Valikko Sulje

Ajankohtaista maaliskuussa 2016

Pävän terveysmiete (31.3.2016):

”Ihminen pieree keskimäärin 10-20 kertaa päivässä ja suurin osa kaasusta pääsee ulos henkilön huomaamatta.”

http://www.terve.fi/hyvinvointi/84527-onko-haitallista-pidattaa-pierua

Päivän terveysmiete (30.3.2016):

”Lääkärit on saatu uskomaan lähes yksimielisesti – tutkimuksia manipuloimalla – että terveidenkin pitää syödä statiineja, koska niiden kuvitellaan ehkäisevän sydän- ja valtimotauteja. Uuden analyysin mukaan tämä käsitys ei pidä paikkaansa. Ranskalaiset kardiologit antoivat statiinivaroituksen.”  Matti Tolonen (terveystietoinen lääkäri)

http://www.tritolonen.fi/uutiset/2888-yksimielisyyden-paradoksi

Päivän terveysmiete (29.3.2016):

”Se, mitä minä toivon on, että pidät itsestäsi huolta sinulle mieluisilla terveyttä, hyvinvointia ja suorituskykyä edistävillä tavoilla. Kokonaisuus on valtava, valitse sieltä omat juttusi.” Joni Jaakkola (terveystietoinen valmentaja)

http://www.optimalperformance.fi/joni/mita-sina-luulet-terveellisen-elaman-olevan

Päivän terveysharhautus (27.3.2016):

”USA:n hallitus epäilee Novartiksen järjestäneen koulutuksiksi naamioituja tapahtumia, joissa olisi lääkkeistä keskustelemisen sijaan syöty ja juotu hienoissa ravintoloissa sekä sporttibaareissa.”

http://www.taloussanomat.fi/uutiset/2016/03/27/usa-syyttaa-laakeyhtio-lahjoi-laakareita-tuhansissa-valekoulutuksissa/20163339/12?n=1

Päivän terveysmiete (25.3.2016):

”Proteiineilla on tärkeä rooli lihaksien säilymisessä. Lihakset nimittäin säilyvät dieetin aikana paremmin, kun proteiinien määrää ei olennaisesti vähennetä.” Mia Laakso (terveystietoinen proteiinitutkija Juha Hulmin työryhmästä)

Rasvan lähtö ja lihasmassan säästäminen dieetillä: säästöliekki ja proteiinin merkitys – Hulmi ja Laakso

Päivän terveysmiete (24.3.2016):

”Urheilijaksi ei synnytä. Urheilijaksi kasvetaan.” Antti Mero (terveystietoinen professori)

Urheilijan prototyypit

Päivän kolmas terveysmiete (22.3.2016):

”Opi tunnistamaan myrkylliset ihmiset ja pidä heidät loitolla elämästäsi.”

http://mielenihmeet.com/tunnista-myrkylliset-ihmiset/

Päivän terveysmiete (21.3.2016):

”Oppiminen on sitä, että saa enemmän selville siitä mistä on kiinnostunut.” Jari Sarasvuo (terveystietoinen sanataituri)

Päivän terveysmiete (19.3.2016):

”Olen sitä mieltä että ruuat siirretään Alkoon. Näin valtio saa lisää rahaa. Ja firma myyntiin niin saadaan vielä lisää valtion kassaan.” Mikko Tukonen (terveystietoinen gladiaattori)

Päivän terveysmiete (17.3.2016):

”Menetämme suosituissa smoothieissa paljon niistä hyvistä ominaisuuksista, jotka voisimme saada syömällä hedelmiä, vihanneksia ja juureksia kokonaisina.” Robert Lustig (terveystietoinen endokrinologi)

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/laakari-tyrmaa-smoothiet-voivat-tuhota-terveytesi/tNepvFgn?ref=twitter:75b2

Päivän terveysmiete (16.3.2016):

”Moni on kertonut, että kun vihdoin vuosien jälkeen löytää lääkärin joka kuuntelee, siitä on tullut itku. Mitä kertoo muista lääkäreistä?” Maija Haavisto (terveystietoinen hankala potilas)

https://twitter.com/hankalapotilas

Päivän terveysmiete (15.3.2016):

”Miten voi olla niin, että lukuisat terveyskeskuksen ja erikoissairaanhoidon lääkärit pitävät minua työkyvyttömänä. Ja Kelan lääkäri pistää minut töihin.” Klaus Barsk (Kelan lääkärin ihmeellisesti parantama voimailija)

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/374502-tyokykynsa-menettanyt-portsari-hammastyi-kelan-laakari-hoiti-kuntoon-pelkkien

Päivän terveysmiete (14.3.2016):

”Jauhoja en enää pure, p*rkele. Silloin tällöin olen jälkiuunileipäpilpun syönyt, mutta muuten en syö viljoja. Pastat olen jättänyt kokonaan ja sirkkelimiehen yhden käden sormilla voi laskea ne kerrat, kun perunaa olen syönyt.” Aake Kalliala (nykyään terveystietoinen näyttelijä)

http://www.seiska.fi/Viihdeuutiset/Tassa-on-26-kiloa-laihtunut-Aake-Kalliala-katso-kuva/1097179

Päivän terveysmiete (10.3.2016):

”Allergioiden synnystä vallitsee edelleen erilaisia käsityksiä, mutta vahvin näyttö tukee otaksumaa, jonka mukaan allergiat ovat luonnon vastaisku siitä vieraantuneelle, kaupungistuneelle nykyihmiselle.”

http://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/joutilas_elimisto_keksii_allergioita

Päivän terveysmiete (9.3.2016):

”Kuntotestien perusteella hyvässä fyysisessä kunnossa olevien kuolleisuus oli seurannan aikana vähäisempää kuin huonokuntoisten, tulokset osoittivat. Tämä havaittiin yhtä lailla alle 40-vuotiailla sekä yli 70-vuotiaiden ikäryhmässä siitäkin huolimatta, että kuntotestitulokset heikkenivät iän myötä.”

http://www.potilaanlaakarilehti.fi/uutiset/fyysinen-kunto-on-parempi-kuolleisuuden-ja-sydanriskin-ennustaja-kuin-ika/#.Vt_bk_mLT4a

Päivän terveysmiete (4.3.2016):

”Hyvät ihmissuhteet antavat merkitystä elämään ja edistävät terveyttä. Huonot ihmissuhteet aiheuttavat hajaannusta ja pahaa oloa.” Christer Sundqvist (jonkinlainen terveysajattelija)

Päivän terveysmiete (2.3.2016):

”Liikalihavuus on konsumerismille kaksinkertainen voitto. Sen sijaan, että ihmiset söisivät vähän, mikä johtaisi talouden supistumiseen, he syövät liian paljon ja ostavat sitten laihdutustuotteita – ja antavat siten kaksinkertaisen panoksen taloudelliseen kasvuun.” Yuval Noah Harari (terveystietoinen historian tutkija)

Lähde: Yuval Noah Harari. Sapiens – Ihmisen lyhyt historia. Bazar, 2016

Päivän terveysmiete (1.3.2016):

”Seuraa ja kysy neuvoa niiltä ihmisiltä joiden yleisolemus on terve ja positiivinen. Kokeile samoja asioita kuin he ja löydä sieltä ne jutut jotka toimii sulle.” Jussi Ahde (terveystietoinen hengenheimolainen)

Lisää ajankohtaista täältä: