Valikko Sulje

Ajankohtaista kesäkuussa 2016

Päivän terveysmiete (28.6.2016):

“Yllättivätkö kananmunien monet terveyshyödyt sinut?”

http://web.archive.org/web/20160512144300/http://www.newsner.com:80/fi/2016/05/7-hyvaeae-syytae-syoedae-kananmunia-joka-paeivae

Päivän terveysmiete (20.6.2016):

“Brittimedia uutisoi siitäkin eikä virallisterveellisen ruokavalistuksen edustajat ole voineet katsoa kehitystä sivusta, vaan heidän on ollut pakko reagoida – ei kuitenkaan yrittämällä vaieta vallankumousta unohduksiin (se kun ei enää käytännössä ole mahdollista kuten Suomessa) – vaan ryhtymällä korjaamaan kohta 40 vuotta pielessä olleita ravintosuosituksia.” Ari Kaihola (terveystietoinen vieraskirjoittaja turpaduunarin blogissa)

http://turpaduunari.fi/englannissa-alkoi-ruokavallankumous-suomen-media-vaikenee/

The health thought for the day (17.6.2016):

“Saturated fat, interestingly, is not nearly the terrible villain that many people have made it to be.” Walter Willett (Harvard University professor)

Päivän terveysmiete (15.6.2016):

“Ei kannata keskittyy kiellettyjen listaan, vaan siihen hyvään mistä saat nauttia entistäkin enemmän.” Tuntematon Olli Postin juttukaveri kertoo laudatur -tasoisen terveysmietteen. Kuunnelkaa näitä nuoria poikia! (Olli Posti, Jaakko Halmetoja, Tomi Kokko, Jussi Ahde)

Päivän terveysmiete (14.6.2016):

“Melko usein tullut mieleen, että onko ravitsemuspuolelle ajatunut valtaosin vatipäitä?”
“Jag är ofta av den åsikten att det huvudsakligen sökt sig dumbommar till kostvetenskaperna.” Anssi Manninen (terveystietoinen pohtija, hälsomedveten funderare)

Päivän terveysmiete (12.6.2016):

“Tyydytettyä rasvaa on demonisoitu turhaan.”

http://www.thetimes.co.uk/article/diet-experts-to-put-big-fat-lie-in-blender-c0frqcfwb?shareToken=29279efeedc72b2f4a965b39b5014e45

Päivän terveysmiete (9.6.2016):

“Syöminenhän on paljon muutakin kuin ravinnon saamista. Se on tapa käsitellä tunteita, juhlia, lohduttautua tai olla yhdessä muiden kanssa.” Reijo Laatikainen (terveystietoinen ravitsemusterapeutti)

Päivän terveysmiete (8.6.2016):

“Vältä eineksiä, valmisruokaa, sokeria ja lisäaineita. Mitä vähemmän, sitä parempi.” Sami Sundvik (terveystietoinen bloggaaja)

http://blogit.iltalehti.fi/sami-sundvik/2016/06/07/ruokasota/

Päivän terveysharhautus (4.6.2016):

“Siis sellainen, että samaan ohjelmaan marssitetaan kaiken maailman poppamiehiä, itseoppineita tietäjiä ja professori. Tasapäistetään kommentit ja sanotaan katsojille, että ratkaiskaa itse tämä asia. Näin esimerkiksi kampaajan näkemys ravitsemuksesta on yhtä arvokas kuin ravitsemustieteen professorin näkemys.” Mikael Fogelholm (ylimielinen professori)

http://nyt.fi/a1464923984566?ref=tf_iHSisboksi-etusivu&utm_campaign=tf-hs&utm_source=iltasanomat.fi&utm_medium=tf-desktop&utm_content=frontpage

Päivän terveysharhautus (3.6.2016):

“Diabeetikon ei tarvitse stressata syömisestä. Tyypin 2 diabeteksen hoidossa elämäntavoilla on suuri merkitys. Ruokavaliota ei silti tarvitse stressata ylenpalttisesti. Diabeetikolle suositeltava ruokavalio ei poikkea merkittävästi yleisesti suositeltavasta ruokavaliosta.”

Taas tuli Novo Nordisk -yhtiöltä sähköpostia. Oli ohjeita jaossa diabeetikolle. Lääketarjonnan lisäksi mielestäni yllämainittu lääkeyhtiön väite on absurdi ja harhainen. Diabeetikko EI VOI syödä niin kuin terveet ihmiset. Tämä on se seuraamus sairaudesta, mikä yritetään pimittää diabeetikolta. Käsittämätöntä, lähes rikollista toimintaa lääkeyhtiöltä! Vai oletko eri mieltä?

Päivän terveysmiete (2.6.2016):

“Hyvinvointialan asiakkaat ovat ne, jotka määrittävät asiantuntijoiden pätevyyden. Heitä ei kiinnosta tittelit ja se miten hienosti jotain tieteellistä tutkimusta osataan referoida. Heitä kiinnostaa kuka heitä parhaiten osaa auttaa.” Nina Saine (terveystietoinen kokemusasiantuntija)

Päivän terveysmiete (1.6.2016):

“Miten korjataan viimeisten 50 vuoden aikana tehdyt virheet ravitsemuksessa?”

http://www.thenoakesfoundation.org/

Lisää ajankohtaista täältä: