Categories: Tietoa

Uutta valkoista proteiinia – New Whites

Turpaduunarin testissä oli uusi valkuaisvalmiste. Kyseessä on kananmunan valkuaisesta tehty kuluttajapakkaus, joka sopii leivälle, salaatteihin, pastoihin, pirtelön tekoon, leivonnaisiin, sellaisenaan nautittavaksi yms. Valkuaismassa on keitetty ja pakattu 200 g tuplapakkaukseen.

Suositushinta on 3,49 euroa ja sitä myydään hyvin varustetuissa ruokakaupoissa, ainakin siellä missä ennakkoluuloton kauppias on ollut innostunut tuotetta esittelevän Sami Hautakosken käynnistä. Kun Sami kertoi siitä missä kaikkialla hän on ollut esittelemässä tuotetta, tuli kunnioitusta herättävä olotila. Kaveri on tosissaan liikkeellä ympäri Suomea ja Pohjoismaita!

Mikä ihmeen New White?

Oli pakko myöntää: en ole koskaan kuullut tästä tuotteesta.

Et sinäkään ole kuullut, myönnä pois. Kyseessä on uunituore tuote. Maahantuoja Sami Hautakoski kertoi tuotteen alkuperäksi slovakialaisen majoneesitehtaan, joka ottaa talteen munankeltuaiset, mutta ei tarvitse valkuaista. Hienoa oli oivaltaa, että jatkokäyttöä voisi olla tarjolla ylijäämävalkuaiselle kätevän kuluttajapakkauksen muodossa. Kananmunan valkuaisella on erinomainen biologinen arvo.

New Whites on lähes kokonaan keitettyä munanvalkuaista, siinä on ripaus suolaa ja hiukan vettä. Kun avaa pakkauksen, suurin epäily kohdistuu tuotteen rakenteeseen. Siinä sain ensimmäisen oppitunnin: Tuotteen rakenne on kivalla tavalla kiinteä.

Valkuaistuote on valmistettu patentoidulla menetelmällä, jotta ainutlaatuinen rakenne voidaan saavuttaa. Kuluttajapakkauksessa (200 grammaa) on noin 24 grammaa proteiinia ja sisältää energiaa 110 kcal. Tuote on rasvaton. Se ei sisällä mitään keinotekoisia aineosia, säilöntä- tai väriaineita tai aromeja. Siinä ei ole kemikaaleja, gluteenia eikä laktoosia, ja se on GMO-vapaa (ei geenimuunneltuja ainesosia).

Tuote säilyy hyvin kylmässä. Omassa pakkauksessani oli eräpäivänä 23.7.2017.

Miltä maistuu?

Otan New Whites tuotteen ulos muovipakkauksistaan (2 kpl), leikkaan palasiksi sen ihan kuin fetajuustoa ja kippaan palaset salaattini päälle. Pieni ripaus kasviöljyä (punaista) ja se on siinä edessäni. Miltä maistuu?

Maistuu… salaatilta ja öljyltä. Älä hermostu, tämähän on hieno ominaisuus. Tuote on sellaisenaan lähes mauton. Rakenne on fetamainen, sitä pureskelee ihan mielellään ja kroppa ottaa ilmeisen halukkaasti vastaan proteiinit. Nälkä pysyy loitolla. Haba kasvaa.

Mietintämyssyyn

Puolueeton turpaduunari antaa siis hyväksynnän tälle tuotteelle, mutta jää ihmettelemään, pitääkö tuote rahdata ulkomailta asti? Munanvalkuainen tulee Slovakiasta ja yritys pitää majaa Vilnassa, Liettuassa. Voisiko joku suomalaisyritys hankkia oikeudet itselleen ja valmistaa meille kotimaista valkuaismassaa? Mietintämyssyyn siis tämä kotimaisuusasia, Sami. Kyllähän me luotamme slovakialaisiin ja liettualaisinkiin (edes vähäsen), mutta komeaa olisi jos valkuainen tulisi vaikkapa Laitilasta, missä minut vuonna 2012 valittiin vuoden munaajaksi.

Hinta on aika korkea. Yli 3 euroa arviolta kymmenestä keitetystä kananmunan valkuaisesta. Mutta kokeilla sopii, saako aikaiseksi saman rakenteen kotikonstein. En usko.

Lisätietoja

Yrityksen suomalaiset ja kansainväliset sivut.

Christer Sundqvist
turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtori

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: http://ravintokirja.fi/ 

turpaduunari.fi

Christer Sundqvist on monessa liemessä keitetty biologi, yllätyksellinen kirjailija, Suomen suosituin terveysbloggaaja ja monelle tuttu turpaduunari. Jälkimmäinen ammattinimike on tarkoitettu kuvaamaan Christeriä aidoimmillaan: esiintymislavalla toteuttamassa terveysviestintää huumorin pilke silmäkulmassa.

Recent Posts

Hengitystekniikat tarkastelussa

Kirjoittaja: Christer Sundqvist Hengittäminen on elintärkeää! Tässä blogiartikkelissa tarkastelen hengityksen merkitystä terveydelle. Jokainen meistä on…

2 päivää ago

Opettele tunne-elämän taitoja asiakastyössä

Kirjoittaja: Christer Sundqvist Tämän kirjoituksen inspiraatiolähteinä toimivat lukijapalaute, vuosikymmeniä jatkunut kiinnostus aiheeseen ja valmentaja Juha…

1 viikko ago

Keskittyminen olennaiseen Turpaduunari blogissani

Kirjoittaja: Christer Sundqvist Ensimmäiset terveysblogikirjoitukseni ilmestyivät vuonna 2005. Pian 20 vuotta tarjottuani asiantuntemustani ja ahkeruudenkin…

2 viikkoa ago

Huonokuntoinen suoli on valtava terveysriski

Kirjoittaja: Christer Sundqvist Yhdistävä lääketiede ry järjesti Radical Health Festival Helsinki 2024 -messutapahtuman yhteyteen tiistaina 21.5.2024…

3 viikkoa ago

Terveys on loppupeleissä tasapainoa

Kirjoittaja: Christer Sundqvist Yhdistävä lääketiede ry järjesti Radical Health Festival Helsinki 2024 -messutapahtuman yhteyteen tiistaina…

3 viikkoa ago

Kokemuksia ihmisistä palliatiivisessa syöpähoidossa

Kirjoittaja: Christer Sundqvist Viimeisen 10 vuoden aikana olen vastaanottanut lukuisia puheluita ja sähköposteja vakavasti sairastuneilta…

4 viikkoa ago

This website uses cookies.