Valikko Sulje

Ajankohtaista huhtikuussa 2016

Päivän terveysmiete (28.4.2016):

”Minulta kysytään usein, mistä tunnistaa laadukkaan ja turvallisen ravintolisän? Siihen vastaan yleensä, että kannattaa katsoa kuka sen on valmistanut, onko koostumus ja valmistajan/markkinoijan tiedot merkitty selkeästi ja ymmärrettävästi ja löytyvätkö etiketistä myös yhteystiedot. Minä ainakin suosin pitkäaikaisia alan toimijoita, joilla on hyvä maine ja laadukkaat tuotteet. Tuotteita ostan mieluiten kaupasta tai kotimaisesta verkkokaupasta. Kivijalkamyymälästä kun ostaa, voi aina myös kysellä käyttövinkkejä.” Yvonne Holm (terveystietoinen proviisori)

Päivän terveysharhautus (27.4.2016):

”On ajatusvirhe, että jos se tuottaa lyhyellä aikavälillä terveyttä, niin se tuottaa pitkällä aikavälillä vielä enemmän terveyttä. Näille vähähiilarityypeille se sitten osoittaa, että ravitsemussuositukset ovat muutenkin de facto väärässä.” Mikael Fogelholm (terveysharhainen professori)

Mikä saa Mikun päästämään suustaan tällaisia älyttömyyksiä? Tolkun mies ryhtynyt tuollaiseksi saivartelijaksi. Harmittaa.

Päivän terveysmiete (26.4.2016):

”Ei ole ainuttakaan syytä syödä korkeasti prosessoitua valmisruokaa.” Elviira Krebber (terveystietoinen kirjailija)

Parantava ketoosi

Päivän terveysmiete (25.4.2016):

”Hiljainen tieto on kokemuksen kautta syntynyttä tietoa, jota on vaikea pukea sanoiksi. Siihen sisältyvät henkilön arvot, asenteet ja automatisoituneet toimintamallit. Mitä nopeampaa päätöksentekoa tilanne vaatii, sen enemmän hiljainen tieto ohjaa toimintaamme.” Lähde: Helena Lehkonen. VALMENTAJAN HILJAINEN TIETO – Analyysi joukkuepalloilulajien miesten päävalmentajien hiljaisesta tiedosta, 2015

Päivän terveysmiete (24.4.2016):

”Älä välitä aterioinnin ajoittamisesta, ruoka-annosten koosta ja ruoan kilojouleista. Anna elimistösi kertoa miten paljon sinun pitää syödä. Ainoa asia mitä kannattaa tarkkailla on sokerien ja hiilihydraattien määrät. Avaan jääkaapin oven ja valitsen ruokaa syödäkseni.” Timothy Noakes (terveystietoinen professori)

Päivän terveysmiete (22.4.2016):

”Pitkän iän salaisuudeksi Arthur määrittelee Jumalan sanan lukemisen. Myös punainen maito ja meijerivoi ovat miehen mukaan pitäneet yllä terveyttä.”

http://www.tyrvaansanomat.fi/uutiset/arthur-104-ja-alma-96-meijerivoi-ja-maito-pitkan-ian-salaisuus/

Päivän terveysmiete (21.4.2016):

”Vaihda margariini mausteöljyyn tai avokadoon.” Reijo Laatikainen ja Hanna Partanen (terveystietoisia ravitsemusterapeutteja)

Askel oikeaan suuntaan vesittyi kun yllä mainitut ravitsemusterapeutit pyysivät lehteä muokkamaan otsikoita. Reijo ehti Twitterissä jo aikaisessa vaiheessa kommentoimaan tätä näin: ”En kehottanut vaihtamaan margariinia. Toimituksessa väliotsikko voi on vaihtunut margariiniksi ->sävyn muutos iso”. Minä kommentoin tuota Facebook-sivullani: ”Tarkkaa puuhaa tuo ravitsemusterapeuttina toimiminen.”

http://www.hs.fi/ruoka/a1461035796709?jako=ffb98c576c82032c8b4c9b3f495c8473

Päivän terveysmiete (19.4.2016):

”Yhdysvaltalaiskoulussa 80 oppilasta ja useat opettajat ovat ajaneet hiuksensa pois tukeakseen tyttöä, joka on palaamassa kouluun syöpähoitojen jälkeen, yhdysvaltalaismedia kertoo.”

http://yle.fi/uutiset/kaverit_halusivat_tukea_syovasta_toipuvan_tyton_kouluunpaluuta__80_lasta_ajoi_paansa_kaljuiksi/8821605

Päivän terveysharhautus (17.4.2016):

”Tunnettu esimerkki tutkimustiedon pimittämisen seurauksista on influenssalääke Tamiflun tapaus vuosina 2005 ja 2009. Hallitukset ympäri maailmaa varastoivat lääkettä lintu- ja sikainfluenssaepidemioiden leviämisen pelossa, vaikka julkisissa tiedoissa lääkkeen tehosta oli puutteita. Suomi osti Tamiflu-kuureja vajaalla 20 miljoonalla eurolla.
Lääkkeen tehoa epäiltiin laajasti, mutta tutkijoita ei vuosiin päästetty käsiksi lääkeyhtiön julkaisemattomiin tutkimustietoihin. Kun tiedot lopulta tulivat julki, kansainvälisen tutkijaverkon Cochranen riippumattomat tutkijat totesivat lääkkeen lähestulkoon turhaksi.”

http://linkis.com/www.mtv.fi/uutiset/k/L9qsT

Päivän terveysmiete (15.4.2016):

”Ammattikehonrakentajan ura on kaikkea muuta kuin terveysliikuntaa.” Marko Savolainen (mahdollisesti terveystietoinen kehonrakentaja)

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/ammattilaiskehonrakentaja-avoimena-dopingista-ilman-niita-ei-tassa-lajissa-parjaa/5843462?mtv_ref=twb_uutiset_uusimmat

Päivän terveysharhautus (13.4.2016):

”Pakotetaan ihmiset löysin perustein jättämään ruokavaliostaan pois munat ja rasvaiset ruoat! Sorry, erehdyimme ja varmistimme asian vielä piilottamalla osan tuloksista? Minua kiukuttaa tällainen tietojen vääristely. Kuinka moni ihminen on kuollut turhaan lähdettyään noudattamaan valtion ravitsemusoppia?” Christer Sundqvist (terveystietoinen rasvaista ruokaa, voita ja kananmunia syövä ihminen)

Valtion ravitsemusopin katalat juonet paljastuvat

Päivän terveysmiete (12.4.2016):

”Villivihannekset ovat oiva ravinnonlisä.” Sinikka Piippo (terveystietoinen professori)

Päivän terveysmiete (11.4.2016):

”Terveydenhuollon kannattaisikin panostaa entistä enemmän elintapoja muuttavaan hoitoon. Mitä jos laatusertifikoidut personal trainerit kävisivät tapaamassa lääkäreitä lääke-edustajien tapaan?” Jan Sundell (terveystietoinen lääkäri)

Päivän terveysmiete (10.4.2016):

”Kaikki me täällä hiippakuntaa vaihdetaan syötiin mitä vaan, mutta kokemuksesta voin kertoa, että vissi ero olossa just nyt tänään kun syö terveellisesti.” Lenni Kääriä (terveystietoinen aikuisurheilija)

Päivän terveysmiete (5.4.2016):

”Epäon­nis­tu­mi­ses­ta­kin voi sel­vi­tä hen­gis­sä; ki­ven heit­tä­jien suu­res­ta jou­kos­ta huo­li­mat­ta.” Pau­lii­na Paa­na­nen (terveystietoinen anes­te­sio­lo­giaan eri­kois­tu­va lää­kä­ri)

http://www.laakarilehti.fi/ajassa/verkkokommentti/se-teista/?public=6c07551c80cb9fef25549e4e52b0f61d

Päivän terveysmiete (3.4.2016):

”Oon ennenkin tän todennut, mutta ainakin ittellä on olo, että nää ruokajutut on 2000-2010-luvun uskonto. On Pyhän karppauksen kirkkokuntaa, on vanhoillisruisleipäläisiä, on myöhempien aikojen rasvattomia.” Tomi Nissinen (terveystietoinen elämän pohdiskelija)

Päivän terveysmiete (2.4.2016):

”Oon ennenkin tän todennut, mutta ainakin ittellä on olo, että nää ruokajutut on 2000-2010-luvun uskonto. On Pyhän karppauksen kirkkokuntaa, on vanhoillisruisleipäläisiä, on myöhempien aikojen rasvattomia.” Tomi Nissinen (terveystietoinen elämän pohdiskelija)

Lisää ajankohtaista täältä: