Sensuroimatonta terveys- ja kulttuurivalistusta. Sivuston suunnittelussa avustaa sekä taloudellisesti että ideoinnilla Domainkeskus.com. christer.sundqvist@ravintokirja.fi, 040-7529274, Helsinki

Turpaduunarin tukijoukot ovat aktiivisia

Kun tämä Turpaduunari -sivusto vapaaehtoisvoimin ja lahjoitusvaroin perustettiin työtäni tukemaan ja jatkamaan, oli aluksi keskeisessä osassa pieni ja piskuinen ”Turpaduunarin tukijoukot”, joka puolessatoista vuodessa on kasvanut merkittäväksi tekijäksi terveystietoisuuden saralla. Tällä hetkellä jäseniä on yli 200 ja monet ovat erittäin aktiivisia.

Turpaduunarin tukijoukot jakaa tietoa mm. suljetussa Facebook -ryhmässä, johon voi halutessaan liittyä. Itse seuraan ryhmän jakamaa terveystietoa ja vilkasta keskustelua. Ajankohtaisia terveysasioita käydään siinä ryhmässä läpi kriittisesti ja asiantuntevasti. Suosittelen ryhmään liittymistä.

Tässä poiminta ajankohtaisista terveysteemoista mitä ryhmässä on käsitelty. Klikkaa linkkejä ja löydä ajankohtaista luettavaa terveystietoisuudesta. Liity ryhmään jos haluat enemmän tietoa ja tarvitset mahdollisuuden jakaa omia löytöjäsi, ideoitasi ja esittää kysymyksiäsi:

  • ET-lehden artikkeli sokerista.
    • Vai että sokeri pullassa on muka tervellisempääkuin limskassa?
    • Just…….ravitsemusterapeuteista voitaisiin luopua, niin ei tulisi niin paljon tällaisia aivopieruja
    • Sokeri on uusi tupakka. Meni varmaan puoli vuosisataa selkeiden tutkimusnäyttöjen jälkeen, että tupakka on erittäin haitallista terveydelle, ennen kuin terveysviranomaiset antoivat periksi tupakkayhtiöiden painostukselle ja luokittelivat tupakan vaaralliseksi. Samaa rataa mennään sokerin suhteen.
  • Tohtori Aseem Malhotran kohtalaisen pitkä haastattelu
  • Sokeritautitutkija sanoo että oikeastaan elimistömme on vielä kivikaudella
    • ……siis kivikautinen sapuska ! ”Me olemme noiden esi-isien suoraa jatkumoa. Kivikautinen geenistömme hamstraa edelleen helposti ylimääräistä”
    • Ja siksi hiilihydraatit, sokeri ja muu mössö on niin pahasta terveelle vanhuudelle kuten kirjassa Tuhon siemenet perustellusti todetaan.
  • Teemu Arina, tuleva biohakkeroinnin seminaari Suvilahdessa johti tämän kiitollisuutta koskevan artikkelin jäljille.
    • Mainitsen varovasti yhden tapahtuman tukijoista ihan vain tiedoksi.
  • Hyvin luotettava (??) tutkimus siitä, ettei hiirien kannata jättää aterioita väliin
    • 5 päivää hiirelle on kuin x päivää ihmiselle (ehkä 50?). Kalorien rajoittaminen puoleen normaalista pitkällä aikavälillä saa aikaan samanlaisia ongelmia myös ihmiselle (Ancel Keysin nälkiinnyttämistutkimukset). Kun tähän vielä lisätään se, että koehiiriä syötettiin päiväsaikaa – sama jos ihmiset pakotettaisiin syömään vain öisin – niin ei ole ihmekään, että metabolia vinksahtaa. Ja normaalisti kasvisravintoa käyttäville hiirille syötettiin runsasrasvaista ravintoa.No, onneksi en ole hiiri enkä harrasta pitkiä kalorien rajoittamisia: 36h pätkäpaasto päättyi juuri tänä aamuna. Sillä ei ole ihmiselle – eikä hiirille – metaboliaa hidastavaa vaikutusta. Ainakin ihmiselle päinvastoin.

      Mice are nocturnal feeders and consume most of their calories during the dark phase. When mice consume food only during light hours, there is a “disconnect between the light-entrained rhythms and the food-entrained rhythms”. This disconnect may explain why mice consuming a high fat diet only during the light period gained more weight than mice fed only during the dark period. Thus, disrupted circadian timekeeping may have played a role in the adverse metabolic consequences observed in Restricted mice.

  • Norja ei kahlaa yhtä syvällä statiinisuossa kuin Suomi.
    • Edellisessä paikassa kellään ei ollut statiineja ja täällä nykyisessä ainoalta statiinit lopetettiin, kun lääkäri on sitä mieltä ettei niistä ole mitään hyötyä
    • Suomessahan statiineja ei lopeteta. Hoitosuositus on, että ”kerran aloitettua statiinilääkitystä ei lopeteta.” Eli syödään aina hautaan asti.
    • Suomessa, kun lääkärille mainitsee sanat statiinit ja Norja, tapahtuu välitön istuma-asennon korjaus ja auktoriteettipuhe alkaa. Mulle on oikein papereihinkin kirjattu sinne kuulumattomia kommenteja asiasta. Reseptikin kirjoitettiin vaikka ilmoitin etten tule käyttämään. Vuoden se siellä eReseptinä roikkuu….. Voi Holhousyhteiskuntaa ja aivopesua
    • Ihmiselle 60 v.jolla kolet 5,2 suorastaan pakotettiin alkaan statiinilääkitys,kun sydänvikakin on.Ei ole alkanut,kun lenkkikaverilta menny kävelykyky noiden alottamisen jälkeen.
  • Mahdetaanko nyt puhua puutaheinää?! (Flora)
  • Miksi tutkijat eivät voi kertoa esim. näin: ”tyydyttymättömät rasvat ovat elintärkeitä syövän elinvoimaisuudelle, mutta tyydyttyneet rasvat saavat syövän pysähtymään” – sitähän tuo käytännössä tarkoittaa. Yksi naula lisää niin terveellisten kasvirasvojen arkkuun…
    • Our data suggest that for cancer cells, which exhibit dysregulated mTORC1, serum lipids are an important source of unsaturated fatty acids under low O2 conditions. In agreement with this, we could restore the viability of Tsc2−/−, p53−/− MEFs with the addition of unsaturated (at least one double bond) but not saturated (no double bonds) fatty acids.
    • Kirjoitapa Christer artikkeli/ kirja, mitä nykytietee valossa tiedetään ravinnon vaikutuksesta syöpään, eli ns syövän parannus-ruokavalio. Sulla varmaan tulisi nämä tiedost suoraan hihasta.
    • Aika vaativa tehtävä, mutta on kyllä käynyt omassakin mielessä tuollainen.
  • Täytyy ihmetellä, millä perusteella tuo Groop on kansainvälisesti palkittu.
    • Lienee lääketehtaiden junailemia rahoja, ainakin puheista päätellen. Lähes ainoa ohje T2-diabeteksen elintapahoitoon on syö vähemmän, liiku enemmän. Ero Jason Fungiin on kuin yöllä ja päivällä.
  • Miten se on niin vaikeaa?
    • Jos on sama määrä vaikka jauhelihaa 4% ja 23%, niin ei niiden erotus voi ilmaa olla? Kuitenkin sillä näyttää olevan suuri merkitys, mitä se ruoka maksaa, mutta ilmeisesti sillä ei enää ole väliä, vaikka se olisikin puolet vettä tms?
    • kannattaa valita laatua…….vettä saa muutamalla eurolla kuutiokaupalla, ei siitä kannata lihassa maksaa
  • Voihan… ?! Nyt tulee jo sellaista tutkimusdataa, että ei vielä muutama vuosi sitten olisi voinut kuvitellakaan!
    • Kyse ei ole mistään 7-country studysta, vaan 42 eurooppalaisen maan tutkimuksesta. Aivan kerettiläistä, sanoisi Fogelholm:
      The most significant dietary correlate of LOW CVD risk was high total fat and animal protein consumption.”
      ”The major correlate of high CVD risk was the proportion of energy from carbohydrates and alcohol, or from potato and cereal carbohydrates.”
      ja sitten päätelmä koko tutkimuksesta:
      Conclusion: Our results do not support the association between CVDs and saturated fat, which is still contained in official dietary guidelines. Instead, they agree with data accumulated from recent studies that link CVD risk with the high glycaemic index/load of carbohydrate-based diets. In the absence of any scientific evidence connecting saturated fat with CVDs, these findings show that current dietary recommendations regarding CVDs should be seriously reconsidered.
    • Todella mielenkiintoinen tutkimus (ja odotettu)
    • ….ja sitten odotellaan kommentteja Suomen ”asiantuntijoilta”…….
    • En kyllä pidättäis hengitystä tuota odotellessa…
    • Kysymys on vaan miten fogeli ja Ursula dissaavat tämänkin

Tällaista menoa tukijoukoissa näin lokakuun alussa! Tervetuloa!

cropped-christer-sundqvist.jpegChrister Sundqvist
turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtori

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: http://ravintokirja.fi/ 

Vastaa

© 2017 Turpaduunari All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.