Valikko Sulje

KURSSI!

NYT SE ON AUKI!

TERVEYSTIETOINEN ELÄMÄ

Mitä tämä on?

Tämä on koko kansan terveystiedon peruskurssi, joka toteutetaan monimuotoisena verkko-opiskeluna. Kurssin toteutuksesta vastaa alan ammattilainen, filosofian tohtori, biologi ja luennoitsija Christer Sundqvist yhteistyössä Turpaduunari -sivuston, Christerin Akatemian ja IDEASundqvistin kanssa. Tervetuloa mukaan heti alusta!

Kurssi alkaa tammikuun alussa 2016 ja loppuu näillä näkymin joulukuussa 2016, jonka jälkeen on joko tulossa jatkokurssi tai käynnistyy uusi terveystiedon peruskurssi. Kurssi käsittää tässä vaiheessa 12 oppijaksoa. Uusi oppijakso esitellään kerran kuukaudessa. Kurssilla opitaan kokeneen opettajan kanssa yhdessä miten ylläpitää terveyttä parhaalla mahdollisella tavalla. Voit edetä kurssilla omaan tahtiin. Voit tulla mukaan kurssille milloin tahansa vuoden 2016 aikana. Voit käydä kurssia passiivisesti tai aktiivisesti. Älä stressaa liikaa, mutta ota opiskelumahdollisuus tosissasi! Terveys on niin suuri aarre, että se on syytä ottaa tosissaan.

Passiivinen opiskelija

Kun käyt kurssia passiivisesti, olet sen perusmateriaalin varassa mikä jaetaan ilmaiseksi Turpaduunari -sivustolla (http://turpaduunari.fi/kurssi/ ) ihan kaikille lukijoille. Kaikki materiaali Turpaduunari -sivustolla on ja pysyy jaossa ilmaisena. Voit milloin tahansa pyytää päästä aktiiviseksi opiskelijaksi (katso alla kohdassa Aktiivinen opiskelija). Lähetät tästä silloin tiedon pääopettaja Christer Sundqvistille.

Aktiivinen opiskelija

Kun päätät käydä kurssia aktiivisesti, ilmoittaudut kurssin pääopettajalle (christer.sundqvist@ravintokirja.fi) ja saat kurssilla tarkoitetun lisämateriaalin käyttöösi sopivalla sosiaalisen median työkalulla. Tätä kirjoitettaessa (2.1.2016) työkaluna on Evernote (www.evernote.com/ ). Eräs tietotekniikan ammattilainen suositteli tätä työkalua. Harkinnassani oli monia muitakin tiedon jakamisvaihtoehtoja, mutta tämä Evernote on ilmaisversionakin riittävän laaja tähän tarkoitukseen. Tilanteen muuttuessa tiedon jakelukanava saattaa muuttua. Siitä tulee sitten erillinen ilmoitus aktiiviselle opiskelijalle.

Lisämateriaalin avulla saat erittäin paljon tietoa terveyden eri osa-alueista ja opit tehokkaasti ymmärtämään mikä on tärkeää terveydessä. Saat aktiivisena opiskelijana myös henkilökohtaisesti suoritettavia tehtäviä, jotka palautat tarkistamista ja kommentointia varten pääopettajalle (maksullinen palvelu, katso alla kohdasta Mitä tämä maksaa?). Kaikki henkilökohtainen viestintä pääopettajalle on luottamuksellista.

Ilmoittautumisen jälkeen saat lisätietoja ja ohjeita miten päästä lukemaan lisämateriaalia ja muutakin opiskeluun liittyvää tärkeää asiaa. Kurssiin kuuluu videomateriaalia, kirjallisuutta ja keskustelumahdollisuus pääopettajan kanssa. Saat opiskelijanumeron, joka myös toimii viitenumerona kurssimaksuja varten.

Kun olet aktiivisena opiskelijana suorittanut kaikki kurssiin kuuluvat tehtävät, saat joulukuussa pidettävässä kurssijuhlassa (paikka ilmoitetaan myöhemmin) todistuksen suoritetusta kurssista (Terveystietoisuuden peruskurssi).

Mitä tämä maksaa?

Aktiivinen opiskelu on maksullista. Maksu ja opiskelu tapahtuu seuraavasti:

  • Kurssille ”Terveystietoinen elämä” ilmoittaudutaan (christer.sundqvist@ravintokirja.fi) ja maksetaan ilmoittautumismaksu, joka on 20 euroa.
  • Kun tämä maksu on suoritettu, saat tiedon siitä mistä löytyy aktiiviselle opiskelijalle tarkoitettu opiskelumateriaali. Opiskelusi alkaa!
  • Kurssilla on jaossa tehtäviä (helppoja ja vaikeita!). Pääopettaja ja/tai hänen apuopettajansa tarkistavat nämä tehtävät.
  • Jokainen aktiivinen opiskelija maksaa tästä tarkistustehtävästä ja muista kurssin kuluista niin paljon kuin taloudellisesti on mahdollista. Ohjeellisena suositushintana voidaan pitää hintahaarukkaa 100-300 euroa vuodessa ja kurssimaksu voidaan suorittaa monessa erässä.
  • Kurssin järjestäjä saattaa alimman mahdollisen kurssimaksun jäädessä huomattavasti tavoitteestaan, ystävällisesti kannustaa riittävän maksun suorittamiseen. Mutta kaikki ovat samalla viivalla eli oikeutettuja samoihin palveluihin kurssin aikana, riippumatta siitä miten huomattava tai vaatimaton taloudellinen sijoitus kurssiin sitten onkaan. Huomattavasti kohtuullisuusrajan ylittävissä maksuissa neuvotellaan maksajan kanssa voitaisiinko lahjoitus käyttää muihinkin tärkeisiin terveyttä edistäviin hankkeisiin kuten esim. Terveystietoiset ry:n toimintaa tukeviin asioihin, voitaisiinko vähävaraisimmille opiskelijoille sallia huomattavia alennuksia kurssimaksuissa ja voitaisiinko ylimääräiset varat sijoittaa esim. yleisötilaisuuksien järjestämiseen. Kurssimaksuja kerätään pelkästään peittämään tästä kurssista koituvia kuluja. Lisätietoja saatavilla.
  • Mitään muita maksuja ei siis kerätä kuin tämä 20 euron ilmoittautumismaksu ja vapaaehtoinen kurssimaksu (100-300 euroa vuodessa), jonka voi tarvittaessa hoitaa joko yhdessä tai useammassa erässä.
  • Opiskelija voi milloin tahansa lopettaa aktiivisen opiskelun ja siirtyä passiiviseksi opiskelijaksi. Aktiivisen opiskelijan maksuja ei palauteta kuin erityisen pakottavissa tilanteissa. Lisätietoja tarvittaessa.

Mihin kurssi perustuu?

Kurssi perustuu Christer Sundqvistin monien vuosikymmenien aikana syntyneisiin oivalluksiin terveyden saralla. Hän on monien tuntema ahkera terveysluennoitsija, kirjailija, kannustaja ja mentori.

Kurssi on käytännönläheinen kurkistus kokonaisvaltaiseen terveyteen. Kurssin voit suorittaa oman aikataulusi puitteissa, mutta jos haluat todistuksen joulukuussa 2016 yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa, silloin pitää kaikki osa-alueet olla suoritettuna siihen mennessä. Kurssimateriaali avautuu kuukausi kerrallaan vuoden 2016 aikana. Todistuksen voi toki saada myös osallistumatta kurssin päätösjuhlaan ja sen voi saada myös jonakin myöhempänä ajankohtana (mahdollisesti uusi verkkokoulutus alkaa vuoden 2017 tammikuussa).

Kurssin opetusjaksot ja -teemat vuonna 2016

Opetusjakso (Opj) 1. Mitä on terveystietoinen elämä? Materiaali jaossa tammikuussa 2016
Opj 2. Kriittinen ajattelu. Helmikuu 2016
Opj 3. Liikunnasta terveyttä. Maaliskuu 2016
Opj 4. Elämän kokonaisrasitus hallintaan. Huhtikuu 2016
Opj 5. Fyysinen ravinto. Toukokuu 2016
Opj 6. Henkinen ravinto. Kesäkuu 2016
Opj 7. Lepää lahjakkaasti. Heinäkuu 2016
Opj 8. Kesätauko vapaavalintaisen terveyskirjan parissa. Elokuu 2016
Opj 9. Rentoudu ja palaudu. Syyskuu 2016
Opj 10. Sydämen terveys ja intuitio. Lokakuu 2016
Opj 11. Itsetuntemus. Marraskuu 2016
Opj 12. Erikoistuminen. Joulukuu 2016