Valikko Sulje

Ajankohtaista syyskuussa 2015

Päivän terveysmiete (29.9.2015):

”Kananmuna oli pitkään pannassa. Max 2 kpl/vk varoitteli lääkärit muinoin. Kananmunia pidettiin ennen haitallisina niiden sisältämän kolesterolin takia, mutta nykytiedon valossa ravinnosta saatava kolesteroli nostaa haitallisen kolesterolin pitoisuutta veressä vain vähän tai ei lainkaan eikä siten myöskään suurenna sydän- ja verisuonitautien vaaraa. Ehkä noin 15% Suomen väestöstä on ns. kolesteroliherkkiä, joiden kannattaa pitää munan syönti kohtuudessa. Tämän voi testata käymällä kolesterolimittauksissa ennen ja jälkeen, kun on lisännyt ruokavaliossaan munia.” Jan Sundell (Dr. Body, Turun yliopistollisen keskussairaalan ylilääkäri)

Päivän terveysmiete (27.9.2015):

”Sinä et omista terveyttä vaan terveys omistaa sinut, jos niin sallit.” Christer Sundqvist (jonkinlainen terveysajattelija)

Päivän terveysmiete (25.9.2015):

”Asenne ratkaisee on sitten kyse urheilusta, kokonaisvaltaisen terveyden hoitamisesta, työnteosta, pulmien ratkaisemisesta jne. Muista tämä aina kun haet menestystä!” Christer Sundqvist (jonkinlainen terveysvalistaja)

Päivän terveysmiete (24.9.2015):

”Se into on aivan valtava, he imevät kaiken tiedon, mitä on annettavana.” Markus Humaloja (luokanopettaja Vantaalta)

http://kioski.yle.fi/omat/vantaalaisopettaja-luopui-oppitunneista-oppilaiden-into-valtavaa

Päivän terveysmiete (23.9.2015):

”Elämme jännittäviä aikoja, ja suomalaisten syöpäpotilaiden hoito on varmasti murroksessa.” Sami Hyvönen (Bristol-Myers Squibb)

http://yle.fi/uutiset/syopahoito_on_mullistumassa__elimisto_voi_itse_tuhota_syopakasvaimia/8321028

Päivän terveysmiete (22.9.2015):

”Kun kehoni ei ole häiriintynyt, lopputuloksena on terveys. Kun mieleni ei ole häiriintynyt, lopputuloksena on viisaus. Kun sydämeni ei ole häiriintynyt, lopputuloksena on rakkaus.” Kiinalainen viisaus

Päivän terveysmiete (21.9.2015):

”Jos ei sauna, viina ja terva auta, niin tauti on kuolemaksi! Nyt se on tieteellisesti todistettu ainakin saunan osalta.”

http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleID=2130724

Päivän terveysmiete (20.9.2015):

”Parempi oivaltava kysyjä kuin kaiken tietäjä.” Christer Sundqvist (jonkinlainen terveysajattelija)

Päivän terveysmiete (18.9.2015):

”Joidenkin tutkimusten mukaan paljon suolaa syövät saattavat kuitenkin juoda paljon sokeroituja virvoitusjuomia, mikä puolestaan lihottaa.”

http://www.terveysportti.fi/terveysportti/uutissorvi_uusi.uutissivu?p_uutis_id=18491

Päivän terveysmiete (17.9.2015):

”Ilmapiiri yrittäjien välillä ja muutenkin työelämässä on ikävä. Ne ihmiset ketkä yrittävät luoda hyvää, saavat pelkkää paskaa niskaan ja ovat täysin suojaamattomia tälle pahoinvoinnille.” Kim Ribacka (suomalaiseen ilmapiiriin tuskastunut yrittäjä)

LEHDISTÖTIEDOTE Julkaisuvapaa: heti (16.9.2015)

Terveysilta_16092015
Puhujina ovat tutut kasvot Olli Posti, Aaro Löf, Christer Sundqvist, Nina Saine, Mika Järvinen, Mirja Poikkeus Rikala, Tiina Kallioinen, Erja Mäkilä, Ilkka Härkönen.

Mediakentässä uusia käänteitä

Monta kertaa Suomen suosituimmaksi terveysbloggaajaksi nimetty (Lähde: Cision Media) biologi Christer Sundqvistin ympärille on kesän mittaan rakentunut Turpaduunari -yhteisö. Keskiviikkona 16.9.2015 avataan virallisesti suurelle yleisölle ja median edustajille turpaduunari -sivusto (www.turpaduunari.fi). Se tarjoaa puolueetonta terveys-, hyvinvointi- ja kulttuuriviestintää koko Suomen kansalle.

Toimintaansa on myös aloittamassa Terveystietoiset -yhdistys, joka toimii kokoavana linkkinä terveystietoisille suomalaisille. Tämä yhdistys tarjoaa tietoa ja tuotteita terveydestä modernilla tavalla: on videokanavaa, perinteistä ja sähköistä kirjaa, täsmätietoa terveydestä ja verkostoitumismahdollisuus, tiedonjanoisten tapaamispaikkana.

Tärkeänä tekijänä molemmissa organisaatioissa on tiedon hallittu jakaminen. Laadukasta jälkeä tuotetaan ammattilaisten voimin. Haluamme pois uutiskopioinnin turhauttavasta kaavasta. Useimpien medioiden uutistarjonta on lähes identtistä. Tarjoamme uutta näkemystä terveydestä ja haluamme raapaista uutista myös pinnan alta sekä mahdollisimman tarkkaan esim. käydä läpi alkuperäiset tutkimusnäytöt. Olemme huomanneet, että tarinoiden ja tietojen alkuperäisyys häviää ja vesittyy, jos kaikkialla näkyy samanlaisia otsikoita ja juttuja. Tahdomme olla raikkaalla tavalla erilainen ”mediatalo”, terveysmediaa tuottava yhteisö.

Keskiviikkona 16.9.2015 kello 18-20 (ovet avautuvat haastatteluja ja tapaamisia varten klo 17) järjestetään terveystietoisten ideoima luentotapahtuma Helsingissä, Sturenkatu 27 (PCA scala ja Turpaduunarin kotiluola), johon olette lämpimästi tervetulleita.

Illan aiheena on ”Miten pysyn nuorekkaana ja terveenä?” Keskustelemme siitä, miten on mahdollista löytää terveys kotikonstein. Mietimme yhdessä, löytyykö ikuinen nuoruuden lähde? Vai onko kyse ehkä ikääntymisen hyväksymisestä asiaan kuuluvana elämäntapahtumana? Tarjolla on runsaasti terveysvinkkejä! Puheenvuorojen pituus rajoitetaan 10-15 minuuttiin, jolloin moni läsnäolijoista ehtii pitää oman puheenvuoronsa ja rikastuttaa meitä tiedoillaan. Pystytämme luentosaliin Speaker’s Cornerin (puhenurkkauksen) parhaaseen Hyde Park -henkeen. Juontajana on toimittaja Pike Hilakari ja illan isäntänä on turpaduunari Christer Sundqvist. Keskusteluiltoja on tulossa myöhemmin lisää. Esimerkiksi keskiviikkona 7.10. on aiheena muistisairaudet.

Tärkeitä linkkejä:
http://turpaduunari.fi/ (Turpaduunari sivusto, jossa runsaasti tietoa jaossa)
http://terveystietoiset.fi (Terveystietoiset sivusto, jossa mahdollisuus hankkia lisätietoa)

Yhteydenotot:
Pike Hilakari
toimittaja
040 532 4783
philakari@gmail.com

Christer Sundqvist
turpaduunari
040 752 9274
christer.sundqvist@ravintokirja.fi

Päivän terveysmiete (16.9.2015):

”On olemassa kaksi sääntöä yrittäjälle terveysalalla: 1) Älä heti kerro ihan kaikkea mitä tiedät. 2) -” Christer Sundqvist (jonkinlainen terveysajattelija)

Päivän terveysmietteet (14.9.2015):

”Innostunut ihminen on tehokas, hyvinvoiva ja mukava. Kyky innostua on kalleimpia aarteitamme!”

”Kun innostus on tapettu, on aivan sama, työskenteleekö istuen vai seisten.”

”Toivon, että raivataan yhdessä tilaa innostumiselle ja vaalitaan sitä, sillä kyky innostumiseen on kalleimpia aarteitamme.”

http://www.hs.fi/ura/a1441940711886

Päivän terveysmiete (13.9.2015):

”Jos pääkipu johtuu niskajumista, niin onkohan hieronta vai särkylääke parempi?” Sundqvist Christer (Kolumnikirjoitus ’Hörhöt kyykkyyn’. KauppaSuomi 9.9.2015)

Päivän terveysmiete (11.9.2015):

”Raffinointi on kaiken pahan tai ainakin kroonisten puutosten alku ja juuri, ja jostain syystä THL edelleen suosittelee lähinnä vain raffinoituja ’elintarvikkeita’, ja tuoreosastollakin petrokemiallisilla väkilannotteilla kasvatettuja ja myrkyillä myrkytettyä tehotuotantoa, joka on vieläpä mahdollisimman kaukana tuoreesta.” Olli Posti (luennoitsija, kirjoittaja, kokija, elämästä nauttija)

http://turpaduunari.fi/terveystietoista-hammastelya-thln-touhuista/

Päivän terveysmiete (10.9.2015):

”Tyypin 2 diabeteksen saattaminen oireettomaksi alkaa silloin kun potilas heittää romukoppaan viralliset diabeteksen hoitosuositukset ja ryhtyy terveystietoiseksi.” Christer Sundqvist (jonkinlainen terveysajattelija)

Päivän terveysmiete (8.9.2015):

”Ei ole paluuta siihen aikaan, kun piti vain nöyränä kärsiä.” Suomen kilpirauhaspotilaat ry

http://www.etlehti.fi/artikkeli/terveys/kilpirauhanen/kilpirauhaspotilaat_kimpaantuivat_kiminkiselle

Päivän terveysmiete (7.9.2015):

”Tohtori Kiminkinen pisti päänsä ampiaispesään ja ampui itseään jalkaan.”

http://www.etlehti.fi/artikkeli/terveys/kilpirauhanen/kiminkinen_kilpirauhasen_vajaatoiminta_on_muotisairaus

Päivän terveysmiete (4.9.2015):

”Ei ollut muuta tehtävissä, paitsi ottaa hänestä kuva… ja se on täsmälleen, mitä tein. Ajattelin, että tämä on ainoa tapa ilmaista hänen hiljaisen ruumiin huuto.” Nilufer Demir (valokuvaaja)
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1441329432473.html

Päivän terveysmiete (3.9.2015):

”Miehelle tuodaan ateria sängyn viereen ja hän on ollut useita päiviä kuolleena! Pitäisikö ateriapalvelussa opettaa, että kuollut ihminen ei todennäköisesti itse tyhjennä ruokalautastaan? Mitä Suomelle on tapahtunut?”

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015090220284837_uu.shtml

Päivän terveysmiete (2.9.2015):

”Säännöllisillä palkkatuloilla ja erilaisilla työhön kuuluvilla etuuksilla on monien tutkijoiden ja asiantuntijoiden ajatustoimintaa häiritseviä vaikutuksia.” Christer Sundqvist (jonkinlainen ajattelija)

Päivän terveysmiete (1.9.2015):

”Uskon, että vaihtoehtohoidoista voi olla apua johonkin, mutta kaikille se ei varmasti toimi. Ihmisten on totta kai hyvä muuttaa elää terveellisesti ja syödä viisaasti, mutta lääketieteelliset hoidothan ne minutkin pelastivat. Ilman niitä olisin kuollut.” Jani Kokki (syöpää vastaan taistellut lihaskimppu)

http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1441001812070.html

 

Lisää ajankohtaista täältä: