Valikko Sulje

Ajankohtaista kesäkuussa 2015

Päivän terveysmiete (30.6.2015):

”Suomalaisten heikko itsetunto ei riitä ottamaan kantaa asioihin, jotka vakavasti vaikuttavat meihin: terveyteen, hyvinvointiin, elämään.” Ilkka Härkönen (psykiatri, ajattelija)

http://turpaduunari.fi/valinpitamattomyys/

 

Päivän terveysmiete (29.6.2015):

”Ruoan laadun parantaminen voi tarkoittaa esimerkiksi panostamista luomulaatuun, lähiruoan suosimista tai vuodenaikojen kiertoa kunnioittavaan ruokailuun siirtymistä.” Christer Sundqvist (jonkinlainen terveysajattelija)

http://turpaduunari.fi/terveellinen-ruoka/

 

Päivän terveysmiete (25.6.2015):

”Kun siis ensi kerralla tahdot marjoja lettujen päälle, ole tiedostava kuluttaja ja kysy itseltäsi: ’Mitä vattua sä oikein meinaat?'” Pike Hilakari

http://turpaduunari.fi/mita-vattua-sa-oikein-meinaat/

 

Päivän terveysmiete (23.6.2015):

”Päihteiden käyttö on usein osasyynä kotona ja vapaa-ajalla tapahtuneisiin tapaturmiin, vaikka alkoholia ei olisi nautittu edes kovin runsaasti.”

 

Päivän terveysmiete (22.6.2015):

”Intohimo on terveellä pohjalla silloin, kun se tuo elämään jotain lisää, eikä tuhoa jotain sellaista mikä toimii.”

Christer Sundqvist (jonkinlainen terveysajattelija)

 

Päivän terveysmiete (19.6.2015):

”Suomalaisten lihavuus ei johdu elintarvikkeiden veropolitiikasta, vaan annetuista ravintosuosituksista ja addiktoitumisesta ahmimaan viljatuotteita.” Pekka Viherä (Mynämäki)

http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/784334/Vaara+ruokavalio+johtaa+lihavuuteen

 

Päivän terveysmiete (17.6.2015):

”Juuston ja voin erilaiset kolesterolivaikutukset ovat yksi osoitus siitä, miten ravitsemustiede kehittyy jatkuvasti pienin askelin. Ristiriitaiset havainnot, kuten kohorttitutkimuksien tulokset tyydyttyneen rasvan vaikutuksista, saattavat olla paras kannustin suunnata tutkimusta asioihin, joita ei ole älytty tai haluttu aiemmin tutkia. Ristiriitaiseen tutkimustietoon olisikin parempi suhtautua uteliaana kuin laittaa se ykskantaan ”roskatutkimuksen” laariin.” Reijo Laatikainen (omilla aivoillaan ajatteleva ravitsemusterapeutti)

http://www.pronutritionist.net/kypsytetty-juusto-ja-voi-vaikuttavat-kolesteroliin-eri-tavoin/

 

Päivän terveysmiete (16.6.2015):

”Musiikin kuntouttava vaikutus perustuu sen kykyyn stimuloida ja muokata aivoja erittäin laaja-alaisesti, aktivoida mielihyvä- ja palkitsemisjärjestelmää, tahdistaa motoriikkaa sekä lieventää stressiä.” Teppo Särkämö (Suomen Akatemian tutkijatohtori)

https://www.sttinfo.fi/release?releaseId=29690559

 

Päivän terveysmiete (15.6.2015):

”Jo vuonna 1981 kollegat varoittivat karrageenin vaaroista. Tämä on autuaasti unohdettu, kun teollisuuden lahjoitusprofessoreiden mielestä lisäaineet ovat terveysruokaa. Karmeinta kuluttajien pettämistä on, että karrageenilla höystetty kerma myydään luomukermana.” Antti Heikkilä (lääkäri)

http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736%2881%2991964-4/fulltext

http://www.anttiheikkila.com/blogi/valion-tuotteet-terveysriski/

 

Päivän terveysmiete (14.6.2015):

”Kun mikro sanoo pling, kaikki toivo on mennyt.”

Christer Sundqvist (jonkinlainen terveysajattelija)

http://www.e-julkaisu.fi/senioriliitto/patina/2015/03/

 

Päivän terveysmiete (13.6.2015):

”Mielestäni ravitsemussuositusten ei pitäisi perustua tarinoihin.” Edward Archer (lihavuustutkija ja fysiologi Alabaman yliopistosta)

http://yle.fi/uutiset/rakennetaanko_ravitsemussuosituksia_pseudotieteelliselle_perustalle/8069211?ref=leiki-uup

 

Päivän terveysmiete (12.6.2015):

patina_sundqvist”Ihmisillä on vähän kuin omat ’tehdasasetukset’, joista hoikemmaksi laihduttamalla olo voi tuntua huonolta.”

Christer Sundqvist (Patina -lehden haastattelussa)

 

Päivän terveysmiete (11.6.2015):

”Kenties lapsia ei tulisi lähtökohtaisestikaan diagnosoida kuten aikuisia, sillä lapset eivät osaa käsitellä ja puhua tunteistaan samalla tavalla. Lapset osoittavat tunteitaan käytöksellään – sillä poikkeavallakin. Ongelma lieneekin yhteiskuntarakenteissamme, jotka eivät suvaitse poikkeavuusia ja erilaisuutta. Lapsistamme tulee helposti ahtaiden normien uhreja.” Martti Asikainen (Isä, poika, koulutettu ja koulutettava)

http://turpaduunari.fi/adhd-totta-vai-tarua/

 

Päivän terveysmiete (10.6.2015):

”Syöminen on yksinkertaista. Niin myös liikunta ja lepo. Tehdään asiat yksinkertaisemmin!” Christer Sundqvist (jonkinlainen terveysajattelija)

 

Päivän terveysmiete (9.6.2015):

”Perinnöllisistä taudeista on elämä yleisin. Kaikki siitä kärsivät, harvat siitä haluavat päästä.” Tommy Tabermann (1947-2010)

 

Päivän terveysmiete (8.6.2015):

”Eilen ajelin pärrällä mökille. Aikamoinen viikko takana. Oikeastaan hurjin viikko aina on se, jonka jälkeen jäät lomalle. Otin potan päästä ja napsautin karjalan auki. Istahin mökin terasille ja kattelin kosken kuohuja. Vesi on tosi korkella vielä. Koski näyttää juuri nyt tavattoman voimakkaalta. Nöyräksi vetää. Varmasti jokainen joka on kosken törmällä elänyt, ymmärtää, että hiljaisuus on täydellistä vasta, kun koski kohisee. 15 pvä pääsee viimein lipolle niin lakkaa ees, se jokunen lohi ohi uimasta. Mukava alkaa laittaa lipporenkkuja kohilleen. Siitä eilisestä vielä, iltamyöhä ja kylmä mökki, kun tulin. Laitoin pirtin kaminaan tulen ja heti kohta oveen koputettiin. Mökkinaapuri siellä kolkutti ja sanoi, että hällä on sauna valmiina ja oluet kylmässä, että käykää saunomassa. Tätä se suomalaisuus ja lappilausuus itsessään on. Puolin ja toisin. Kun huomioit ympäristön, etkä elä vain oman navan kautta niin ovellesi kolkutetaan.” Jiipee Pulkkinen (lomalla oleva valmentaja)

Tässä teille lomailemisen mallia!

 

Päivän terveysmiete (7.6.2015):

”Uskomushoito-termi täyttää 20 vuotta. Onneksi olkoon. Mutta jostain syystä ei tee mieli syödä täytekakkua tälle saavutukselle. Sillä kun pohtii, mitä 20 vuodessa on tapahtunut muualla maailmassa, niin löydän juhlahaluttomuudelleni hyvän syyn.” Mika Rönkkö (Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton toiminnanjohtaja)

http://www.terveystuotekauppa.fi/blogi/tulisiko-uskomushoito-termin-kaytto-kriminalisoida

 

Päivän terveysmiete (4.6.2015):

”Valtaosa nykyihmisen kohtaamista vaaratilanteista on luonteeltaan sosiaalisia: voin epäonnistua, mokata tai mennä lukkoon itselle tai yleisesti tärkeän sosiaalisen yhteisön silmissä. Näissä tilanteissa elimistön pitäisi tukea ja vahvistaa itsenäistä ajattelua, vivahteiden ja eri näkökulmien tajua, luovaa ongelmanratkaisua – mutta kiertäjähermon alkukantaiset toimenpiteet haittaavat juuri näitä kykyjä.” Matti Virtanen on lukenut Henkka Hyppösen kirjaa ”Pelon hinta” (Tammi, 2014)

http://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/126241/virtanen.pdf?sequence=1

 

Päivän terveysmiete (3.6.2015):

”Tuuli ulvoo, vuori vaikenee.” Japanilainen sananlasku

Lähde: Linus Jonkman. Introvertit – työpaikan hiljainen vallankumous. Atena, 2015

 

Päivän terveysmiete (2.6.2015):

urheilijan_terveys”Huippu-urheilijan tavoite ei voi olla sietää eläimellisen kovaa oksennustreeniä, puuduttavan yksitoikkoista kuntosalitreeniä, rämpimistä suolla – vaan tavoitteena pitää olla omaa lahjakkuuttasi ja kykyjäsi vastaava tulos kauden tärkeimmässä kisassa.”

Christer Sundqvist (jonkinlainen terveysajattelija)

http://turpaduunari.fi/urheilija-treenaa-kokonaisvaltaisesti/

 

Päivän terveysmiete (1.6.2015):

”Elämä ei ole pelkkää ruusunpunaista hörsöä. Eikä se ole myöskään sitä, että kiinnittää jatkuvasti huomiota ongelmiin. Elämä on tasapainoilua näiden kahden välimaastossa, kultaisella keskitiellä. Äärilaidoissa tapahtuu kasvua, epämukavuusalueella tosi nopeastikin.” Pike Hilakari (Espoolainen toimittaja)

http://turpaduunari.fi/sydamellinen-vastuunkantaja/

 

Lisää ajankohtaista täältä:

Olisi kiva kuulla kommenttisi!