Valikko Sulje

Ajankohtaista syyskuussa 2016

Päivän terveysmiete (30.9.2016):

”Nyt on superfood ehkä jo liian edullista. Tuottajat eivät pärjää.”

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/munantuottajien-tuskaan-ei-pikaista-apua-hintakurimus-voi-jatkua-pitk%C3%A4lle-kev%C3%A4%C3%A4seen-1.163561

Päivän terveysmiete (29.9.2016):

”Mitä tehdä lähes liikuntakyvyttömille nuorille? Onko peli menetetty?”

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/332969-yksikaan-ei-paassyt-2000-metria-cooperissa-mita-tapahtui-nuorten-kunnolle

Päivän terveysmiete (28.9.2016):

”Tunnen lintujen sielunelämän paljon paremmin kuin ihmisen. Ja tiedän aivan varmasti niiden iloitsevan elämästä paljon enemmän kuin ihmisten.” Pentti Linkola (terveystietoinen ajattelija)

http://www.aamulehti.fi/ihmiset/pentti-linkola-pitaa-kuulolaitetta-enaa-metsassa-lintujen-takia-ihmisten-suhteen-toivo-on-menetetty/

Päivän terveysmiete (27.9.2016):

”Urheilijan uravalinta on urheilijan oma asia, eikä hän ole siitä tilivelvollinen kuin korkeintaan omalle lähipiirilleen.”

http://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/kannattaako-henkseleita-paukutella/

Päivän terveysmiete (22.9.2016):

”Aamupalalla pitäisi syödä tarpeeksi proteiinia, jotta nälkä ei yllätä ennen lounasta. Lounaalla puolestaan kannattaa pitää hiilareiden määrä kurissa iltapäiväväsymyksen ehkäisemiseksi.” Reijo Laatikainen (omilla aivoillaan ajatteleva ravitsemusterapeutti)

https://www.aava.fi/artikkeli/ravitsemusterapeutin-vastaanotolta-loytaa-avun-joka-vartalotyyppi

Päivän terveysmiete (21.9.2016):

”Tärkkelys, onko se kuudes makumme?”

http://www.iflscience.com/health-and-medicine/scientists-discovered-sixth-taste-explains-love-pizza-damn-much/

The health thought of the day (20.9.2016):

”The food movement is prevailing because it takes advantage of the synergies and potentials inherent in biological systems, whereas the ideas of the enlightenment ignore, deny, and suppress these potentialities. It will indeed be a beautiful struggle to turn these portents into reality.”

Why the Food Movement is Unstoppable

Päivän terveysmiete (19.9.2016):

”Niillä joilla on aina pahaa sanottavaa sinusta, on todennäköisesti aina vähän hyvää sanottavaa itsestään.” Christer Sundqvist (jonkinlainen terveystietoinen ajattelija)

Päivän terveysmiete (17.9.2016):

”Melatoniinia käytetään tieteellisen näytön perusteella tahdittamaan uni-valverytmiä ja lyhentämään nukahtamisaikaa. Se näyttää olevan tehokas etenkin autististen, kehitysvammaistan ja sokeiden henkilöiden unihäiriöiden hoidossa. Melatoniini näyttäisi olevan tehokas myös Jet lagin eli aikaerorasituksen hoidossa matkustavilla ja vuorotyötä tekevillä. Melatoniini voi hieman lyhentää nukahtamiseen kuluva aikaa aikaa.”

http://www.ravintolisawiki.fi/index.php?title=Melatoniini

Päivän terveysmiete (16.9.2016):

”Jos haluat tehdä yhden merkittävän terveyttäsi edistävän teon, syö enemmän rasvoja.”

http://viisaselama.fi/lisaa-rasvoja-ruokavalioosi-laihdut-tervehdyt-usko-pois/

The healthy thought of the day (15.9.2016):

”There is no significant evidence of long term efficacy of insulin on any clinical outcome in T2D. However, there is a trend to clinically harmful adverse effects such as hypoglycaemia and weight gain. The only benefit could be limited to reducing short term hyperglycemia. This needs to be confirmed with further studies.”

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4939045/

Päivän terveysmiete (14.9.2016):

”1. Jos ihminen onnistuu VHH:lla, on kyseessä tiede(uskovaisten)miesten mielestä yksittäistapaus, jolla ei ole mitään merkitystä. 2. Jos ihminen epäonnistuu VHH:lla, käytetään sitä todisteena, että VHH on vaarallinen, esim. nuori futaaja joutuu energiavajeessa (tietysti) ongelmiin. Mitään dokumentaatiota ei tarvita. 3. Jos henkilö epäonnistuu ”suosituksia” noudattaessa, kuten minun pieni poikani aikoinaan, kyseessä on taas tiede(uskovaisten)miesten mielestä yksittäistapaus, jolla ei ole mitään merkitystä. Ei auta vaikka lääketieteellinen dokumentaatio löytyisikin. 4. Jos ihminen onnistuu väittäessään, että noudatti suosituksia, on se todiste suositusten puolesta, vaikka voitaisiin näyttää, että suosituksia ei noudatettu (kolme kananmunaa päivässä ja sitä rataa). Sellainen on tiede(uskovainen)mies.” Sami Uusitalo (terveystietoinen ajattelija)
VHH = vähähiilihydraattinen ruokavalio

Dagens hälsomedvetna tanke (10.9.2016):

”Man får inte bli för fanatisk, att jag har rätt och du har fel. Egentligen tror jag inte att det finns någon diet som passar alla. Jo, ren och naturlig mat utan tillsatsämnen passar alla.”

https://svenska.yle.fi/artikel/2016/09/08/kosttrender-pa-gott-och-ont

Päivän terveysmiete (9.9.2016):

”Hyvinvointiluennoitsijan dilemma vuonna 2016: asiakkaat pyytää tarjousta käytännönläheisestä setistä otsikolla ”Miten parantaa jaksamista arjessa ja työssä?” mutta ei saa tulla kertomaan, että syö monipuolisesti, liiku säännöllisesti ja lepää riittävästi.” Joni Jaakkola (terveystietoinen hyvinvointiluennoitsija)

Dagens hälsomedvetna tanke (8.9.2016):

”Något som borde undersökas vidare är radiofrekvent strålning, som har visats kunna påverka hormonproduktion och celler i tyreoidea. Radiofrekvent strålning klassades 2011 som möjligen cancerframkallande, enligt klass 2B, av IARC (International Agency for Research on Cancer) vid WHO.”

http://lakartidningen.se/Klinik-och-vetenskap/Nya-ron/2016/09/Okande-incidens-av-tyroideacancer/

Päivän terveysmiete (7.9.2016):

”Mieti, mitä tarvitset voidaksesi hyvin ja huolehdi näiden asioiden läsnäolosta elämässäsi sekä anna itsellesi aikaa ja mahdollisuus voida hyvin.” Heidi Holmavuo (terveystietoinen kirjailija)

Päivän terveysmiete (5.9.2016):

”Ei siis ihme, että ne jotka haluavat tänä päivänä viestiä vaikuttavasti ja koskettaa kuulijoita, kertovat heille tarinoita. Tarinat luovat vertaansa vailla olevan yhteyden kuulijoihin ja jättävät kestäviä muistijälkiä.”

http://www.hyvejohtajuus.fi/16433/miksi-tarinat-vaikuttavat-meihin-niin-voimakkaasti/

Päivän terveysmiete (1.9.2016):

”Tämäkin tutkimus osoittaa, että hiilihydraatit heikentävät diabeetikon terveyttä, mutta rasvat ja proteiinit hidastavat tuhovaikutusta.”

http://www.nature.com/nutd/journal/v6/n8/full/nutd201633a.html

Lisää ajankohtaista täältä: