Categories: Tietoa

Supermarket Survival

Vuoden 2016 tärkein terveysvaikuttaja, Olli Posti, on taustajoukkojensa kanssa kehittänyt mielenkiintoisen palvelun: Supermarket Survival.

Tämä Lontoon murteella ilmaistu palvelu pyrkii opastamaan terveystietoisia ihmisiä tekemään oikeita ruokavalintoja ruokamarketeissa. Kekseliäällä tavalla verbaaliakrobaatti ja viidakkomies Posti selostaa sanoin, kuvin, puhe- ja videonäyttein miten selviytyä kauppareissusta. Viimeinkin sinun on mahdollista päästä eroon epäterveellisistä
ruokatottumuksistasi.

Turpaduunari lähti Ollin seikkailuun mukaan. Mitä sieltä löytyy?

Karkkipäivän päivitys

Yksipuolisen karkkinautinnon voi täydentää uusilla aistimuksilla. Sitä keinotekoista makeaa on kiva kehittää aitoon suuntaan.

Olli kannustaa meitä nestemuotoisen karkin pariin. Kaikki makea kannattaa nesteyttää, sillä nesteytys vähentää makeanhimoa. Vesi korjaa sokerihumalaa – ja toisaalta karkkimainen makeus tai kirpeys tekee vedestäkin nesteyttävämpää. Olli sanoo sen näin:

“Se Oikea Karkki on siis nestepitoinen! Tai vähintään ravinnepitoinen, mikä tarkoittaa tietenkin myös palkitsevia makuelämyksiä.”

Makeanhimon keskellä ratkaisun avain löytyy näkökulman laajentamisesta. Olli pyytää meitä avaamaan sydän uusille, monipuolisemmille, rikkaammille nautinnoille – sen sijaan että juostaisiin nautintoa karkuun, vain sortuaksemme siihen kehnoon versioon taas kahta kauheammin.

Olli kirjoittaa:

“Makea on hyvä metafora kaikelle sille, mitä haluamme elämässä, mitä himoitsemme – mutta samalla pakenemme. Kaikessa ‘makeassa’ on hyvä aina uudestaan ja uudestaan muistaa, että onni löytyy poissulkemisen sijaan menemällä kohti, kohti parempaa, laajempaa, monipuolisempaa, uutta. Taitavammin, tietoisemmin, tarkoituksenmukaisemmin.”

Supermarketissa voi selviytyä voittajana makean suhteen oivaltamalla, ettei keinotekoinen karkki olekaan enää paras, kiinnostavin tai edes voimakkain nautinto. Makean nautinnot ovat sitä “syntistä hyvää” mikä rikastaa elämän kokonaisuutta entisestään.

Näin Olli neuvoo viettämään karkkipäivää:

“Karkkipäivän ratoksi kokeile kaikkea sellaista kivaa ja herkullista, joka ei sisällä valkosokeria, glukoosi-fruktoosisiirappia tai muuta ravinnetyhjäksi raffinoitua sokeria – eikä e-koodeja. Kokeile kaikkea, missä maku ja väri tulee luonnosta eikä kemiantehtaasta. Jos ei maistu tarpeeksi makealle, dippaa hunajaan 🙂 Hunaja auttaa sitä herkkua myös sulamaan paremmin, koska hyvässä lähihunajassa on runsaasti ruoansulatusta parantavia entsyymejäkin.”

Ravinnetiheämpi, elävämpi, aidosti maukkaampi karkkiversio sammuttaa makeanhimon, eikä jätä kehoa huutamaan tyhjästä versiosta puuttuvia ravinteita. Olli syö mieluummin jotain sellaista karkkia mistä hän saa suojaravinteita. Mieluummin sellaista, kuin jotain mistä on ainoastaan haittaa kehon ravitsemustasoille. Hyvin ilmaistu!

Koko Supermarket Survivalin idea on kehittää kaikkea muutakin kuin sitä karkkia parempaan suuntaan. Kun altistuu hyvälle, niin sinut valtaa uusien makuelämysten nälkä, joka vain kasvaa syödessä.

Kokeile esimerkiksi tarzanlimua! Aloita aamu runsaalla suolavedellä tai suola-sitruunavedellä. Ota tavaksi juoda runsaasti lähihunajalla makeutettua suola-sitruuna-hunajateetä. Alkaa pian karkkihimo tuntua absurdille ajatukselle.

“Syvästi nesteytetty ja laadukkaasti suolattu keho, joka saa maun mukaan nauttia myös kaikenväristä luonnon makeaa, ei löydä karkkihyllyn e-koodeista enää mitään tarvetta joka ei olisi jo tullut täytetyksi paremmin.”

Tällaista ohjeistusta ja paljon muuta löytyy koko ajan laajentuvasta Supermarket Survival -palvelusta.

Turpaduunari suosittelee. Edullinen tapa päivittää se kauppareissu.

Kurssille voi ilmoittautua tästä

Huomio! Turpaduunarille ei ole tästä kirjoituksesta maksettu mitään sponsorirahaa. Turpaduunari on tavattoman tarkka näissä asioissa! Puolueetonta tietoa ilman taloudellisia kytköksiä suuntaan taikka toiseen.

Christer Sundqvist
turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtori

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: http://ravintokirja.fi/ 

 

turpaduunari.fi

Christer Sundqvist on monessa liemessä keitetty biologi, yllätyksellinen kirjailija, Suomen suosituin terveysbloggaaja ja monelle tuttu turpaduunari. Jälkimmäinen ammattinimike on tarkoitettu kuvaamaan Christeriä aidoimmillaan: esiintymislavalla toteuttamassa terveysviestintää huumorin pilke silmäkulmassa.

View Comments

  • Olen ihan myyty, Ollin Posti osui suoraan sydämeeni ja sieluuni. Eikä paluuta entiseen enää ole. Hyvä,Hyvä

Recent Posts

Hengitystekniikat tarkastelussa

Kirjoittaja: Christer Sundqvist Hengittäminen on elintärkeää! Tässä blogiartikkelissa tarkastelen hengityksen merkitystä terveydelle. Jokainen meistä on…

7 päivää ago

Opettele tunne-elämän taitoja asiakastyössä

Kirjoittaja: Christer Sundqvist Tämän kirjoituksen inspiraatiolähteinä toimivat lukijapalaute, vuosikymmeniä jatkunut kiinnostus aiheeseen ja valmentaja Juha…

2 viikkoa ago

Keskittyminen olennaiseen Turpaduunari blogissani

Kirjoittaja: Christer Sundqvist Ensimmäiset terveysblogikirjoitukseni ilmestyivät vuonna 2005. Pian 20 vuotta tarjottuani asiantuntemustani ja ahkeruudenkin…

3 viikkoa ago

Huonokuntoinen suoli on valtava terveysriski

Kirjoittaja: Christer Sundqvist Yhdistävä lääketiede ry järjesti Radical Health Festival Helsinki 2024 -messutapahtuman yhteyteen tiistaina 21.5.2024…

3 viikkoa ago

Terveys on loppupeleissä tasapainoa

Kirjoittaja: Christer Sundqvist Yhdistävä lääketiede ry järjesti Radical Health Festival Helsinki 2024 -messutapahtuman yhteyteen tiistaina…

3 viikkoa ago

Kokemuksia ihmisistä palliatiivisessa syöpähoidossa

Kirjoittaja: Christer Sundqvist Viimeisen 10 vuoden aikana olen vastaanottanut lukuisia puheluita ja sähköposteja vakavasti sairastuneilta…

1 kuukausi ago

This website uses cookies.