Valikko Sulje

Ajankohtaista joulukuussa 2015

Päivän terveysmiete (29.12.2015):

“Älä lupaa liikoja: pienetkin muutokset ovat merkittäviä ja ne juurtuvat helpommin tavaksi. Tarkista, onko ruokailurytmisi säännöllinen. Arvioi, kaipaako ruokavalio oikeasti jonkin karsimista tai lisäämistä? Suurimmalla osalla ruokavalio kaipaa kasvisten osuuden kasvattamista. Mikäli lisäät kasvisten määrää, älä kasvata samalla annoskokoa.” Mirva Lampinen (ravitsemusasiantuntija perheyritys Saarioisella pohtii uudenvuodenlupauksia)

Päivän terveysmiete (23.12.2015):

“Ota tavaksi aloittaa ja päättää päivä myönteisin ajatuksin. Tämä on uusi päivä. Ota se kiitollisena vastaan mahdollisuutena tehdä arjesta siedettävää, ehkä hetkittäin jopa juhlaa.” Christer Sundqvist (jonkinlainen terveysajattelija)

Päivän terveysmiete (22.12.2015):

“Jos jokin asia menee pieleen, älä jää sitä harmittelemaan. Yritä uudestaan joko samaa tai jotain muuta. Äskettäinen epäonnistuminen antoi sinulle paremmat valmiudet kohdata seuraava haaste elämässäsi.” Christer Sundqvist (jonkinlainen terveysajattelija)

Päivän terveysmiete (20.12.2015):

“Oikea ruisleipä torjuu nälkää ihan eri tavalla kuin värjätty vehnäleipä.” Mikko Kokkonen (terveystietoinen luennoitsija ja valmentaja)

http://turpaduunari.fi/suuri-ruisleipaharhautus/

Päivän terveysmiete (18.12.2015):

“Elämässä ei ole vaikeinta se, että innostuu uusista näkymistä ja tilanteista, vaan se kuinka muistaa innostua jo tutuista.” Teemu Syrjälä (terveystietoinen mies pohjoisesta)

Päivän terveysmiete (17.12.2015):

“MS-taudin Käypä hoito -suositus on uudistunut. Superfood -sanaa saa turhaan etsiä. Lääkkeet rulez.” Christer Sundqvist (jonkinlainen terveysvalistaja)

http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/suositus?id=hoi36070

Päivän terveysmiete (16.12.2015):

“Kuuntele! Muuten kielesi tekee sinut kuuroksi.” Cherokeiden sananparsi

Päivän terveysmiete (15.12.2015):

“Terveellä on monia toivomuksia, sairaalla on vain yksi.” Intialainen sananlasku

Päivän terveysmiete (13.12.2015):

“Terveystietoinen ihminen edistää parhaimmalla mahdollisella tavalla omaa, toisten ihmisten ja ympäristön terveyttä.” Christer Sundqvist (jonkinlainen terveysvalistaja)

Tammikuussa 2016 alkaa ‪#‎turpaduunari‬’n ohjaama koko kansalle tarkoitettu elämänkoulu nimeltään “Terveystietoinen elämä”. Kuulette siitä pian lisää.

Päivän terveysmiete (11.12.2015):

“Kansalliset ruokatottumukset katoavat, ja monikansallinen pikaruokakulttuuri valloittaa maailman etenkin kehittyvissä maissa.” Mikael Fogelholm (terveystietoinen ravitsemustieteen professori)

http://yle.fi/uutiset/kansainvalinen_tutkimus_suomalaislapset_eivat_ole_niin_lihavia_kuin_on_luultu/8517891

Päivän terveysmiete (10.12.2015):

“On muun muassa näyttöä siitä, että masennusoireita potevat sairaalalääkärit ovat tavallista alttiimpia hoitovirheille.”

http://www.potilaanlaakarilehti.fi/uutiset/sairaalalaakareilla-paljon-masennusoireita/#.VmloJbiLT4b

Päivän terveysmiete (9.12.2015):

“Jos vain suinkin voit, yritä olla ystävällinen ja kannustava, sillä elämä on niin lyhyt tuhlattavaksi negatiivisuuteen ja toisen ihmisen tukahduttamiseen.” Christer Sundqvist (jonkinlainen terveysajattelija)

Päivän terveysmiete (8.12.2015):

“Liikunta, terapia ja hermostimulaatio voivat toimia pitkittyneeseen kipuun jopa lääkkeitä tehokkaammin.”

http://yle.fi/uutiset/ei_enaa_nappeja_kipuun_suositus_kivunlievitykseen_on_nyt_ensisijaisesti_laakkeeton/8511505

Päivän terveysmiete (3.12.2015):

“Koska isokenkäiset eivät kykene keskenään sopimaan mistään, otetaan seuraavalla kierroksella valtiovallan kanssa neuvottelupöytään vain työttömät, eläkeläiset, opiskelijat, vammaiset ja yksinyrittäjät. Nämä ovat aina saaneet tyytyä osaansa, joten jospa tällä kerralla annettaisiin näiden päättää.” Harri Hermo (terveystietoinen porilainen)

Päivän terveysmiete (2.12.2015):

“Maalaisjärjellä pärjää.” Christer Sundqvist (jonkinlainen terveysvalistaja)

Lisää ajankohtaista täältä: