Valikko Sulje

Ajankohtaista marraskuussa 2015

Päivän terveysmiete (30.11.2015):

“Kymmeniä vuosia havainnoituani terveystietoisten ihmisten käyttäytymistä, voin tuoda julki heidän salaisuutensa. Se on:
Perusterveellinen elämä, jossa tehdään terveyttä edistävät asiat hieman paremmin kuin valtaväestöllä on tapana.” Christer Sundqvist (jonkinlainen terveysajattelija)

Päivän terveysmiete (28.11.2015):

“Vanhojen solujen korjaamista sekä uusien solujen rakentamista varten elimistömme tarvitseekin sekä energiaa, että uusia rakennuspalikoita. Supermarkettien ja pikaruokaloiden tarjoama ravinto ei kuitenkaan valitettavan usein täytä näistä tarpeista kuin ensimmäisen.” Juha Lempiäinen (terveystietoinen lääkäri)

http://aallonpituuksia.blogspot.fi/2015/11/olet-mita-syot.html

Päivän terveysmiete (27.11.2015):

“Ole aina rehellinen itsellesi kun lähdet mukaan uusiin hankkeisiin ja jatkat vanhoissa tehtävissäsi. Jos sydän on mukana alusta asti ja rytmihäiriöitä fyysisesti ja psyykkisesti ei synny, silloin olet todennäköisesti suorittamassa sinulle sopivaa työtehtävää kaikkien muiden tehtäviesi lisäksi.” Christer Sundqvist (jonkinlainen terveysajattelija)

Päivän terveysmiete (25.11.2015):

“Elämä on aikajanalle sidottu matka jonka ei kuulu muuttua. Se vain elää ja reagoi tilanteisiin. Elämä ei ole muutosta, vaan kehittymistä.” Timo Kettunen (terveystietoinen savolainen)

Päivän terveysmiete (24.11.2015):

“Ylivilkas lapsi tarvitsee rajoja ja rakkautta, terveellistä vähäsokerista ruokaa, paljon ulkoilua ja vain vähän sähköisiä stimulantteja esim tietokonepelit ja tv, riittävästi unta ja säännöllisen elämän rytmin, joka tuo turvallisuutta.” Marjut Enqvist (terveystietoinen kommentoija)

Päivän terveysmiete (23.11.2015):

“Suomessa on ollut vallalla negatiivinen kasvatusmalli, vaikka positiivisella palautteella ja aktiivisella yhdessäololla päästäisiin hyviin lopputuloksiin.” Eeva Aronen (Lastenpsykiatrian professori)

http://yle.fi/uutiset/professori_suomessa_negatiivisuus_varittaa_lasten_kasvatusta/8467587

Psykiatri Ilkka Härkösellä on tähän oivallinen ratkaisu: “Kehu omaa lastasi miljoona kertaa!”

Päivän terveysmiete (20.11.2015):

“Kun sinua viedään leikkaushuoneeseen, sinulle tulee mieleen, että sinun on vielä luettava loppuun ‘Terveellisen elämän kirja’.” Steve Jobs (terveystietoisuudesta unelmoinut rikas mies)

Päivän terveysmiete (19.11.2015):

“Kyllä, olen terveysnörtti. Pidän huolta itsestäni ja kehostani – ja pelistäni. Tunnen oloni hyväksi. Olen sinut sen kanssa. On coolia olla nörtti.” Ben Blood (terveystietoinen jääkiekkoilija)

http://www.iltalehti.fi/smliiga/2015111920691047_sm.shtml

Päivän terveysmiete (18.11.2015):

“Tehdään yhdessä sitä, missä on fiilistä ja mikä tuntuu mukavalta. Syödään sitä ruokaa ja ravintoa, mikä tuntuu omalle keholle parhaalta mahdolliselta. Se löytyy kokeilemalla, ja siihen voi mennä vuosiakin aikaa.” Olli Posti (terveystietoinen mies)

http://www.parrakasmies.fi/2015/10/miesten-blogit-lehti-on-nyt-julkaistu.html

Päivän terveysmiete (16.11.2015):

“Suomalaisessa terveydenhuollossa hoidetaan seurausta, ei syytä, tässä on se ongelma. Jos esim. ihmisellä on ihottuma, on ihan turha voidella itseään perusvoiteilla, kortisonilla jne. Ihottuma ei poistu voiteilla vaan poistamalla sen aiheuttaja ruokavaliosta/elämästä.” Sirpa Vuorenalanen-Lounamaa (terveystietoinen ystäväni)

Päivän terveysmiete (14.11.2015):

“Tulisitko kuuntelemaan meitä omalle paikkakunnallesi? Meillä on paras sanoma terveydestä.”

Terveystietoiset

parasterveysParas terveys – terveystietoista elämää! on Terveystietoiset ry:n järjestämä ensimmäinen luento, jossa luennoitsijat Christer Sundqvist, Olli Posti, Teemu Syrjälä, Ina Virkki-Ukeleghe, Henna Länsipää ja Essi Kenttälä luennoivat terveystietoisesta elämästä. Tapahtuman juontaa Pike Hilakari.

Ensimmäinen luento järjestetään Vuokatin Urheiluopistossa.

Tervetuloa!

PARAS TERVEYS – TERVEYSTIETOISTA ELÄMÄÄ!

Tapahtuma järjestetään Vuokatin Urheiluopistossa 14.11.2015 klo 13-16 Auditorio Iso-Pöllyssä sekä vapaamuotoisempi iltatilaisuus klo 18-20 Vuokatin Aatelissa, Tsaarin huvilassa Lumekkaantie 8. Terveystietoista käyttäytymistä on perusterveellinen elämä. Parasta mahdollista terveyttä saa kun syö, liikkuu, nukkuu, rentoutuu, hoitaa henkisen ravintonsa kuntoon ja ottaa koko ajan huomioon elämän kokonaisrasituksen.

Terveellisen ruokavalion noudattamisesta ei saa tehdä liian vaikeaa itselleen. Terveystietoinen oivaltaa, että niitä huonoja valintoja pitää välttää, ei sen takia että se olisi pakko, vaan sen takia, että hän pitää terveyttään erittäin suuressa arvossa. Terveys on tehty liian monimutkaiseksi ja sekavaksi. Tehdään yhdessä tähän sekavuuteen selvyys! Paras terveys – terveystietoista elämää! -tapahtuma on Terveystietoiset ry:n järjestämä ensimmäinen luento, jossa pitkän kokemuksen omaavat luennoitsijat viestivät terveystietoisesta elämästä.

LUENNOITSIJAT

Essi Kenttälä on täynnä pirteyttä, sillä hän on löytänyt terveyden räiskyvän värikkäiden kasvisten nauttimisella. Essi vie meidät terveellisten valintojen äärelle.

Henna Länsipää on Natural High Healing festivaalien pääjärjestäjä, MB elämäntaidonvalmentaja, MB Onnellisuusvalmentaja, maailmanmatkaaja, naurun ammattilainen, alchemy of breath practioneri, teatterikoulutuksen käynyt tehopakkaus. Tule Hennan mukaan vapautumaan, eläytymään ja tuntemaan.

Olli Posti on luennoitsija, kirjoittaja, kokija, elämästä nauttija. Myös viidakkomiehenenä tunnettu superfoodeista lähes kaiken mahdollisen tietävä sporttinen kaveri. Hän ponkaisi monien tietoisuuteen selätettyään MS-taudin ruokavalion avulla. Hän haluaa tuoda osaamistaan terveyteen ja hyvinvointiin liittyen kaikille halukkaille.
turpaduunari.fi
olliposti.fi

Christer Sundqvist on turpaduunari, biologi ja terveysvalistaja. Hän keikkailee ahkerasti, kirjoittaa kirjojaan ja blogikirjoituksiaan sekä kokoaa ympärilleen terveystietoista porukkaa. Hän kertoo meille mistä terveystietoisuudessa on kyse.

Teemu Syrjälä on ravinto & hyvinvointivalmentaja, tanssija, liikunta-alan ammattilainen, bloggari sekä kehon ja mielen intohimoinen opiskelija, joka yhdistää vanhaa viisautta, moderniin ymmärrykseen maanläheisellä tavalla. Hänen intohimonaan on tulla kokonaiseksi ihmiseksi, joka kunnioittaa luonnon ja kehon välistä viisautta.

Ina Virkki-Ukeleghe on puheviestinnän personal trainer, työyhteisöviestinnän ja vuorovaikutuksen ammattilainen, eli H2H-valmentaja.
Vallaton vuorovaikutus otsikkonaan hän puhuu onnistuneen vuorovaikutuksen merkityksestä hyvinvoivalle työyhteisölle, ja myös yksilötasolla.
http://www.retorina.fi

Tapahtuman juontaa toimittaja, tiedottaja Pike Hilakari.

Sydämellisesti tervetuloa terveystietoisen elämän lähteille!

Medialla ja bloggaajilla vapaa pääsy, ilmoittautumiset yhdistys@terveystietoiset.fi

Lisäinfo, haastattelupyynnöt
Pike Hilakari
+358 40 532 4783
philakari@gmail.com

Lisätietoja saa myös yhteisön Facebook-sivuilta: www.facebook.com/turpaduunariyhteiso tai turpaduunari.fi.

Päivätilaisuus:
ovet klo 12:30
luento klo 13:00 (kesto noin 3 h)
Paikka: Vuokatin Urheiluopisto (Auditorio Iso-Pölly)
Opistontie 4, Vuokatti

Iltatilaisuus:
ovet klo 17:30
tilaisuus klo 18:00 (kesto noin 2 h)
Iltaosuus sisältää vapaamuotoista keskustelua ja osallistumista aiheisiin
Paikka: Vuokatin Aateli (Tsaarin huvila)
Lumekkaantie 8, Vuokatti

Päivän terveysmiete (9.11.2015):

“Oma jaksaminen on kaikista tärkeintä, uupuneena ei ole hyödyksi kenellekään!” Heli Mehtonen (terveystietoinen vierskirjoittaja Turpaduunarin blogissa)

Päivän terveysmiete (6.11.2015):

“Jos haluat kasvattaa itsestäsi helmen, jaksa olla ensin tarpeeksi kauan hiekanjyvä.” Lauri Movall (terveystietoinen tviittaaja)

Päivän terveysmiete (5.11.2015):

“Pelaaja ei pääse parhaimmilleen, jos hän ei innostu. Innostuminen lähtee sydämestä, ei hiilihydraateista.” Ville Nieminen (jääkiekkoilija)

Päivän terveysmiete (4.11.2015):

“Jos haluaa tasapainoisen elämän ja riittävästi lepoa, täytyy varata aikaa niille erilaisille osa-alueille, joista hyvä elämä koostuu.” Erik Bertrand Larssen (uudesta Helvetinviikko -kirjasta)

Päivän terveysmiete (3.11.2015):

“Lapsen ei pidä syödä karamelleja murheeseensa tai yksinäisyyteensä. Kyllä vanhempien pitää osata rakastaa muullakin tavalla kuin ruualla. Paljon arvokkaampaa on antaa aikaa ja olemalla lasten kanssa ilman karamelleja.” Hannele Yki-Järvinen (terveystietoinen professori)

Päivän terveysmiete (2.11.2015):

“Kun juttelee lahjakkaan urheilijan kanssa saa unohtaa terveystiedottamisessa useimmiten koetut heikot hetket ja kylmästi vaan todeta, että hyvänen aika tuo ihminen todella tajusi lähes heti treenielämän syvimpiä viisauksia!” Christer Sundqvist (jonkinlainen terveysajattelija)

Päivän terveysmiete (1.11.2015):

“Kaikki tärkeä ei ole mitattavissa, eikä kaikki mitattava ole tärkeää.” William B Cameron (terveystietoinen professori)

Lisää ajankohtaista täältä: