Suomen tärkeimmät terveysvaikuttajat vuonna 2018

Kirjoittaja: Christer Sundqvist

Äänestystulos on selvillä! (Loppui 19.1.19 klo 19:19)

Lopullinen äänestystulos tässä alla. Kiitos kaikille äänestäneille ja onnea kisassa selvinneille. Lisää tietoa tulossa.

Vuoden 2018 tärkein terveysvaikuttaja Suomessa on lääkäri Antti Heikkilä!

Ääniä Nimi
1430 Antti Heikkilä
583 Anni Sirviö
142 Muutos hyvinvointivalmennus
70 Juha Jäntti
67 Tomi Kokko
60 Suomen kilpirauhaspotilaat ry
57 Olli Posti
35 Christer Sundqvist
28 Nina Saine
27 Ville Pöntynen
23 Erja Tamminen
19 Susanna Tanni
17 Matti Tolonen
16 Tommi Kangas
15 Olli Polo
14 Yazka Love
11 Olli Sovijärvi
8 Fredu Sirviö
8 Ville Valtonen
7 Taija Somppi
7 Johanna Koivu
6 Paula Heinonen
5 Elina Hytönen
5 Tuula Putus
4 Tamara Tuuminen
4 TerveysSummit
4 Juhani Knuuti
4 Juhana Harju
3 Kari Kurki
3 Sami Sundvik
3 Merja Lindström
3 Tuomas Javanainen
3 Teppo Järvinen
3 Katja Pulkkinen
3 Virpi Raipala-Cormier
3 Ari Kaihola
3 Karita Aaltonen
3 KoivuTV
2 Marja Ruuti
2 Vesa Ilvesmäki
2 Tiina Keldrima
2 Erkki Antila
2 Jan Sundell
2 Jaakko Halmetoja
2 Vilho Ahola
2 Pauliina Aarva
2 Homepakolaiset ry
2 Joakim Piiroinen
2 Tuomas Helkala
1 Vladimir Heiskanen
1 Varpu Tavi
1 Leena Furubacka
1 Sointu Hietala
1 Päivi Hytinkoski
1 Antti Heikkinen
1 Pedram Shojai?
1 Mark Hyman?
1 Silja Kuitu
1 Johanna Koskinen
1 Tara Lange
1 Mikko Oikkonen
1 Heikki Anttila
1 Antti Rinne
1 Teemu Syrjälä
1 Anne-Mari Jääskinen
1 Maili Lepola
1 Kaisa Jaakkola
1 Terveydenhuollon Keskusliitto ry
1 Mikko Ahonen
1 Helena Karilainen
1 Meistä jokainen
1 terveysvastaanotto.fi
1 Joni Jaakkola
1 Hanna Huovelin

 

On taas se aika vuodesta, jolloin äänestäjät valitsevat Turpaduunarin terveysblogissa vuoden tärkeimmät terveysvaikuttajat. Äänestys päättyy lauantaina 19.1.2019 klo 19:19, jolloin julistetaan mielenkiintoisen terveysvuoden 2018 tärkeimmät terveysvaikuttajat.

Kilpailu on järjestetty aiemminkin (2016 & 2017) ja se on kerännyt aika paljon huomiota. Voit äänestää niin monta kertaa ja niin monia terveysvaikuttajia kuin haluat. Perustele kuitenkin valintasi. Viime vuonna lääkäri Ville Pöntynen sai eniten ääniä.

Äänestä näin

 1. Anna äänesi ja perustelusi mieluusti sähköpostiin: christer.sundqvist@ravintokirja.fi
 2. Saan äänimäärät ja perustelut poimittua myös tämän artikkelin kommenttiosiosta
 3. Omasta Facebook-profiilistani osaan myös etsiä äänet ja perustelut
 4. Muut keinot ovat epävarmoja

Teen säännöllisiä päivityksiä äänestystilanteen kehittymisestä aina kutkuttavaan loppuun asti! Hyviä äänestyksiä ja kivoja perusteluja, kiitos!


cropped-christer-sundqvist.jpeg

Christer Sundqvist
turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtori

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: http://ravintokirja.fi/ 

479 kommenttia artikkeliin “Suomen tärkeimmät terveysvaikuttajat vuonna 2018”

 1. Paluuviite: Suomen tärkeimmät terveysvaikuttajat vuonna 2019 - Turpaduunari

 2. Eero Saastamoinen

  Antti Heikkilä on asiantunteva lääkäri ja todellinen kansanparantaja.

  Hän seuraa aikaansa sekä luotaa kauas kansanparantajien tietoihin,

  jotka inkojen tietojen tavoin uskonpuhdistus pyrki hävittämään kaikkialta maailmasta.

  Suurin osa meistä koko ihmiskunnasta elämme uskomuksiemme vallassa

  pyrkimättä itsenäiseen tutkimiseen ja ajatteluun.

  Onneksi meillä on Antti Heikkilän tapaisia lääkäreitä.

  Edesmennyt Antti-lääkäri (Antti Arstila) oli ensimmäinen lääkäri,

  jota seurasin kansanomaisessa lääkärin työssä.

  Antti Arstila aloitti julkisen kansanparantamisen lääkärintyönsä,

  ollen myös Antti Heikkilän tavoin ammattitaitoinen laillinen lääkäri.

 3. Muutos valmennus. Ymmärsin valmennuksen avulla, että jokaisen suupalan tai valinnan ei tarvitse olla täydellisiä. Kokonaisuus ratkaisee ja uusi päivä on uusi mahdollisuus tehdä vähitellen aina vain parempia valintoja oman hyvinvoinnin eteen.

 4. Marke Ylivieskasta

  Joakim Piiroinen ja Tuomas Helkala muutosvalmentajat ehdottomasti. Pienin askelin elämänmuutokseen

 5. Muutos valmennus ehdottomasti. Pienin askelin mennään, kukin omien voimavarojensa ja tilanteensa mukaan. Pitkäjänteistä tekemistä, joutuu miettimään omaa tekemistä, omia valintoja. Eikä tarvitse stressata tai kiirehtiä.

 6. Laura Hentunen

  Muutos hyvinvointivalmennus, minusta ohjaus on niin suunniteltu että sieltä saa itselle todella kattavan ohjauksen ja se osataan tuoda esille psykologiaa käyttäen. En ole koko elämäni aikana kokenut näin hyvää valmennusta

 7. Muutos.net hyvinvointivalmennus. Järkevää ja omassa arjessa melko helposti toteutettavaa valmennusta. Pyrkii muuttamaan niitä tapoja, joiden lopputulemaan hyvinvointi on. Katsoo asioita ruokavaliota syvemmällä tasolla.

 8. Muutos valmennus on mielestäni kaikkein kokonaisvaltaisin ja oikeasti pysyviä tuloksia tuoma menetelmä. Osaa myös ottaa huomioon vähän vanhempien naisten haasteet painonpudotuksessa.

 9. Olli Posti! Huikea tietämys ja sen ymmärrettävästi jakaminen motivoi parantamaan omaa ruokavaliota.

 10. Muutos hyvivinvointivalmennus!
  Sen avulla todellinen muutos ja elämänLiekki leimahtaa kirkkaammaksi!

 11. Äänestän Antti Heikkilää. Hän on auttanut ihmisiä jo vuosien ja vuosien ajan voimaan paremmin, pääsemään eroon lääkkeistä, ja parantumaan. Minäkin voin paremmin, kun noudatan hänen kehotuksiaan. Lisäksi hän on jaksanut tehdä töitä ihmisten hyvinvoinnni eteen kamalasta ajojahdista huolimatta, jolla häntä yritetään mustamaalata koko ajan.

 12. Muutos-valmennus. Kaikki tieto ja tuki mitä tarvitset pysyvästi terveellisempään ja laadukkaampaan elämään.

 13. Sain uuden terveen elämän Antti Heikkilän ohjeilla jo yli 15 vuotta sitten ja se jatkuu yhä virkeänä ilman mitään lääkityksen tarvetta nyt eläkkeelle päästyäni koska tässä ruokavaliossa pysyminen on ollut niin helppoa ja palkitsevaa.

 14. Ville Pöntynen koska hän hoitaa potilaitaan oikeasti yksilöllisesti ja asiakaskesneisesti, ei koskaan luovuta vsikeimmissakaan tilanteissa, puolustaa potilasryhmien oikeuksia ja kouluttaa potilaita hoitamaan itseään kaikin mahdollisin keinoin, ei pelkästään lääkkeillä.

 15. Tuija Hanhimäki

  Muutos hyvinvointivalmennus. Hyvät ohjeet,tarpeeksi pitkäkestoinen ja pienin askelin etenevä. Antaa aikaa myös henkiselle muuttumiselle.

 16. Muutos-valmennus (Muutos.net) – Hyvin maanläheinen lähestyminen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Keskitytään olennaisiin asioihin ja tehdään pieniä säännöllisiä tekoja pitkällä tähtäimellä ilman turhaa hifistelyä.

 17. Tomi Kokko – jaksaa tehdä laaja-alaisesti hommia niin kehon, mielen kuin ravinnon ja levon eteen ja jakaa tietoa, oppia sekä kiersi koko Suomen läpi.
  Pyrkii kehittämään itseään kokoajan, uudistuu sekä ei ole tuomitsevat, vaan kannustava, mieluumin porkkana kuin keppi metodilla.
  Käyttää hyvin hyödyksi sosiaalista mediaa, jolloin tavoittaa myös meikäläiset, jotka työksemme matkaamme ympäriinsä Suomen niemeä ja Eurooppaa.

 18. jansku88@luukku.com

  Johanna Koivu persoonallaan ja hyvän olon valmennuksillaan muuttaa maailmaa paremmaksi.
  Terveysvalistus ja inspiraatio: KoivuTV

 19. Tomi Kokko on omalla persoonallaan ja tietämyksellään vahvasti vaikuttanut ja varmistanut omia käsityksiäni terveellisen ravinnon merkityksestä sekä siitä miten sen pystyy myös toteuttamaan hektisessä arjessa ihan joka päivä. Tärkein viesti, jonka sisäistin Tomin avulla on se, että jokaisen on löydettävä se oma polkunsa myös ravinnon suhteen.

 20. Miia-Maria Hemminki

  Tomi Kokko. Tomilta olen saanut valtavasti uutta tietoa terveydestä, hän on muuttanut suhtautumiseni etenkin ravintoon pysyvästi. Ennen kaikkea olen oppinut sen, ettei kaikkea sitä, mitä meille ylemmältä taholta kerrotaan kannata välttämättä ottaa ainoana totuutena. Tämä on ollut todella silmiä avaavaa. Tomi on huikea inspiraation lähde!

 21. Thorleif Nordström

  Suomen terveysvaikuttajat 2018
  1. Merja Lindström, Suomen Terveysjärjestön (STJ) puheenjohtaja, koosti teoksen ”Hyvinvointia ja terveyttä edistävät hoidot Suomessa”. Tämä ”HYVE-opas” voisi sopia lääkäreiden koulutukseen. Teoksessa on paljon lähteitä http://www.terveysjarjesto.fi/ladattavat/Lataa%20/3-hyve_cam_2018
  2. Christer Sundqvist, positiivinen toisinajattelija
  3. Olli Posti, tasapainoinen vaikuttaja
  4. Ari Kaihola, hyviä kirjoituksia linkkeineen esim.: insuliiniresistenssi, osteoporoosi, magnesium jne.
  5. Antti Heikkilä, nostaa vielä kerran kissan pöydälle kirjalla ”Lääkkeetön elämä”, jossa hän kirjoittaa monesta ”tabu-aiheista”.
  6. Olli Polo, omilla aivoilla ajatteleva erikoislääkäri ja tutkija, joka on niin etevä (erityisesti ME/CFS/SEID-taudin hoidoissa), että Valvira ei pysy perässä. Valvira sen sijaan rajoitti Olli Polon toimintaa.
  7. Tomi Kokko, elintapamuutosekspertti, joka keväällä ja kesällä 2018, luennoi terveydestä, joka Suomen kaupungissa, noin 15 000 kuulijoille.

 22. Tomi Kokko , vaikuttanut positiivisesti elämäntapamuutoksen alkuun LIFW-haasteella ja valmennuksella. Sympatiaa paljon myös muille, Olli Sovijärvi, Ville Pöntynen ja Antti Heikkilä, paljon hyvää asiaa ja aajateltavaa, mutta tällä kertaa nyt ääni siis Tomille

 23. Tomi Kokko, selkeästi esitetty tärkeä asia kesän kiertueella ja siitä saadut ohjeet oman elämän parantamiseen. Siksi äänestän Tomi.

 24. Heidi Heikkala

  Tomi Kokko. Hän välitti ravintoremonttikiertuellaan positiivista energiaa ja inspiraatiota terveellisiin elämäntapoihin, aivan tavallisten ihmisten keskelle.

 25. Yksi parhaimmista Oikean tiedon jakajista on Suomen Kokonaisvaltaisen Terveydenhuollon Keskusliitto ry ja sen kuvia kumartamaton, rohkea, sinnikäs ja totuuden puolesta käymä taistelu kaikkien meidän suomalaisten terveyden puolesta!

 26. Hyvistä ehdokkaista vaikea valita, mutta oma listani TOP3 olisi 1. Lääkäri Ville Pöntynen, 2. Lääkäri Antti Heikkilä ja 3. Tomi Kokko. Lääkäreissä on moneen junaan ammattilaisia, mutta ne ketkä uskaltavat heittää turhan kollegiaalisuuden romukoppaan ja puolustaa ihmisten elämää ja hyvinvointia oman uransa riskeeraten, eivät ansaitse vain terveysvaikuttaja tittteliä vaan mysö hengenpelastaja tittelin!

 27. Tomi Kokko! Koko suomen kiertue toi monille paljon tietoa viime vuoden aikana, Tomi tekee uskomattoman hyvää työtä!

 28. Ääneni menee ehottomasti Tomi Kokolle! Positiivislla energialla puskee eteenpäin ja jaksaa kannustaa ihmisiä terveellisiin elämäntapoihin. 30 päivän ihmiskoe oli pysäyttävä video, ihan senkin perusteella ääneni menee hänelle☺️

 29. On monia hyviä mutta Antti Heikkilä ravistaa perusteellisesti Suomen herrauskovaista ajatusmaailmaa ja toiminta tapaa sairaanhoidossa. (Ei voi kutsua Suomen toimintamallia terveyden huolloksi.)

 30. Antti Heikkilä. Funktionaalinen lääkäri, hänelle ihminen on kokonaisuus. Ei viitearvoihin verrattava labtatulos.

 31. Antti Heikkilä. Hän tekee hienoa työtä tuodakseen tietoa ravitsemuksen merkityksestä sairauksien hoidossa ja terveyden ylläpitämisessä. Hän välittää potilaista, ei lääkeyhtiöistä.

 32. Antti Heikkilä! Lääkkeettömän elämän puolella viisaasti ja potilaan puolella oleva lääkäri.

 33. Sadele Malvametsä

  Antti Heikkilä! Oikean ravitsemustiedon oikeudenmukainen jakaja, luonnollisen terveyden edistäjä ja luonnottomien sairauksien ”parantaja”. Sydämellään ajatteleva ja toimija.

 34. Johanna Koivu tekee arvokasta valmennusta ja tuo terveysasioita ihmisten tietoisuuteen KoivuTV:ssä ja sisäilmaongelmataistelussa Homepakolaisissa ja lehtien palstoilla.

 35. Tomi Kokko ansaitsee mun äänen. Tomi uhrasi aikaansa käymällä pienessä ajassa Suomen jokaisessa kaupungissa puhumassa ravinnosta ja hyvinvoinnista. Tomin tapa tuoda asioita esiin on kannustava. Ilmaiset luennot ympäri maan antoi myös monille mahdollisuuden osallistua.

 36. 1.Antti Heikkilä + Olli Posti. Näillä miehillä on oma vahva polku ja rohkeus, ihailen! Karita Aaltonen – uskalla parantua! Upein nainen mitä maa päällänsä kantaa!

 37. Antti Heikkilä. Siksi, että hän uskaltaa jopa oman työnsä menettämisen uhalla tuoda oman näkemyksensä esille.

 38. Tomi Kokko ja koko Suomen ravintoremontti!! Paljon hyvää asiaa ja sai muutoksia aikaan ihmisissä!!

 39. Ari Kaihola. Kaihola tekee syvempää tutkimustiedon tarkastelua ja analyysia ravitsemuksen ja terveyden yhteydestä. Kaikkien tulisi lukea Kaiholan tekemät tutkimukset!

 40. Anni Sirviö, opeilla saanut hyvän alun oman hyvinvoinnin parantamiseen ja samalla linjalla jatketaan.

 41. Anni Sirviö, hänen ohjeidensa ja kannustuksensa avulla olen vihdoin saanut kivuttoman kehon ja samalla painoakin pudonnut 30kg

 42. Hilda Järvinen

  Antti Heikkilä. Kokonaisvaltaista, lääkkeetöntä hoitoa ja luonnonmukaisen ravinnon merkitystä hän on tuonut esiin.

 43. Ehdottomasti Anni Sirviö. Positiivinen ja ihana nainen joka tekee työtään suurella lämmöllä.

 44. Anni Sirviö opettaa lähes kädestä pitäen terveellistä ruokavaliota ja elämäntapaa.Paras verkkovalmentaja.

 45. Jaana Honkanen

  Anni Sirviö ehdottomasti. Hänen ansiostaan elämäni on taas elämisen arvoista. Upea nainen, joka pistää itsensä likoon päivä toisensa perästä ketoryhmänsä hyvinvointia ajatellen.

 46. Antti Heikkilä. Vahvaa ammatillista kouluttautumista ja osaamista taustalla. Lääkäri, joka ei pelkää astua ulos kuplasta.

 47. Antti Heikkilä on tehnyt valtavan työn tuodessaan esille vhh:n ja ketogeenisen dieetin hyötyjä koko kansalle.

 48. Antti Heikkilä, ehdottomasti. Perustelut jo yllä olevissa vastauksissa. Harvinaisuus lääkäreissä ja rohkeudessa ja uskossa ihmisiin.

 49. Antti Heikkilä. Terveysklubi on huippu klubi. Antin sanomiset ja tekemiset tulevat muuttamaan virallista terveydenhoidon linjaa. Antin ohjeet ovat joskus vielä viralliset suositukset.

 50. Ääni Antti Heikkilälle, joka uskaltaa puhua asioista ääneen häneen kohdistuneesta lynkkauksesta huolimatta! Tekee hienoa työtä terveyden edistämiseksi! Noudatan hänen ohjeitaan ja voin paljon paremmin kuin ennen!

 51. Jouko Korhonen

  Antin terveysklubi on ollut elämäni paras sijoitus
  Pääsin eroon lääkkeistä 5 vuotta sitten

 52. Antti Heikkilä äänestän!.
  Hän on mahtava lääkäri ,edelläkävijä ja tunneälykäs ihminen..Hän tavoittaa ihmisen ihmisenä ja asettuu kuin hänen asemaansa hyvällä sydämellä ja laajalla tiedollaan..Hänellä on laaja kokemus ja hän on kiinostunut uudistamaan alaansa eri keinoin ..

 53. Antti Heikkilä. Antti puhuu asiaa ja viimeisimmät reaktiot ”virallisen totuuden” puolelta (kirjojen sensuroiminen kaupoista ja median luokattoman hyökkäävät artikkelit) saivat minut valitsemaan hänet. On hienoa, että hän taistelee vapaamman ja monipuolisemman tiedonvälityksen puolesta, vaikka vastapelurit pelaavatkin erittäin häikäilemätöntä peliä. Hänellä on hyvät arvot: lääkekeskeisyys on nykyisessä Suomessa ja koko maailmassa iso ongelma, joka ei koske vain ihmisiä vaan kokonaisia ekosysteemejä (lääkejäämät ja saasteet vesistöissä ovat todellinen ongelma).

 54. Antti Heikkilä ja Tomi Kokko sekä Vilho Ahola – kaikilla vahva usko omaan tekemiseen.Saavat kansan innostumaan. Itse käynyt pari kertaa Heikkilän vastaanotolla ja vinkannut kavereille, jotka nyt kävelevät, eivätkä syö kolmiolääkkeitä tai saaneet puukkoa (muiden lääkäreiden hoitosuositukset). Olen osallistunut Tomin tilaisuuksiin. Vilho Aholalla käynyt kilppariasioissa ja vinkannut kavereille, jotka saaneet loistavaa hoitoa! Hyvä kolmikko!

 55. Antti Heikkilä. Mun piti vain aluksi pudottaa painoa vähähiilarisella,mutta sainkin myös terveyteni huippukuntoon.

 56. Christer Sundqvist. Ei ”yhdellä asialla” vaan vaikuttaa monipuolisesti ja pitkäjänteisesti terveyttä edistävään keskusteluun.

 57. Marita Lähteenmäki

  Erja Tamminen. Tekee pioneerityötä kertoessaan mobiililaitteiden emf-säteilyn terveyshaitoista ja on vaikuttanut merkittävässä määrin omaan terveydentilaani! Kärsin mobiililaitteiden aiheuttamista hermostollisista oireista (lihasten nykiminen, pään vihlominen/suonenvedon kaltainen tunne pään sivussa) ja vasta saatuani tietoa säteilyn terveyshaittavaikutuksista olen radikaalisti muuttanut teknologiankäyttötapojani. Laitteet ovat pääosin pois päältä/lentotilassa ja vähintään mobiilidata, wifi, paikannus ja bluetooth pois päältä. Käynnistän datat vain hetkinä, jolloin aidosti viestittelen. Olen oireeton ilman laitteita/datayhteyksiä. Bonuksena en ole enää ”laitteiden orja” ja omaa aikaa on huomattavasti enemmän. Kiitos Erja ja muut ympäristöterveyden pioneerityötä tekevät. Pelastatte henkiä.

 58. Antti Heikkilä ehdoton ykkönen, sekä kirjojen että terveysklubin kautta oikeasti toimivaa terveystietoa,
  lisä-ääni Paula Heinoselle, joka on upea luennoitsija terveysaiheista

 59. Juhani Knuuti, Jan Sundell, Vilho Ahola (ja moni muu) asiallista tietoa myös somessa jakava ansaitsee tämän tittelin.

 60. Jussi koskela

  Antti Heikkilä ansaitsisi tittelin tänä vuonna.
  Moni olisi heittänyt pyyhkeen kehään jo aikoja sitten ja pitänyt hankkimansa opit omassa tai korkeintaan lähipiirinsä tiedossa.

 61. Anni Sirviö. Hänen opeillaan moni on saanut lääkkeitä karsittua, pudotettua painoa, veriarvot kohdilleen ja ihan uutta virtaa arkeen 🙂

 62. Antti Heikkilä. Hän neuvoo yksinkertaisesti: ”Kyllä keho tietää, kokeile itse ja mm. tässä kirjassani kerron, kuinka saat parhaat käytännöt lähtökohtaisesti toteutumaan.” Heikkilän opit täydentävät siis sitä, mitä keho sisäsyntyisesti jo tietää.

  Intuitio on ihmisen paras ohjaaja, jonka ilmaisut on ulkoistettu terveysalan asiantuntijoille ja sitä kautta lääketehtaille ja lääkkeille. Heikkilän intuitio toimii ja sen näkee hänen suhtautumisestaan terveyttä väärin hyväksikäyttäviin sidosryhmiin.

  Lääke toimii (tarpeen niin vaatiessa) kehon ulkoisena motivaattorina käynnistää eheyttävä-elvyttävä prosessi ja vastustuskykyinen immuniteetti. Ravitseva ruoka puolestaan on kehon sisäinen mitokondritioiva elämä itse.

  Miksi käyttää lääkkeitä ennaltaehkäisevästi, kuten mm: statiineja – sitä varten on myötävaikuttava liikunta – sanoisi Antti.

  Lisäksi lääke on katabolinen (hajottava, estävä) – ravinto anabolinen (rakentava).

 63. Antti Heikkilä, hän vavisuttaa julkisuudellaan lääketieteen mehupillinäköalattomuutta. Ihminen on kokonaisuus, eikä lääketeollisuus voi sanella, mikä on parasta. Toki kaikki muutkin ehdokkaat ovat tehneet upeaa työtä, mutta jos yksi pitää vain valita.

 64. Antti Heikkilälle ääni itseltäni. Tarvitseeko tätä nyt edes perustella, mies on dynamiittia, ja uusimman kirjansa painos loppuunmyyty. Hesari ja valtamedia lyttää, mutta kansa rakastaa.

  1. Kyllä Antti Heikkilä on best! Terveys, ilman lääkkeitä ja JOS lääkkeitä sit tarvitaan sit tarvitaan. Ensin kuitenkin ruokavaliolla ym…Ihminrn on sitä mitä se syö, kuten laulussa sanotaan

 65. Antti Heikkilä! Henkilö, joka näkee totuuden ja uskaltaa sen sanoa kaikkien edessä. Myöskin Olli Sovijärvi ansaitsee pisteen, koska hänellä myös ymmärrystä ja käytännön työtä totuudellisesta terveyden- ja sairauksien hoidosta.

  Olli Posti. Pysynyt omana kestosuosikkina vuodesta toiseen. Olli näkee pintaa syvemmälle, mitkä tuotteet ovat terveydelle arvokkaita.

  Juhana Harju ja Erja Tamminen. Tuovat asiallisesti ja kärsivällisesti esiin sähkömagneettisen säteilyn haittoja, ja myöskin opastavat terveempään elämään. Arvokasta työtä!

  Nostaisin listalle Johanna Koskisen. Hän on Ruohonjuuri-lehden päätoimittajana jakanut valtavasti tietoa uusista ja vanhoista terveystuotteista.

 66. Tarja Tuovila

  Antti Heikkilä. Rajusta ja täysin asiattomasta (virallisen puolen) vastustuksesta ja mustamaalaamisesta huolimatta hän jaksaa ohjata meitä terveellisempään elämään. Viestintuojat ammutaan ensimmäisinä, kunnes jossakin vaiheessa ko. käytännöt tulevat virallisiin suositiksiin, jolloin taas kukaan ei ”halua muistaa”, että kappas, Heikkilähän näistä puhui jo 10v sitten. Näin näissä tuppaa käymään. Nähty on.

 67. Antti Heikkilää, mies paikallaan. Tehnyt paljon hyvää ja auttanut ihmisiä voimaan paremmin. Uskaltaa sanoa

 68. Antti Heikkilä
  Vuosi sitten luin hänen kirjansa diabeteksen hoidosta ruokavaliolla ja aloin noudattaa ohjeita. Sain parissa kuukaudessa verensokerit kuntoon, puolessa vuodessa cpap-laitteen pois ja vuodessa 30 kg painosta pois. Nyt lääkkeetön elämä.

 69. Antti Heikkilä; Välittää tutkimustietoa myös muualta maailmasta, jotta emme eläisi vain omassa pienessä suomikuplassamme.
  Tamara Tuuminen lisää ymmärrystä homealtistusksen vakavuudesta, jota useimmat suomalaiset lääkärit pitävät vain ”kevyinä” oireina ja korvienväliasioina.

 70. Antti Heikkilä, koska kokonaisvaltainen terveyteni ja hyvinvointini on kohentunut hänen opeillaan!

 71. Antti Heikkilä. Hän uskaltaa olla erimieltä. Hänen neuvojaan voi soveltaa ruokavalioonsa tervekin ihminen.

 72. Anne-Mari Karjanlahti

  Antti Heikkilä. Pyrkii avaamaan ihmisten silmiä näkemään, että ruokavaliolla voi vaikuttaa omaan terveyteensä.

 73. Antti Heikkilä. Kymmenen vuotta olen noudattanut hänen terveysohjeitaan menestyksekkäästi ja suuri luottamus häneen on syntynyt oman kokemukseni pohjalta.

 74. Sonja Lemmetty

  Antti Heikkilä, hän on lääkäri ja tehnyt vuosia hyvää työtä ja ensimmäinen jonka minä olen aikoinaan löytänyt ja avannut silmäni. Myös tohtori Matti Tolonen, olen löytänyt paljon mielenkiintoisia artikkeleita !

 75. Antti Heikkilä. Terveellinen ravinto ja liikunta ehkäisee sairauksia. Antti tekee uskomattoman arvokasta työtä, monien viranomaisten vastustuksesta huolimatta.

 76. Antti Heikkilä, Olli Sovijärvi ja Tomi Kokko
  Heitä seurannut jo vuosia ja heidän ansiosta itse ja perheeni lääkkeettömiä ja terveitä.

 77. Antti Heikkilä. Hän on tehnyt tätä ”ruokavaliovalistusta” jo vuosikymmenet, paljon ennen muita. Haluan antaa ääneni hänelle myös siksi, että hänen uusin kirjansa on suorastaan lynkattu ”viralliselta taholta”.

 78. Pirkko Törnqvist-Paakkanen

  Antti Heikkilältä olen saanut elintärkeitä eväitä elämääni niin ruokavalion, liikunnan kuin mielenterveyden suhteen! Anni Sirviö ja moni muu tekee myös huikeaa työtä meidän kaikkien terveyden ja jaksamisen eteen, mutta ääni nyt Antille pitkästä ja tuloksekkaasta hoitotyöstä!

 79. Kai von Frese

  Antti Heikkilä murtaa Käypä hoidon sekä sen taustalla olevan Big Pharman mennen tullen ja palatessaan.

 80. Marco J. Pentti

  Antti Heikkilä.

  Kansantajuista järkipuhetta ravinnosta, terveydestä ja niihin vaikuttavista tekijöistä.

  1. Antti Heikkilä ehdottomasti. Hän on pisimpään puhunut terveellisen ruokavalion puolesta ja tulokset alkavat näkyä.

 81. Ääni Antti Heikkilälle. Hänen hoidot perustuvat RUOKAVALIOON turhien lääkkeiden sijasta. Heikkilä ei teilaa myöskään virallisen lääketieteen tarkoituksenmukaisia hoitoja. -> Onnistuneet hoitotulokset, sairauksien todellisten SYIDEN selvittäminen ja niiden SYIDEN hoitaminen ratkaisevat ja myöskin todistavat hoitojen tehokkuuden! …eikä suinkaan jatkuvat vuosikausien ja vuosikymmenien, lääkkeelliset, pelkästään oireiden hoidot. => Eikö terveys-näkökulmasta potilas ole parantunut ja hoito onnistunut ja tehonnut vasta sitten, kun sairaus + oireet ovat molemmat hoidettu pois,..kun lääkehoito on vasta ns. ”tekohengitystä”..

 82. Antti Heikkilä! Siinä on mies paikallaan! Häntä pitäisi kaikkien ihmisten kuunnella. Hän jakaa ajatuksiaan, koska haluaa vilpittömästi ihmisten voivan paremmin. Hän ei tee sitä rahan takia.

 83. Antti Heikkilä.
  Hyvä, että joku puolustaa kansalaisten terveyttä. Suomalaisetkin on niin hyvä uskoisia, että uskovat lääkärin sanaan kuin pyhään Jumalaan. Harmi vaan, etteivät tiedä minkälaiset provisiot hekin eli lääkärit lääkkeiden myynnissä saavat. Olisi jo aika herätä todellisuuteen ja ottaa vastuuta omasta terveydestä. Kuunnelkaa itseänne❣️

  Hyvä Antti Heikkilä.

 84. Voi monikin, mut Antti Heikkilälle annan ääneni! Järkimies kertoo asiat rehdisti ja sydämmellä, auttaa oikeasti tuhansia ihmisiä voimaan paremmin! Tulee seurattua myös Tomi Kokkoa, Olli Postia, Taija Somppia ja Matti Tolosta, hekin tekevät jäätävän hienoa ja arvokasta työtä ihmisten auttamiseksi

 85. Antti Heikkilä ehdottomasti. Pitkä ura terveellisen ravinnon puolestapuhujana, kokonaisvaltainen ihmisläheinen lähestymistapa hoitotyössä, kirjoittamiensa kirjojen kautta aina uusin tieto mahdollisimman monen saatavilla, edistyksellinen, seuraa ja välittää myös maailmalla tapahtuvaa mitä tulee terveyteen ja uusimpaan tietoon ravitsemuksessa. Sitkeä, peräänantamatoin, lahjomatoin, suunnannäyttäjä, rohkea, täysin oman polkunsa luonut lääkärikunnassa.

 86. lauri keränen

  Antti Heikkilä. Yli 10 vuotta noudattanut hänen ohjeitaan. Niillä olen saanut terveyteni takaisin. Samalla hävisi 50 kg ylimääräistä painoakin. Olen 75v.

 87. Anne Jokinen-Niska

  Antti Heikkilä ehdottomasti! Hänellä on selkeä kokonaisvaltainen näkemys hoitotyöstä ja terveellisestä ruokavaliosta. Hänen ihmisläheinen ja kunnioittava kohtaaminen potilastyössä on arvokkainta pääomaa mitä lääkäriltä voi odottaa. Olen saanut terveyteni takaisin Antti Heikkilän ravitsemusohjeiden myötä. Pidän tärkeänä, että lääkäri haluaa ja osaa puhua selkokielellä kaikki ne juurisyyt auki, joista sairaus johtuu. Näin kykenen itse sisältämään asian ja ymmärrän mistä pohjimmiltaan on kysymys. Heikkilä on väsymättä ja sitkeästi pitänyt diabeteksen oikeaa ravinto-opillista puolta esillä. Antti Heikkilän asiallinen, totuudellinen ja pitkäjänteinen työ ansaitsee tunnustuksen.

 88. Antti Heikkilä ehdottomasti! Hän on ravistellut ruoka- ja lääkekulttuuria tavalla, joka on oikeasti pelastanut monen ihmisen elämän!

 89. Erkki Antila – auttoi lastani kun kahden vuoden ravaaminen julkisilla lääkäreillä/sairaalassa ei tuottanut tulosta

 90. Antti Heikkilä Auttanut monia, kertoo totuuksia, ravistelee kunnolla käytävää keskustelua ravinnosta ja lääkkeistä.

 91. Antti Heikkilä. Ainut kuka ei lobbaa kasvisrasvoja yms. suolistosairauksia edistävää huuhaata. Vaan kertoo asiat just niinkuin ne ovat, muiden lehmistä välittämättä.

 92. Teppo Järvinen on yksi niistä harvoista suomalaisista lääkäreistä, joka uskaltaa kertoa totuuden psykiatrian alan todellisesta tilanteesta, jossa ykkösenä ei olekaan potilaan etu, vaan lääketeollisuuden miellyttäminen ja medikalisaation edistäminen.

 93. Elina Aguilar

  Antti Heikkilä
  Tekee hyvää työtä ja moni on saanut vuosia lisää elinaikaa!Itse heräsin myös Antin innoittamana laittamaan ruokavalioni kuntoon.

 94. Kristina Peusa-Ezeh

  Antti Heikkilä. Kuulin hänestä ensimmäistä kerta 10 vuotta sitten. Kunnioitan hänen työtä ja hänen halua auttamaan ihmisiä. Toinen ääni Susanna Tannille, Susanna ihanalla tavalla inspiroi ihmisiä elää terveellisemmin.

 95. Antti Heikkilä, sain hänen ja Karita Aaltosen vinkeillä/ohjeilla ymmärrystä oman syövän itsehoitoon perinteisen hoidon rinnalle. Voin niiiiiiin paljon paremmin.

 96. seurannu30vuottajavoinhyvin

  Antti Heikkilä , Tolonen.
  Ovat oikealla asialla-ei rahan ahneita. Maalaisjärki ja rakkaus elämään.
  Kiitos ❤

 97. Tapani Hakala

  Eihän tähän ole kuin yksi vaihtoehto, Antti Heikkilä.
  Hän laittoi itsensä peliin ja sai ( viisaat ) huonoon valoon.

 98. Ira Hänninen

  Tomi Kokko ehdottomasti!
  Tomi muutti elämäni täysin, positiivisella tavalla.
  Henkinen hyvinvointi parani järjettömän paljon Tomin avulla sekä hänen antamat ravitsemus- ja liikuntaneuvot tekivät elämästäni yksinkertaisesti paljon paremman!

 99. Fredu Sirviö. Huikea tsemppari, kehittänyt supertehokkaat treeniohjelmat joka tasoiselle treenaajalle. Tekee työtään suurella sydämellä!

 100. Arja-Leena Autio

  Anni Sirviö, hän saa kokonaisvaltaisesti elämän ja hyvinvoinnin tuntumaan arvokkaalta ja tarkoituksenmukaiselta. Ketogeeninen ruokavalio on gastronomian saralla parasta mitä minulle on tapahtunut ❣️

 101. Heidi Ahlberg

  Anni Sirviölle ääni täältä. Ketogeeninen ruokavalio parasta painonhallintaa ja hyvää oloa!!!

 102. Anni Sirviö. Hänen valmennuksen avulla olen oppinut paljon ruoasta ja itsestäni. Ja tämä hyvä olo mikä nykyään on niin on aivan mahtavaa, kiitos siitä Annille.

 103. Heidi Nurmela

  Anni Sirviö! Hän on luonut valmennuksen ketogeenisestä ruokavaliosta, jonka avulla olen laihtunut 15kg ja se on uusi elämäntapani, ei vain dieetti. Hänen ansiostaan olen avannut silmäni ja tajunnut puhtaan hyvän ruoan merkityksen elimistööni sekä henkiseen hyvinvointiin.

 104. Anni Sirviö on mun ehdotus vuoden terveysvaikuttajaksi.
  Annin valmennus on turvallinen ja laadukas.

 105. Kari Lavikainen

  Aivan ehdottomasti Kilpo (Suomen Kilpirauhaspotilaat ry). Sieltä vaimoni on saanut parhaan tuen ja ohjeet, jotka ovat auttaneet koko perhettä. Asiallinen ja asiantunteva yhdistys.

 106. Suomen kilpirauhaspotilaat ry, joka on täysin riippumaton lääkäreistä tai lääketehtaista tai muista tahoista. Työtä oikean ja hyvän hoidon puolesta kaikille kilpirauhaspotilaille. Pienellä vapaaehtoisporukalla, mutta sitäkin suuremmalla sydämellä.

 107. Juha Jäntti, ystävällinen, tuttu ja turvallinen osaaja. Minä itse ja lapseni olemme saaneet apua Juhalta vaivoihimme ♥️

 108. Niina Kauppinen

  Anni Sirviö. Jaksaa kertoa ja opastaa ketoilijoita terveellisen elämän puolesta joka tehoaa. Ja ongelma tapauksissa osaa kertoa kuinka toimia.

  Ja Antti Heikkilä. Hänen ensimmäisen kirjansa kuin n 12 v sitten. Se jopa pelotti minua kun ravitutteli niin hereille

 109. Anni Sirviö. Hänen Keto Kickstart valmennuksensa on ihan huippu ja hän myös huolehtii valmennettavistaan.

 110. Eija Rantakangas

  Antti Heikkilä, olen ollut myös klubin jäsen hyviä ruoka ja herkku ohjeita vastaa myös kysymyksiin tosi nopeasti.

 111. Antti Heikkilä. Jokainen voi itse kokeilla miten Antin ohjeet vaikuttaa Jos ei toimi voi jatkaa pillereiden rouskuttamista ja nauttia sivuvaikutuksista.

 112. Antti Heikkilä ehdottomasti. Rohkea tuulimyllyjä vastaan taistelija. Hänen ohjeillaan suolistoni voi hyvin.

 113. Anni Sirviö on ehdottomasti vuoden vaikuttaja! Positiivisella persoonalla tehnyt ketogeenista ruokavaliota tunnetuksi ja auttanut satoja ihmisiä terveyden tiellä <3

 114. Tuomas Javanainen. Aidosti auttaa ihmisiä sokeritaudissa. Pätkäpaasto ja ketogeeninen ruokavalio.

 115. Antti Heikkilä. Uskaltaa kävellä tulisilla hiilillä puhuen suoraan. Kohtelee potilasta kokonaisuutena. Pitkää ja vankkaa kliinistä kokemusta myös arvostan.

 116. Tomppa Järvenpää

  Kiitos Johanna Koivulle sisäilmasairaiden puolustamisesta ja asian eteenpäinviemisestä

 117. Antti Heikkilä sentään yrittää tervehdyttää ihmisiä! – Joten ääni Antti Heikkilälle tällä kertaa!

 118. Anne kaikkonen

  Anni Sirviö!! Ketoelämäni ohjuri! Migreenit vähentyneet kuudesosaan entisestä tämän elämäntavan myötä! 🙂

 119. Anni Sirviö. Ihana, positiivinen ihminen joka tietää mistä puhuu. Ottaa selvää jos jotakin ei tiedä, on rehellinen ja puhuu suoraan. Tekee selvästi työtään intohimoisesti ja sydämellä.
  Paras motivoivin elämäntapa/ravintovalmentaja!

 120. Maarit Sulopuisto

  Anni Sirviö ❤️ Loistavaa työtä tekee puolisonsa Fredun kanssa terveyden ja hyvinvoinnin eteen. Ikuisesti kiitollinen Ketokickstartista.

 121. Anni Sirviö. Vihdoin löytynyt ruokavalio, joka auttanut mm. oikuttelevaan vatsaan ja jumittavaan aineenvaihduntaan.

 122. Sari Henriksson

  Tommi Villimies Kangas, huikeat kääpäuutteet ovat ehdottamasti vuoden terveysteko! Vahvaa terveyttä ja elinvoimaa Suomen luonnosta, Villimies tuo esille tärkeää asiaa.

 123. Kaikesta parjauksesta huolimatta Antti Heikkilä sopii vuoden terv.vaikuttajaksi. Medikalisaatio ei ole läheskään aina ihmisen hyväksi.

 124. Anni Sirviö❤️…On auttanut minua ja lukuisia muita antamalla ohjeet noudattaa ketogeenistä ruokavaliota.

 125. Terhi Nieminen

  Anni Sirviö ehdottomasti. Hän on täydellä sydämellä tekemässä valmennusta terveemmän elämän puolesta.

 126. Anne Mattsson

  Anni Sirviö , aina läsnä ja vastaa jokaiselle apua tarvitsevalle , ei tuomitse. Elinikäinen valmennus uuteen elämäntapaan, ei hetken huumaa. Viikottaiset tunnin livet, siihen ei moni pysty.

 127. Jaana Honkanen

  Anni Sirviö, huikean positiivisella asenteella auttanut minun lisäksi satoja muita saamaan terveyden raiteille ja painon putoamaan huikean ketogeenisen ravintovalmennuksen avulla.

 128. Anni Sirviö!
  Selkeitä ja ajattelemisen arvoisia ohjeita. Ei tuomitse, vaan ohjaa tekemään omia valintoja. Useisiin aiempiin kokeiluihin verrattuna ollut ehdottomasti helpoin elämäntapamuutos ja vaikutus hyvinvointiin on ollut huikea!

 129. Anni Sirviö. Perusteelliset ohjeet ketogeenisen ruokavalion toteuttamiseen, joita on helppo noudattaa.

 130. Anni Sirviö ! Positiivinen heittäytyjä joka jaksaa kannustaa lempeällä otteellaan ja faktoilla. Löysin tasapainoisen ja innostavan tavan pitää huolta ruokavaliosta hänen avullaan!

 131. Anni Sirviö, kertoo ketoilusta niin, että taviskin pääsee jyvälle mistä on kyse. Hieno ja kokonaisvaltainen paketti keto kickstart!

 132. Antti heikkilä kyllä ansaitsee tän tittelin ehdottomasti! Mut voi kun vois antaa ääniä muillekkin kuten anni sirviölle ja tomi kokolle!
  Antti kyllä silti ansaitsee voiton kun on kovaa työtä tehnyt ja auttanu ihmisiä jo monia vuosia vaikka onkin saanut sen matkan aikana todella paljon paskaa niskaansa virallisilta tahoilta. Silti antti ei oo luovuttanu.

 133. Anne Lehtilä

  Anni Sirviö. Hänen KetoKickstartinsa muutti elämäni vuosi sitten. Uusi elämäntapa on tullut jäädäkseen!

 134. Anni Sirviö. Hän on kehittänyt todella toimivan valmennuksen ja auttaa monia omalla iloisella ja innokkaalla asenteellaan.

 135. Anni Sirviö
  vihdoinkin ruokavalio joka on mahdollinen ja josta sain hyvän olon. Enkä liene ainoa. Kädestä pitäen -ohjeet.

 136. Anni Sirviö. Positiivinen valmentaja joka jaksaa kannustaa. Verkkovalmennus on kaikkien saatavilla ja sieltä saa loistavat ohjeet ketogeeniseen ruokavalioon.

 137. Anni Sirviö. Ketogeenisellä ruokavaliolla paino ja diabetes2 kuriin neljässä kuukaudessa. Elinikäinen ruokavalio minulle ja vaimolle. saimme kumpikin takaisin terveytemme.

 138. Anni Sirviö (ja Fredu Sirviö) on tehnyt mieletöntä työtä saadakseen terveellisen ruokavalion salat avattua selkeällä tavalla ja tuotua valmennuksen jokaisen ihmisen saataville. Olen itse hyötynyt valmennuksesta siten, että neljässä kuukaudessa paino on pudonnut 15 kg, olen päässyt luopumaan verenpainelääkkeestä( paineet siis nykyisin normaalit), kortisonista, reumalääkkeestä ja migreenilääke käytössä enää hyvin harvoin. Olen energinen ja hyvinvoiva. Mieheni on 2-tyypin diabeetikkona pudottanut painoa samassa ajassa 8 kg ja päässyt luopumaan verensokerien normalisoituessa osasta diabeteslääkkeistään. Anni tukee valmennettaviaan viikottaisissa livelähetyksissään tukiryhmässä ja kerran valmennuksen ostettuaan (joka todellakin hyvin kohtuuhintainen tehtyyn työmäärään nähden!) materiaaleihin on elinikäinen käyttäoikeus. Anni ansaitsee kunniamaininnnan mennen tullen! 🙂

 139. Riikka Väisänen

  Anni Sirviö ehdottomasti: muuttanut monen elämän parempaan ketogeenisen ruokavalion myötä ❤️

 140. Päivi Kuusinen

  Anni Sirviö
  Uutta näkökantaa omaan hyvinvointiin, mutta mikä parasta, elinikäinen jäsenyys, tuki ja turva, oppia ja viisautta tuloksia tehden.

 141. Anni Sirviö. Löysi itselleen keinon parantua ja voida paremmin. Ja jakaa nyt hyvää auttamalla muita

 142. Anni Sirviö! Ravistelee koko Suomen ravitsemusgenreä innokkaalla otteellaan. Niin moni on saanut avun hänen ketogeenisen ruokavalion opeistaan, että titteli kuuluu tämän vuoden osalta kyllä hänelle.

 143. Suomen kilpirauhaspotilaat; koska saanut erittäin paljon arvokasta tietoa sekä vertaistukea hoidon ankeaan tilanteeseen Suomessa. Antti Heikkilä, rohkeudesta, koska ravistelee ainoaa oikeaa ? ”käypää hoitoa.” Monia muita tietenkin löytyy, jotka olisivat maininnan arvoisia.

 144. Suomen Kilpirauhaspotilaat ry. Tämän yhdistyksen kautta olen saanut erittäin monipuolista sekä vähän vanhempiin että ennen kaikkea uusimpiin tieteellisiin tutkimuksiin perustuvaa tietoa kilpirauhassairauksista ja niiden hoidosta. Lisäksi olen Suomen Kilpirauhaspotilaat ry:n kautta saanut paljon hyvää, yleisestikin ihmisen hyvinvointiin liittyvää tietoutta. Yhdistyksen jäsenten keskinäinen vertaistuki on tietenkin ollut korvaamattoman arvokasta. Muutama muukin varteenotettava ehdokas löytyisi, mutta omalla kohdallani Suomen kilpirauhaspotilaat ry on kuitenkin tärkein.

 145. A. Fredriksson

  Suomen kilpirauhaspotilaat ry. Osallistuvat potilaiden hyvinvoinnin ja hyvän, asiallisen hoidon edistämiseen monin tavoin.

 146. Tomi Kokko – tehnyt ison urakan neuvoakseen suomalaisia oikeaan syömiseen ja liikuntaan. Sydän on täysillä mukana. Toivottavasti monet ottavat tästä kopin. <3

 147. Kari Mäkinen

  JUHA JÄNTTI, ehdottomasti.
  Itämaisen lääketieteen todellinen multitalentti, parantaja, opettaja, kävelevä tietosanakirja. Ystävällinen, omistautunut auttamaan ja parantamaan, ei luovuta, ei lupaa katteettomia.
  Tuttavapiirissäni onnistumispros 100, sis vaikeitakin sairauksia, kiputiloja,ym. Vaikea käsittää tämän sympaattisen, iloisen, karhumaisen terveysvaikuttajan olevan samalla yksi Suomen parhaista henkilösuojaajista, useiden itsepuolustuslajien asiantuntija jne. Ehdottomasti vuoden terveysvaikuttaja!

 148. Antti Heikkilä, Olli Posti ja Susanna Tanni ovat aidosti terveellisen ruokavalion puolestapuhujia, Juha Jäntti on monipuolinen ammattilainen henkilön terveyden edistäjänä.

 149. Juha Jäntti. Todella osaava ja alansa ammattilainen. Jäntin hoidossa ei tarvitse miettiä onko hoito tehokasta, syntyykö tuloksia tms. Vaikutuksen ja paranemisen huomaa hoidon aikana ja vaikutus tuntuu vielä useita päiviä hoidon jälkeenkin. Jäntti käyttää niin koululääketieteen kuin kiinalaisen lääketieteen metodeja upeasti keskenään eikä vähäisemmäksi jää akupunktio ja Reiki-opetukset vain osan mainitakseni hänen osaamisestaan.
  Jäntin rautaisen ammattilaisen otetta suosittelen ihan kaiken ikäisille, sillä se todellakin toimii. Olen elävä esimerkki siitä.

 150. Juha Jäntti: Paras akupunktiohoitaja ikinä! Susanna Tanni: Huikea voimanainen freetox-saralta ❤ Olli Posti: Tärkeääkin tärkeämpää tietoa joka saralta ravintoon jne. liittyen ja sitkeää valistusta taviksille.
  Tommi Kangas: Hyvää terveystietoutta vähän joka saralta.

 151. Sointu Hietala. Tekee hyvää työtä tietoisuuden avaamisessa ihmisessä ja hänellä on hyvä kokonaiskuva myös ihmisen psykologiasta.

 152. Essi Ritokoski

  Nina Saine. Tekee työtään koko sydämellään. On valmis auttamaan,kuuntelemaan. Hänellä on todella paljon tietoa ja kouluttaa itseään lähes jatkuvasti.

 153. Anni Sirviö tekee ketogeenisen ruokavalion puolestapuhujana valtavan tärkeää työtä. Asiallisesti ja aina valmiina auttamaan. Olen saanut suuren avun itse.

 154. Hilkka Ylä-Pynnönen

  Suomen kilpirauhaspotilast ry
  Ovat potilaiden ääni ja tekevät hyvää työtä lääkitysten parantamisem puolesta.

 155. Antti Heikkilä nykyajan Don Quijote.
  Tuomas Javanainen ketogeenisen ruokavalion ja paastotiedon tuoja paastovslmennus.com Teki sen mihin mikään muu ruokavalio ei pystynyt eli kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsivä sai painon putoamaan.

 156. Antti Heikkilä ehdottomasti! Myös Olli Postin ja Tomi Kokon kanssa käydyt keskustelut ovat olleet silmiä avaavia. Suuri kiitos kuuluu heille!

 157. Heli Päiväniemi

  Äänestän Anni Sirviötä. Hän puhuu rohkeasti radikaalinkin ruokavaliomuutoksen puolesta, mistä iso osa kansasta todellakin hyötyisi. Olen ollut lähes alusta asti mukana hänen ketogeenisen ruokavalion valmennuksessaan ja seurannut väkimäärän lisääntymistä, kilojen putoamista ja mitä moninaisimpien terveysongelmien katoamista. Ohjeet ovat pätevät ja linjassa tunnetuimpien ketogeenistä ruokavaliota puoltavien tutkijoiden näkemysten kanssa. Hän on synnyttänyt liikkeen, joka tulee väistämättä kasvamaan edelleen ja näkymään tulevaisuudessa myös positiivisesti julkisuudessa. Koska ihmisten tervehtymistä tällä terapeuttisella ruokavaliolla ei voi enää kieltää! Voisin äänestää myös Antti Heikkilää, mutta en sitä tee, koska tämä asia ei tarvitse yhtään lisää vastakkainasettelua tai suuria tunteita. Anni on raikas ääni takavasemmalta, joka kutsuu ihmisiä aidon ruoan ja terveyden äärelle. Vuoden terveysvaikuttajan titteli on minun silmissäni jo annettu ❤️

 158. Anni Sirviö, olen osallistunut Annin ravintovalmennukseen ja löytänyt itselleni sopivan ruokavalion jolla voin ylläpitää painoa ja voida loistavasti syömällä hyvää ja ravitsevaa ruokaa

 159. Leena Saarisalo

  Anni Sirviötä äänestän ykköseksi.
  Olen hänen valmennuksensa hankkinut Ketokickstartiin, vaikka en sitä olekaan vielä saanut varsinaisesti aloitettua.
  Olen tiiviisti seurannut muiden vahvaa edistymistä ja ryhmän henkeä ja antia, ja olen vakuuttunut olevani oikeassa porukassa.
  Meillä on huikean positiiviset, asiantuntevat ja avuliaat vetäjät Anni ja Fredu!
  Toiseksi antaisin ääneni Antti Heikkilälle, jota nyt ihan väärin perustein ja asiattomasti teilataan julkisuudessa.
  Mutta jos vain yhdelle voi antaa, se on Anni.

 160. Tommi Kangas, hurjasti tietoa laidasta laitaan, jaksaa jakaa, opiskelee koko ajan uutta, osallistuu ja vaikuttaa

 161. Antti Heikkilä on oma kantani.
  Olen myös D-liiton Kohtauspaikka sivuilla tuonut Turpaduunari-sivujasi esille. Toivottavasti sillä on edes pientä vaikutusta ollut.
  D-liitto itsessään on äärivanhoillinen ja ravintosuosituksensa ovat suorastaan järkyttäviä.

 162. Anni Sirviö! Hän on uskomaton sparraaja, apu hädän hetkellä ja innokas auttamaan muita! Hänen miehensä pitäis olla jakamassa tätä titteliä! Mahtava pariskunta ❤️

 163. Ville Pöntynen; hurjan sitkeä ja viisas lääkäri, joka jaksaa pitää kilpparipotilaiden puolia, vaikka joutunut ison myrskyn keskelle. Kiitos, Ville! Sua tarvitaan!

  Tomi Kokko, huippu juttu, kun ihmiset pääsi sijannista huolimatta kuulemaan sun kiertueelle kaikesta hyvästä mitä tiedät! Hieno teko! Sinun valmennuksen ohjeilla jalkakivut häviää minulta ja palaa aina uudestaan jos lipsuu. Joten huippu ohjeistuksia! Ja huippua nähdä ihminen niin innostuneena työssänsä!

  Nina Saine; hienoa työtä kilpparipotilaiden eteen. Jaksat niin paljon jakaa vertaisryhmissä tietotaitoasi, josta on ollu iso hyöty! Kiitos siitä!

  Olli Posti; huippu seurata ihmistä joka elää omanlaista elämää ja josta loistaa läpi, että on sillä tiellä millä haluaa. Tärkeää tietoa jakaa kaikille ja niin hyvin että tavallinen tallaajakin ymmärtää. Kiitos, Olli!

  Olli Sovijärvi; huippua tietoa ravitsemuksesta! Hienoa kun lääkäri tuo tätä puolta niin hyvin esille! Hyvää työtä Olli! Kiitos siitä!

  Taija Somppi; huippu lääkäri! Kilpparipotilaiden puolesta puhuja ja ravinnon merkityksen tietäjä. Arvostan, että ymmärrät sen, mitä me kilpparipotilaat tarvitaan. Toivotaan, että saat vielä oikeuden hoitaa meitä, sillä sinunlaisia lääkäreitä tarvitaan!

  Leena Furubacka; lääkäri suurella sydämellä, kohtaa ihmisen niin arvokkaasti ja osaa hoitaa kokonaisuutena. Sinua tarvitaan! Osaat hoitaa kilpoaripotilaat niinkuin kuuluukin! Jospa saisit vielä oikeudet takaisin!

 164. Antti Heikkilä. Puhuu ja kirjoittaa asiaa; itsekin hänen opeillaan olen hoitanut alkavaa biabetestä sekä raskaudiabetestä hyvin tuloksin.

 165. Antti Heikkilä. Hänen opetustaan noudattamalla saa kehon toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla, mahdollisesti päästen eroon kokonaan synteettisistä, toksisista lääkkeistä. Olisi vähintään oikeudenmukaista, että hän voittaisi tämän äänestyksen pelkästään meriittiensä puolesta, mutta myös tämänhetkisen lynkkauksen vuoksi. Antti on huippu!

 166. Tänä vuonna Antti Heikkilä, jonka paskalynkkaus nosti terveysasiat loppu vuodesta hyvin esille! Ei voi muutenkaan kuin ihailla Heikkilän rohkeutta puhua miten asiat ovat, hyvin harva lääkäri Suomessa uskaltaa. Tosin jos toisenkin äänen saa antaa niin se menee toiselle rohkealle, eli Ville Pöntyselle ❤

 167. Antti Heikkilä. Viimeaikainen ajojahti ja mustamaalaus on nostanut terveyden, sairauksien syyt ja Suomen korruptoituneisuuden esille. LCHF, keto ja lääke-ja elintarviketeollisuuden suhmurointi ovat nyt puheenaiheena. Toki iso osa kansasta menee muun lammaslauman mukana, mutta josko tämä herättäisi edes joitakin.

 168. Olli Kolehmainen

  Antti Heikkilän kirja Ravinto ja terveys aikanaan sai minut, terveestä kiinnostuneen nuoren miehen, pois lukemasta näennäis-terveyslehtiä ja aidosti terveeksi, enkä sairastellut 8 vuoteen kuin yhden oksennustaudin. Sitten pikku hiljaa kun alkoi repsahtelemaan fogelholmien suosittelemille ruuille, alkoi taas flunssat painaa.

  Lääkkeetön elämä tavoitteena jälleen 🙂

  Lisäksi annan äänen Olli Postille, joka tuo myös mainion kirjan vielä tänä vuonna myyntiin. Se tulee muuttamaan myös monen elämää helpommaksi tässä rajattomassa valintaviidakossa!

  Kolmas ääni Tomi Kokolle, joka teki hurjan kiertueen ja vaikutti positiivisesti tuhansien ihmisten elämään!

 169. Antti heikkilä, Olli Posti ja Tomi Kokko vaikuttanu omaan elämään eniten positiivisesti jakamalla omaa tietouttaan eteenpäin:)

 170. Juha Ainasoja

  Antti Heikkilä. Ymmärtää, että ravinto on tärkeimmässä osassa ihmisen terveyttä. Uskaltaa olla eri mieltä, kun ruoka ja lääketeollisuuden rahoittamat ”lääkärit ja ravitsemusasiantuntijat”

 171. Antti Heikkilä ehdottomasti!! Tuonut terveyden pohdinnan ihmisten tietoisuuteen. Seurauksena on tärkeä ilmiö. Ihmiset ovat alkaneet ottaa vastuuta oman terveytensä huoltamisesta. Kun hoitaa terveyttä voi välttyä sairauksilta. Kaikkeen ei tarvita lääkitystä. Elämäntapamuutos. Yksikin ihminen joka havahtuu omalla kohtaa muutokseen on kansanterveydelle plussaa.

 172. Antti Heikkilä on ehdottomasti tärkein todelliseen terveyteen vaikuttava lääkäri, joka ei kumartele kuvia, vaan toteuttaa hoitotoimenpiteitä potilaan edun mukaisesti. Valitettavasti suurin osa lääkäreistä tuntuu olevan lääketehtaiden bulvaaneja, jotka tuottavat lääketeollisuudelle miljardivoittoja vuosittain.
  Lääkekoukun takia moni potilas on päässyt ennenaikaiseen haudan lepoon!
  Taitaa tuo Antin viimeinen kirja olla liikaa totuuteen perustuva, koska ”ne koirat älähtävät, joihin kalikka kalahtaa”!

 173. Vladimir Heiskanen! Tieteen puolestapuhuja, joka pyrkii asialliseen dialogiin erilailla ajattelevien kanssa, eikä pelästy vasta-argumentteja.

 174. Markku Niskanen

  Antti Heikkilä, hänen ohjeillaan olen päässyt monista terveysongelmista eroon, esim. allergioista ja polvivaivasta.

  1. Koska tässä ei ollut väliä vaikuttaako terveyteen edistävästi vai toiseen suuntaan, kunhan vaikuttaa, niin äänestän Antti Heikkilää. Hänen suositukset aiheuttaneet vakavia komplikaatioita mm. Vaimoni papalle. Ja valitettavasti, jos Antin ohjeita noudatetaan, muutama syöpäpotilas kuolee aikaisemmin kuin kuolisi hyvin hoidettuna.

 175. Virpi Maaranen

  Kun katsotaan kuka on tehnyt sitkeää ja uraauurtavaa työtä, niin Antti Heikkilä ykkönen. Jos saisi antaa lisä-ääniä niin sitten tulisikin Varpu Tavi, Olli Posti, Christer S., Tolonen, Tomi Kokko jne. Olette kaikki mahtavia ja autatte isosti!

 176. Paula Plysjuk

  Antti Heikkilä. Hänen teoksensa ”Diabeteksen hoito ruokavaliolla” oli ensimmäinen Heikkilän kirja johon tutustuin vuosia vuosia sitten. Ostin kirppikseltä. Sen jälkeen olen lukenut hänen muitakin teoksiaan, ja olen hänen teesiensä kannattaja. Ihmettelen sotaa, jota nyt käydään häntä vastaan, tai joka alkoi jo kauan sitten, mutta edelleen jatkuu ja kovenee.

 177. Maarit Humaloja

  Antti Heikkilä. Huolimatta jo kauan jatkuneesta ”toisinajattelijoiden” painostuksesta Heikkilä on jatkanut kliinisissä työssä tehokkaaksi todetun hoito-ohjelmansa jakamista. Hoito perustuu terveelliseen ruokavalioon turhien lääkkeiden sijasta. Heikkilä ei sen sijaan teilaa myöskään virallisen lääketieteen tarkoituksenmukaisia hoitoja ja kehottaa lukijoitaan aina keskustelemaan ohjeista myös oman lääkärin kanssa. Perusteluiksi riittäisi jo Heikkilän potilaiden antama palaute.

  1. Antti Heikkilä seuraaja

   Antti Heikkilä, on suorastaan ainoa lääkäri, joka yrittää oikeasti auttaa ihmisiä. Hän on älykäs, lukenut paljon, ja on kiinnostunut ihmisten auttamisesta. Hän myös osaa auttaa, enemmin kuin kukaan osaa pyytää. Ei ole sotkeentunut korruptiokuvioihin. En tiedä miksi muut lääkärit eivät halua auttaa, antavat reseptin ja yrittävät päästä potilaasta mahdollisimman nopeasti eroon. Eivät tiedä mikä potilasta vaivaa, koska se ei heitä kiinnosta. Ei sovita jatkohoitoa, siihen jäät tyhjän päälle ilman hoitoa tai apua. Tauti tai oireet jää joka tapauksessa hoitamatta. Antti Heikkilä voisi käydä kouluttamaan lääkäreitä kokonaisvaltaiseen ihmisen hoitamiseen.

 178. Antti Heikkilä.
  Auttanut monia monia sairaita ja tehny pitkän uran, kirjoittanut arvokkaita kirjoja, rohkea suunnannäyttäjä ja on oikeasti ihmisen puolella.

  Tomi Kokko.
  Auttanut monia, herättäny ihmisiä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin maailmaan. Arvostettavaa heittäytymistä kiertää Suomen pikkukyliä ja innostaa ihmisiä elämäntapojen muutokseen.

 179. Antti Heikkilä koska hänen antamat neuvot auttaneet monia ihmisiä edistämään terveyttään ja parantamaan sairauksia. Nostan hänelle nöyrästi ja kiitollisena ison hatun koska hänellä on aitoa halua auttaa kansalaisia edistämään tietouttaan terveysasioista ja pysymään terveinä. Hänenlaisiaan tarvitaan lisää tässä maassa. Lääke- ja elintarviketeollisuus on raivoissaan hänen hienosta työstään. Hän on ehkä tehnyt jotain hyvin silloin. Kateus on myrkkyä.

 180. Nimetön