Valikko Sulje

Syntinen karppaaja

Olen tavannut p***uleen tottelemattoman ja syntisen karppaajan. Hän on harjoittanut tätä voimaantumista jo vuosikausia. Rangaistuksena tästä hänen elopainonsa on vuodesta 2010 pudonnut 45 kiloa. Painoarvoa lisää hurtti huumori, jota hän mieluusti viljelee.

Tarjan syntilista:

  • Ei syö ravitsemussuositusten mukaista ruokaa
  • Ei käytä statiineja, koska hän tahtoo kävellä
  • Ei suostu enää pistämään insuliinia, sillä tyypin 2 diabeetikolle se on myrkkyä

Yleensä tohtorit mykistyvät Tarjan kanssa keskustellessaan ja syventyvät tietokoneensa sisältöön. Ylipainoinen hän toki vieläkin on, eikä kovin terve, joten tohtorit keksivät sitten sen iänikuisen papattamisen hänen ylipainosta.

Vastapalloon on hyvä potkaista, joten Tarja pistää pallolle kyytiä: “Ai, että yli neljänkymmenen kilon pudotus ei niinku ole mitään? Häh?”

Tohtori hämmästyy niin, että stetoskooppi tipahtaa. Skooppia lattialta kerätessään tohtori saa kuulla lisää ohjeistusta Tarjalta: ”Niin, unohtui mainita, että vitamiineja kiskon kaksin käsin, eli B-, C- ja D-vitamiinit menee yliannostuksella. Vahvin sekoitus Beetä mitä Suomesta saa kahdesti päivässä. Tonni Ceetä ja 100 Deetä. Plus muut namiskuukkelit kaupan päälle. Toisia ainoastaan kuuriluontoisesti. Kasvisten käyttö on kasvanut muusien, riisien, pastojen ja sokerin kustannuksella. Puolet lautasella salaattia kaikilla herkuilla. Öljyä kastikkeena, neljännes kypsiä vihanneksia ja loppu proteiinia ja rasvaa. Juon punaista maitoa ja käytän voita ja muita ihanuuksia surutta!”

Tarjan upea elämäntapamuutos jää kirjaamatta tohtorin koneelle kun potilasjärjestelmässä on jotain ylikuormitusta.

Turpaduunari ja hänen ystävänsä toivovat, että yhä enemmän löytyy näitä Tarjan kaltaisia, jotka tekevät oivaltavaa syntiä näissä terveysasioissa. Itseään voi auttaa ruokavaliolla ja tohtorin ohjausta leveämmälle tielle ei välttämättä tarvitse totella.

Tarja sanoo: ”Olen ollut syntinen karppaaja vaikka kuinka kauan ja pikku hiljaa löytänyt oman tyylini siinä. Tohtoritottelematon olen ollut vuodesta 2010. Liikuntaa kyllä pitää lisätä vielä työn ja vammojen sallimissa rajoissa…”

cropped-christer-sundqvist.jpegChrister Sundqvist
turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtori

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: http://ravintokirja.fi/ 

 

About Author

Samanlaisia kirjoituksia

2 Comments

  1. Paluuviite:Uskomusravintoterapeutin puolustuspuhe – Turpaduunari

  2. Paluuviite:Uskomusravintoterapeutin puolustuspuhe - Turpaduunari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *