aamun verran viisaampi, kiitollisempi, vanhempi.

Hyviä aamuja sinulle!

…………..

Voit varmistaa terveysohjeiden saannin omaan ja ystäväsi sähköpostiin 20 euron vuosimaksua vastaan.

Maksa 20 euroa tilille FI94 5723 3320 0772 65 (OKOYFIHH), Christerin Akatemia. Kirjoita viestikenttään sähköpostiosoitteesi (tai ystäväsi sähköpostiosoitteen mikäli tilaat terveysohjeen hänelle).

52 terveysohjetta vuonna 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ja 2020 – kerää koko sarja!

Kerro muillekin!

Rakkain terveisin,
Christer Sundqvist
biologi, FT
Lisätietoja: christer.sundqvist@ravintokirja.fi

Viimeisimmät artikkelit

Tässä esimerkkejä luentotarjonnastani

Käytä älliä ruokavalinnoissa: Tämä on suosituimpia luentoaiheitani. Alustan ja herätän keskustelua älykkäistä ruokavalinnoista, ruoan luonnollisuudesta, säilyvyydestä ja käytössä olevista ruoan lisäaineista sekä pohdin sitä, mikä on terveellistä arki- ja juhlaruokaa. Miten liikkujan pitää syödä? Onko ikääntyvän ihmisen otettava huomioon jotain erityistä ruokavalintojen suhteen? Keskustellaan yhdessä miten voisimme parantaa ruokaostostemme laatua. Sillä mitä valitset ruokakaupasta ostoskassiisi, on merkitystä. Sisältääkö kassisi juureksia vai eineksiä? Ruokavallankumous alkakoon nyt! Tämä luento muokkautuu helposti kaikenikäisille ja monille erilaisille yhteisöille. Kerro mikä on tavoitteesi luennon suhteen, niin saat tällä tavalla räätälöidyn luennon minulta.

Onni, terveys ja äly – elämäsi melodia: Terveystietoinen ja viisaan onnellinen elämä rakentuu yksinkertaisista osatekijöistä. Tule kuuntelemaan turpaduunarin melodioita! Filosofian tohtori ja suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on vauhdissa!

Terveystietoinen elämä: Terveellisestä elämäntavasta ei saa tehdä liian vaikeaa itselleen. Terveys säilyy vaikka välillä elää epäterveellisesti, mutta se mikä erottaa terveystietoisen muista ihmisistä, on se luontevuus ja rivakkuus mikä nähdään siinä paluussa terveellisten valintojen ääreen. Terveystietoinen oivaltaa, että niitä huonoja valintoja pitää välttää, ei sen takia että se olisi pakko, vaan sen takia, että hän pitää terveyttään erittäin suuressa arvossa.

Liikunta on lääke: Ihminen on luotu liikkumaan sopivasti ja monipuolisella tavalla. Liikunnalla voidaan ehkäistä sairauksia, hoitaa terveyttä ja kuntoutua monista pitkäaikaissairauksista. Luennolla mainitaan liikunnan teho tyypin 2 diabeteksessa, kohonneessa verenpaineessa, sydän- ja verisuonisairauksissa, lihavuuden hoidossa, astmassa, keuhkoahtaumataudissa, polven nivelrikossa, nivelreumassa, selkävaivoissa ja masennuksessa. Turpaduunari Sundqvist kehottaa tekemään liikunnasta pysyvä osa elintapamuutostasi.

Oivaltavaa urheilua: Filosofian tohtori, ravinto- ja urheiluvalmentaja sekä suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on useiden vuosien aikana kehittänyt kokonaisvaltaista urheiluvalmennusta. Hän kertoo käytännönläheisesti ja hauskasti miten hänen urheiluvalmennuksestaan on ollut hyötyä sekä huippu-urheilijoille että liikunnallista elämäntapaa noudattaville. Luennolla tarkastellaan näiden osa-alueiden merkitystä urheilumenestykselle: yksilöllisesti määritelty harjoitusohjelma, ravitsemukselliset näkökulmat, unen ja levon merkitys, urheilijan rentoutuminen, elämän kokonaisrasitus, urheilijan henkiset voimavarat.

Laadukas ravinto terveyden lähde: Turpaduunari kertoo laadukkaista ruokavalinnoista. Hänen neuvoillaan löydät keinoja etsiä älliä ruokakaupasta. Haluat ehkä laittaa laadukasta lounasta ja haluat löytää lisäaineetonta luomua? Luonnollisesti tämä on täysin mahdollista kuunneltuasi Christerin ohjeita!

Vireä vanhuus: Biologi Christer Sundqvist kertoo meille menestysreseptinsä miten säilyttää hyvä vire ja terveys iäkkäänä. Tarjolla on runsaasti tietoa terveystietoisesta elämästä. Huumoria, iloista rentoutta ja oivaltavaa ideointia kannattaa tulla kuulemaan!

Elämän kokonaisrasitus hallintaan: Huomioi päivittäiset haasteet, kehottaa biologi Sundqvist luennollaan. Kun epäviisaasti joudut rientämään paikasta toiseen tukka putkella, muista kompensoida tämä huomioimalla terveen elämän kaikki osatekijät täysimääräisinä: hyvä ravinto, kunnon lepo, hyvät ihmissuhteet, virkistävä liikunta.

Rentoutta ja hengähdyshetkiä kiireiselle ihmiselle: Biologi Christer Sundqvist vie meidät rentouden maailmaan tällä luennollaan. Opi arvostamaan arjen hengähdyshetkiä. Muista oleskella puhtaassa ilmassa. Vedä keuhkoihin puhdasta ilmaa ja nauti siitä miten puhdas ilma vienosti koskettelee paljasta ihoasi. Voiko elämässä olla mitään ihanampaa? Älä stressaa! Et voi ratkaista yhtäkään ongelmaa stressaamalla itsesi puolikuolleeksi. Pidä siis itsesi täysillä elossa rennolla elämänasenteella. Nauti tästä hetkestä. Tartu kiinni ohikiitävään hetkeen, sillä elämä koostuu pienistä ihmeistä, jotka näemme vasta kun huomaamme pysähtyä niiden äärelle, hetki hetkeltä.

Aivot ja ravinto: Biologi Christer Sundqvist kertoo siitä mikä on parasta mahdollista aivoruokaa. Hyvä ruoka – hyvä mieli. Keskustelemme siitä miten voimme pitää aivot kirkkaana täsmäruoalla. Luennolla esitellään uutta aivotutkimusta selkokielellä. Varautukaa yllätyksiin!

Ruokaa suurella sydämellä: Huolehdi sydämesi kunnosta syömällä oikein terveellistä ruokaa, kehottaa biologi Christer Sundqvist. Yleisö saa alusta lähtien osallistua vilkkaaseen keskusteluun verenpaineen hoidosta ravinnolla, tarvitaanko kolesterolilääkkeitä ja millaisella ruoalla sydän lyö parhaiten. Kuuntele uusimmat sydäntutkimukset selkokielellä esitettynä.

Miten vatsasi voi? Biologi Christer Sundqvist kertoo parhaimmat vinkit miten suoliston saa toimimaan mahdollisimman hyvin. Keskustelemme hyvistä bakteereista ja siitä miten tärkeässä roolissa on suoliston hyvä terveys. Varautukaa yllätyksiin! Uusia suolistotutkimuksia saatte kuulla selkokielellä.

Rasvaista tarinaa: Ravintorasvat ja niiden terveellisyys tai vaarallisuus ovat jo pitkään aikaansaaneet kiihkeitä keskusteluja ja jopa väittelyjä. Biologi Christer Sundqvistin tieteellisiin tutkimuksiin pohjaavan alustuksen pohjalta keskustellaan luonnollisten rasvalähteiden terveyshyödyistä. Korkean kolesterolin negatiiviset terveysvaikutukset ja sen hoitoon käytettävien lääkkeiden sivuvaikutukset, ovat myös kuuma puheenaihe.

Ravitsemuksen kiistanaiheet ja tulevaisuuden näkymät: Läpi vuosikymmenten on kiistelty optimaalisesta ravinnosta. Löytyykö totuus kaurapuurosta myös tulevaisuudessa? Biologi Christer Sundqvist kertoo alustuksessaan mm. nutrigenomiikasta, tieteenalasta joka tutkii ravinto- ja perintötekijöiden yhteisvaikutuksia. Alustuksen pohjalta keskustellaan ravitsemuksen kiistanaiheista ja ravitsemustieteen tulevaisuuden näkymistä.

Reuman virallinen, täydentävä ja vaihtoehtoinen hoito: Luennolla esitellään reuman Käypä hoito suositukset ja käydän niiden pohjalta rakentavaa ja samalla kriittistä keskustelua. Hyviksi koettuja täydentäviä hoitomuotoja tuodaan esille ja tarkastellaan voiko olla apua jostakin vaihtoehtoisesta hoidosta.

Kolme tapaa hoitaa diabetes: virallisesti, täydentävästi ja vaihtoehtoisesti: Suositussa diabetesluennossaan biologi Sundqvist tuo esille koko kirjon erilaisia tapoja hoitaa tämä vakava sairaus yksilöllisesti tyydyttävällä tavalla.

Lisäksi tunteja, päiviä, viikkoja, kuukausia, jopa vuoden kestäviä koulutuksia ravinnosta, levosta, liikunnasta ja terveydestä. Varsinaista terveystykitystä!

Syöpälääkärin väitettä on syytä katsoa kriittisesti

Kirjoittaja: Jouni Jämsä

Syöpälääkäri Veera Salminen kirjoittaa: ”CAM-hoitajat valehtelevat syöpäsairaille saadakseen heidän rahat.”

Veera Salminen esitti 22/2017 Duodecim-lehdessä/netissä valikoituja tutkimuksia luontaisvalmisteista syövän hoidossa, osoittaen luontaishoidot ja -valmisteet humpuukiksi. Salminen myös nimitti CAM-hoitajia: ”puoskareiksi, jotka tietoisesti valehtelevat ja demonisoivat valtavirtalääketiedettä saavuttaakseen taloudellista etua”.

Kovia syytöksiä toista ammattikuntaa kohtaan tai kiihottamista ihmisryhmää kohtaan. Ihminen on osa luontoa, mutta mikään luontainen ei ole nykyisin sairaalle eduksi.

Jos lääkäri kieltää sinulta kaikki luontaiset hoidot, hän edustaa vain yhtä mallia. Lääkärin usko vain omaan koulukuntaansa luodaan jo lääkärikoulutuksessa, jossa tuomitaan nykyään kaikki luontaishoidot. Usko lääketeollisuuden edustajaksi istutetaan kuin uskon-leirillä ja terveys ei ole usein se tärkein, vaan se, miten sinua hoidetaan. Kansalle vakuutetaan vain tutkituista lääkkeistä, jotka on tehty kaupallisessa tarkoituksessa yksityisissä laboratorioissa ja ovat käytössä toistaiseksi. Luontaistuotteisiin, joita taas ei voi patentoida, ei kukaan sijoita tutkimuksissa tarvittavia satoja miljoonia, mutta se ei tee perinnetieteistä “humpuukia tai uskomusta”.

Tieteestä tulossa valtauskonto

Tieteestä ja varsinkin lääketieteestä on tulossa meidän valtauskonto, jota ei saa muut hoidot kyseenalaistaa. Kieltolakia (puoskarilaki) lääkärit vaativat poliitikoilta tämän tästä, jossa sairaille tarjolla olisi enää vain patentoitua lääkehoitoa tai sitten et saisi hoitaa mitenkään. Lääkehoitoja yritetään saada aina vain pakollisemmiksi ja kilpailijat syrjäytetään erilaisilla väittämillä, kuten: ”ei ole tutkittu tai hoitoja tarjoavat puoskarit/uskomushoitajat.”

Lääketieteellisten hoitojen alati lisääntyessä, on kuitenkin tapahtunut lumipalloefekti, jossa sairaat, sekä jonot vain lisääntyvät ja verorahat menevät lisääntyvästi lääketeollisuudelle ja järjestelmän ylläpitoon. Terveydenhoidon kustannukset olivat vuonna 2008 jo 15.5 miljardia, 2013 jo 18.5 miljardia ja 2015 jo 19.8 miljardia, sairasjonot kasvaneet ja työstä sairauspoissaolot 2000 luvulla tuplaantuneet. Sairaanhoidonkulut nousevat nykyisenä hyvinvointiaikana n. miljardin kahdessa vuodessa.

Mihin pitäisi panostaa?

Kieltojen ja vastakkainasettelun sijaan pitäisi kehoa tukevia hoitoja ja yksilön ruokavalioihin panostaa huomattavasti enemmän – jos halutaan ihmisistä terveempiä. Näin se vaan on – kovien hoitojen tie laajuudessaan on mielestäni nähty. Sairaus on yleensä summa, ei lääkepuutos.

Itse en uskaltaisi jättää syöpähoitoja yhden kortin varaan. Huomioisin kyllä, jos lääkärillä on jokin perustelu välttää toistaiseksi tai samaan aikaan joitakin luontaista valmistetta, mutta vihaisena kieltää kaikken luontaisen. Ei lääkärikään ota täyttä vastuuta edustamistaan hoidoista.

Lääkärin mahdollinen viha-asenne ja periaatekiellot eivät ole muutoinkaan oikeutettua:

 • 6 § Potilaan itsemääräämisoikeus: Potilasta on hoidettava yhteisymmärryksessä hänen kanssaan.
 • 2.6 § Perustuslain mukaan: Ketään ei saa asettaa eri asemaan terveydentilan vuoksi.
 • Lääkärin vala: Lääkäri lupaa kunnioittaa potilaan tahtoa.

Perusteet kieltää ihmistä osallistumasta mitenkään itse omaan hoitoonsa, pitäisi olla jäätävän varmalla tolalla ja tarjotun hoidon sitten todella tehokasta. Mutta lääketieteen syöpähoidoissa puolet kuolee syöpään tai -hoitoihin. Syöpähoitoihin kuolleetkin diagnosoidaan aina syöpään kuolleiksi, vaikka väärin mitoitettu syöpähoito olisikin kuoleman aiheuttaja.

Myöskään valikoidut tutkimustulokset eivät kerro todellisuutta

Luontaisilla valmisteilla on hoidettu syöpiä ja syövän aiheuttamia tiloja satoja tai tuhansia vuosia ja sen perimätiedon hylkääminen toisen koulukunnan tekemillä tutkimuksilla ja laatimilla taulukoilla on perusteetonta. Vaikka monet luontaisvalmisteet eivät olisikaan kovin merkittäviä syövän kaatajia, niin jo 1% hyöty voi olla jollekin se merkittävä pelastus. Joten miksi mitään hoitoa tulisi kieltää lähinnä asenteen johdosta?

Ja sitten kummajainen homeopatia, joka Salmisen mukaan olisi tutkitusti “lumehoitoa”. Homeopatia on ensinnäkin kaikissa EU-maissa direktiivin avulla vahvistettua lääkehoitoa. Direktiivi löytyy lääkelaitos Fimean sivulta. Homeopatiasta löytyy myös hyödyllisiä syövänhoito-tutkimustuloksia:

 • Sveitsin Bernin yliopistollisen sairaalan tutkimus syöpää sairastavien lasten CAM hoitojen käytöstä. Käytetty hoitomuoto oli pääasiassa klassista homeopatiaa. Syy käyttää CAM hoitoja oli vanhempien ajatus potilaan kunnon parantamisesta ja yleisin miksi CAM hoitoja ei käytetty oli tiedon puute niistä. Niistä jotka käyttivät CAM hoitoja 87% havaitsivat positiivisia vaikutuksia hoidoista. Lähde: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26694320
 • Gemeinschaftskrankenhaus Herdecke, Department of Paediatrics, Saksa. Tutkimuksessa lähetettiin kysely 1595 vanhemmalle joiden lapsella on diagnosoitu syöpä. Sillä pyrittiin kartoittamaan CAM hoitojen käytön yleisyyttä lasten syöpien yhteydessä. Vastanneista 35% on käyttänyt CAM hoitoja lapselleen, pääasiassa homeopatiaa, ravinteita, antroposofisia lääkkeitä. Hoitojen antamiseen vaikutti vanhempien korkea koulutusaste, lapsen sairauden ennuste. Hoidoilla haettiin immuniteetin vahvistamista, tilan rauhoittamista ja parempaa ennustetta. Hoidot miellettiin positiiviksi ja 89% CAM hoitoja käyttäneistä raportoivat voivansa suositella niitä muille. Lähde: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18809313
 • Edenneen syövän hoito tutkimuksessa käytettiin yhdistelmä-homeopaattisia lääkkeitä. Kyseiset homeopaattiset lääkkeet lisäsivät merkittävästi luonnollisten tappajasolujen määrä (NK), yhteenvetona todetaan näiden homeopaattisten yhdistelmä lääkkeiden olevan sopivia syöpäpotilaiden immuniteetin hoitoon. Lähde: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23408699
 • Medical University Vienna, Department of Medicine, Itävalta. Tutkimukseen osallistui 538 henkilöä, kriteerinä oli syöpä jolla kohtalokas ennuste. Osallistujilla oli mm haima-, keuhko-, rintasyöpää. Tutkimuksen kriteerinä oli elinaikaodote, joka määritettiin osallistujan syöpätyypin mukaan. Loppu tulemana homeopaattista hoitoa saaneilla oli kautta linjan pidempi elinaika syöpätyypistä riippumatta, verrattuna asiantuntijoiden antamaan ennusteeseen. Lähde: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24731904

Tutkimuksia- ja Nobel-palkitun arvioita homeopatiasta:

Katso: http://www.jounijamsa.fi/tieteellisia-tutkimuksia-homeopatiasta/

Keski-Euroopassa on myös syöpäklinikoita, kuten Paracelsus-klinikka – Sveitsi, Marinus am Stein – Saksa, gisunt Klinik – Saksa, ja monia yksittäisiä lääkäreitä, jotka käyttävät homeopatiaa syöpien hoidossa.

Homeopatia, joka on enemmänkin immuniteettia herättävää hoitoa, ei voida tutkia uskottavasti esim. kaksoissokkotutkimuksilla, johon epäilijät aina vetoavat – eikä homeopatiassa lääkevalintakaan tapahdu usein edes sairauden perusteella. Realiteetit huomioiden ja ammattilaisen käyttämänä, se on maailman toiseksi käytetyin hoitomuoto. WHO:n mukaan homeopatia on perusteltua hoitoa. Kaikista hoidoista löytyy halutessa niitä heikkoja ja vääriä tutkimustuloksia, jos halutaan niitä kerätä, eikä haluta ajatella käytännöllisesti. Mutta ei myöskään lääkehoitoja ole yksilölle mitenkään todistettu.

Syövänhoito lääketieteellisestikin on monelle ollut tehokasta vain aluksi

Kasvain leikataan, sädetetään, lääkitään ja potilas diagnosoidaan terveeksi. Kolmen vuoden päästä syöpä onkin levinnyt joka paikkaan ja alkaa saattohoito. Syöpähoidoissa kasvain poistetaan, hoidot annetaan, mutta kehon ”maaperää” ei hoideta ja syöpä löytää sinne pian uudestaan ja ehkä sorkittuna entistä villimpänä. Näin käy useimmiten juuri iäkkäämmille ihmisille, jossa keho on ajan saatossa tullut syövälle suotuisaksi. Kuinka monen tilanne voitaisiin pelastaa ruokavalioilla ja ravinteilla?

Uskon näihin leimattuihin ”humpuukihoitoihin”: ruokavaliot, vihervalmisteet, vitamiinit/mineraalit, kurkuma, havupuujuomat, pakurikääpä, inkivääri, tuhkauute, reishi…

Ne muuttavat juuri sitä ”maaperää” syövälle epäkiitolliseksi ja syöpä voi niiden johdosta sieltä hävitä tai jäädä jatkossa tulematta. Syöpä kun ei ole huonoa tuuria, vaan seurausta.

Lopuksi

Asioiden kieltäminen tai edes vähättely, on mielestäni perusteetonta ja inhimillisyyteen vedoten tuomittavaa. Jos lääketieteelliset syöpähoidot olisivat parannusteholtaan 100 %, niin lääkärillä olisi jo perusteet potilaita rajata. Mutta vaatimalla, että syöpään sairastunut saa vain tietyn hoitomalliin, pitäisi vaatijan ottaa sitten potilaan selviytymisestä myös vastuu. Muutoinhan se on myös ”vastuutonta”.

Jouni Jämsä

CAM-terapeutti – tekee vaimonsa kanssa terveysmittauksia, kehoa tukevia hoitoja sekä yksilöityjä ruokarajoitteita.

3 thoughts on “Syöpälääkärin väitettä on syytä katsoa kriittisesti”

 1. Omalta kohdaltani käytettyäni vain 1.5 kk:tota homeopaattista lääkettä ja lisä ravinteita esim. Berberiniä
  syöpä kasvain oli pimentynyt kolmasosalla ja jäljellä olevan
  kasvaimen teho 40 % vastoin leikkaavan kirurgin väitettä metastaasin jatkuvasta kasvusta.

 2. Vuonna 2003 diagnosoitiin syöpä.
  Hoito: kemoterapiaa, sädehoitoa. Lääkärit eivät ole suositelleet tai kieltäneet mitään.
  En ole koskaan ottanut mitään purkista, viimeisen viiden vuoden aikana vain D3 + K2-vitamiini.

  Sinun: ”Syöpähoidoissa kasvain poistetaan, hoidot annetaan, mutta kehon ”maaperää” ei hoideta ja syöpä löytää sinne pian uudestaan ja ehkä sorkittuna entistä villimpänä. Näin käy useimmiten juuri IÄKKÄÄMMILLE IHMISILLE, jossa keho on ajan saatossa tullut syövälle suotuisaksi”.
  Ei voida yleistää, mutta nuorten syövät ovat aggressiivisempia, esim. nuorilla rintasyöpäpotilailla taudin uusiutumisriski on tavanomaista suurempi muista ennustetekijöistä osin riippumattakin.

  Jos sinulla ei ole syöpää, et ehkä antaisi näitä suosituksia niin helposti. Jos tämä tauti koskaan iskee, on mahdollisuus päättää lääkärin tai vaihtoehtoisen hoidon hakemisesta. Homeopatia – luultavasti ei sivuvaikutuksia, nämä ”pillerit” ovat niin laimennettuja. Psyykkinen vaikutus voi olla positiivinen.

  Suosittelen: https://www.reuters.com/article/us-health-chemo-supplements-idUSKBN1YR20O?fbclid=IwAR3oLb1uhmyvrIFqJhqj2oDdGHZyg6Jx9G_4HIFOe-ZBS_lM6_pI8ENnUZs

  .

Olisi kiva kuulla kommenttisi!

© 2020 Turpaduunari All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.