Categories: Vieraskynä

Satuttavat sanat, puhdistavat puheet – Anteeksi!

Rakentava riitely on asioiden puhdistamista. Sanoilla satuttamista, jolloin toinen ihminen nostaa esiin ne kohdat, joissa itsellä on vielä työstämistä ja joiden avulla pitäisi osata itseään korjata.

Ne rakkaimmat tietävät kipukohdat, joiden myötä heilahtaa. Ja sitten kun ei enää heilahda, niin tietää olevansa balansissa. Tässä asiassa perille pääsy voi viedä aikaa, jota ei ole ja on vaikka kuinka paljon.

Vaikka olisi rakkaus kaikkea ja kaikkia kohtaan, niin negatiivisina pidetyt tunteet ovat yhtä lailla sallittuja. Se kuuluu ihmisyyteen, ja sitähän me olemme tänne tulleet oppimaan. Ja riitelyn jälkeen sovinto ja anteeksi antaminen ja pyytäminen ovat osa oppikouluamme.

Vanhempana joudumme näihin tenttitilanteisiin tämän tästä. Monilapsisessa perheessä näitä tilanteita on sitten niin monessa tasossa kuin on jälkikasvua. Eri ikäkausina haasteet ovat erilaiset.

Minua on onni suosinut neljän lapsen kanssa. Jokainen heistä on ainutlaatuinen persoona ja he toimivat aivan eri tavalla. Elämämme on heilahtelua, väistelyä, ärsyttämistä, toimintaa, laiskottelua, hyväksymistä, näsäviisautta, halaamista, vitsailua, rakkautta, riitelyä, kinastelua, iloa, jännitystä ja naurua – kaikkea, mitä kuvitella voi.

Voisin sanoa, että äitinä oleminen on ihmissuhdekoulua parhaimmillaan, ja kaiken se kestää. Kaiken antaa anteeksi, sillä äidin rakkaus kestää, välillä hammasta purren ja kiukkua pihisten, mutta suurimman osan ajasta ihmetellen, miten ihanaa ja rikasta elämä on!

Pike Hilakari

Espoolainen kirjoittaja, toimittaja, äiti.

Tunteellinen älykkö, joka herkästi huomioi ja tunnistaa muutokset ja sen tarpeen niin ympäristössä, lähipiirissä kuin myös itsessään.
Hyvin taipuvainen analysoimaan, pähkäilemään, pohtimaan, selvittämään ja tutkimaan asioita, valmis oppimaan kuulemastaan ja kokemastaan tuottaen herättävää tekstiä kulloinkin pinnalla olevasta aiheesta. Ehdottoman oikeudenmukainen, uskaliaskin kyseenalaistaessaan jämähtäneitä toimintatapoja.

”Jos yksikin ihminen saa avun tekstieni kautta tai toimintatavastani, olen kiitollinen onnistuja.”

turpaduunari.fi

Christer Sundqvist on monessa liemessä keitetty biologi, yllätyksellinen kirjailija, Suomen suosituin terveysbloggaaja ja monelle tuttu turpaduunari. Jälkimmäinen ammattinimike on tarkoitettu kuvaamaan Christeriä aidoimmillaan: esiintymislavalla toteuttamassa terveysviestintää huumorin pilke silmäkulmassa.

Recent Posts

Huonokuntoinen suoli on valtava terveysriski

Kirjoittaja: Christer Sundqvist Yhdistävä lääketiede ry järjesti Radical Health Festival Helsinki 2024 -messutapahtuman yhteyteen tiistaina 21.5.2024…

2 päivää ago

Terveys on loppupeleissä tasapainoa

Kirjoittaja: Christer Sundqvist Yhdistävä lääketiede ry järjesti Radical Health Festival Helsinki 2024 -messutapahtuman yhteyteen tiistaina…

3 päivää ago

Kokemuksia ihmisistä palliatiivisessa syöpähoidossa

Kirjoittaja: Christer Sundqvist Viimeisen 10 vuoden aikana olen vastaanottanut lukuisia puheluita ja sähköposteja vakavasti sairastuneilta…

2 viikkoa ago

Lääkärin rooli on muuttumassa

Kirjoittaja: Christer Sundqvist Ennakoivan itsehoidon visio 2030 Yhdistävä lääketiede ry järjesti Radical Health Festival Helsinki…

2 viikkoa ago

Paluu juurille

Kirjoittaja: Christer Sundqvist Hyvinvointivalmentaja Teemu Syrjälä on julkaissut uuden kirjan. "Paluu juurille - Tunneyhteydessä luontoon"…

1 kuukausi ago

Suomi Euroopan Unionin mallioppilaaksi vaikka henki menisi?

Kirjoittaja: Christer Sundqvist Pääministeri Petteri Orpon ja muiden ministereiden mukaan Suomi joutuu EU:n "tarkkailuluokalle" ilman…

2 kuukautta ago

This website uses cookies.