Vuonna 2010 sain tilaisuuden käydä hiuspohjatutkimuksessa, josta sain kirjoittaa artikkelin ollen itse ”uhrina”. Kansainvälisesti palkitun hiustutkimus- ja hoitokeskus HiusAkatemian johtaja Annikki Hagroos-Koski otti minut vastaan tarjoten aamupalaksi luomuleipää, voita, palvikinkkua, Yosa-kauravalmistetta ja teetä hunajalla maustettuna.
Puhuimme aluksi ruokavalioistani, jossa todellakin oli parantamisen varaa. Sain kuulla, että hiukset kertovat hiustutkijalle ihmisestä kokonaisvaltaisesti. Päänahasta ja hiuksen juuresta pystyy päättelemään yllättävän paljon ihmisen voinnista ja terveydentilasta. En siis voinut huijata, että olisin syönyt terveellisemmin. Ja sehän olisi ollut suoranaisesti itselleen valehtelemista.
Minulle tehdyssä tutkimuksessa paljastui äärimmäisen mielenkiintoisia ja aika ällöttäviä asioita. Olin kärsinyt pitkään päänähan ongelmista ja silloin päästäni löytyi alkava psoriasis, lähdehilsettä ja tulehdusta. Hiusjuurinäytteet, joita tutkittiin mikroskoopilla, paljastivat bakteerikasvua ja maidon sopimattomuuden. Hiusjuureni oli ohut ja ravintoaineet eivät ole imeytyneet. Tuo tutkimus tuki sitä kaikea, mistä jo olin vähän hajulla.
Päänahkaani hoidettiin ja se alkoi voida hyvin. Kontrollikäynnissä näkyi selkeästi, että muutosta oli tapahtunut ruokavaliota noudattamalla. Olokin oli loistava. Jaksoin muutaman viikon noudattaa määrättyä ruokavaliota, mutta pikkuhiljaa lipsuin entiseen. Silloin ei voimat vielä riittäneet pysyvään elämäntapamuutokseen, motiivi oli heikko.
Jos vain olisin jaksanut silloin määrätietoisesti jatkaa, niin en ehkä olisi mennyt näin rankan kaavan mukaan. Mutta ilmeisesti minun täytyi vain oppia ja mennä pohjamutia myöten. Olen ollut itselleni armollinen tehdessäni itselleni huonoja valintoja. Kaikkeen en aina ole itse voinut vaikuttaa, joko tietämättömyyttäni tai ympäristötekijöiden takia. Mutta tänä päivänä olen tietoisempi. Pelkästään se ei riitä, täytyy olla myös tahtoa, jolloin voi onnistua.
Kaikki lisäaineethan eivät ole meille vaarallisia. Kaikkea näitä emme kuitenkaan tarvitse, varsinkaan niitä, jotka lisätään muuttamaan ruokien koostumusta, ulkonäköä, väriä tai säilyvyyttä.
Minulle tehty tutkimus palautti mieleeni muutamat E-koodit, joita minua neuvottiin välttämään. Olin myös päässyt jo jyvälle, mitkä saattoivat aiheuttaa omassa kehossani jos jonkinlaisia vaivoja. Tässä lista pahimmista minun keholle sopimattomista lisäaineista.
Näitä pyrin välttämään:
Espoolainen kirjoittaja, toimittaja, äiti.
Tunteellinen älykkö, joka herkästi huomioi ja tunnistaa muutokset ja sen tarpeen niin ympäristössä, lähipiirissä kuin myös itsessään.
Hyvin taipuvainen analysoimaan, pähkäilemään, pohtimaan, selvittämään ja tutkimaan asioita, valmis oppimaan kuulemastaan ja kokemastaan tuottaen herättävää tekstiä kulloinkin pinnalla olevasta aiheesta. Ehdottoman oikeudenmukainen, uskaliaskin kyseenalaistaessaan jämähtäneitä toimintatapoja.
”Jos yksikin ihminen saa avun tekstieni kautta tai toimintatavastani, olen kiitollinen onnistuja.”
Kirjoittaja: Christer Sundqvist PESHLA toimii! PESHLA-elämäntapaan on mahdollista saada koulutusta 3 kertaa vuodessa. Koolla on…
Kirjoittaja: Christer Sundqvist On taas uuden viikoittaisen terveysohjeen vuoro: TERVEYSTIETOISEN VUODEN YHTEENVETO TURPADUUNARIN TERVEYSOHJEET Turpaduunarin…
NYT MENNÄÄN DIGILOIKKAA TAKAPERIN Kirjoittaja: Erja Tamminen https://sahkoailmassa.fi Lääketieteen asiantuntijat näyttävät nyt punaista lippua lasten…
Kirjoittaja: Christer Sundqvist Terveysohjeet - sinulle! Ajattele, jos olisi olemassa laajat ja konkreettiset terveysohjeet ulottuvillasi,…
Mitokondriot ja liikunta Kirjoittaja: Christer Sundqvist Olen saanut yhteydenottoja missä pyydetään lisää tietoja mitokondrioista. Ihmiset…
Edullista terveyttä ja hyvinvointia Kirjoittaja: Christer Sundqvist Sain tällaisen kysymyksen: "Minulla on hyvin hankala taloustilanne…
This website uses cookies.
View Comments