Sensuroimatonta terveys- ja kulttuurivalistusta. Mikäli olet tyytymätön sivustoon, kerro siitä minulle. Jos olet tyytyväinen, kerro siitä muille tiedonjanoisille. Yhteystiedot: Christer Sundqvist, biologi (FT), christer.sundqvist@ravintokirja.fi, 040-7529274, Helsinki

Oikein hyvä koulutus joulukuussa

ILMOITTAUDU HETI!

Useiden vuosien valmistelutyön jälkeen voimme vihdoin tarjota jotakin aivan ainutlaatuista!

Pyydä lisätietoja (christer.sundqvist@ravintokirja.fi). Mukaan otetaan enintään 20 koulutettavaa.

SAIRAAN HYVÄ TERVEYSKOULUTUS – OPI UUSI HARRASTUS!

Kiinnostaako immuunipuolustuksen vahvistaminen PESHLA:n avulla? Pääkouluttajana on biologi FT Christer Sundqvist ja muut kouluttajat mm. kokemusasiantuntija Antti Oinas ja perinnehoitojen asiantuntijoita.

Kouluttajat antavat osallistujille jotain, mihin turvata vaikeassakin sairaudessa ja jotain konkreettista mitä osallistuja voi toteuttaa jatkossa kotona. Tällaista ei ole ollut tarjolla missään aikaisemmin. Sopii erityisesti sellaiselle, joka haluaa täydentää koululääketieteen tarjoamaa apua sairauteensa perinteisillä, täydentävillä ja vaihtoehtoisilla menetelmillä.

KOULUTUKSIA ELOKUUSSA, LOKAKUUSSA JA JOULUKUUSSA 2019

Tavoite: Opit kivan PESHLA-harrastuksen – terveystietoisen elämäntavan!
Keinot: Positiivisuus, emäksisyys, sokerittomuus, happi, liikunta, apuaineet ja -laitteet.
Ajankohdat: 30.8.-1.9.2019 (ja 25.-27.10.2019 sekä 13.-15.12.2019)

Pääteema elokuussa: Ketogeeninen ruokavalio ja positiivisuus sairauksien hoidossa

Paikka: Vanha Maamies, Jalkalantie 160, Suonenjoki
Maksu: 379,00 euroa (sisältyy ALV, majoitus, ruoka, luennot)
Ilmoittaudu lähettämällä sähköpostia christer.sundqvist@ravintokirja.fi. Saat sähköpostiin lisätietoja ja laskun. Koulutuksen järjestää Christerin Akatemia.

Koulutusviikonloppuja on vuonna 2019 toteutumassa 3 kpl. Koulutusjaksot ovat muuten lähes identtisiä sisällöltään, mutta valitaan joka jaksolle vaihtelevat pääteemat. Ajatuksena on, että osallistuja voisi halutessaan osallistua kaikille koulutusjaksoille ja olisi vaihtelevaa tietoa tarjolla.

25.-27.10.2019 pääteemana on apulaitteet ja -välineet sairauden hoidossa.
13.-15.12.2019 pääteemana on emäksisyys ja hapen rooli sairauksien hoidossa.

Tervetuloa koulutukseen!

Turpaduunarin viikoittainen terveysohje

On taas uuden viikoittaisen terveysohjeen vuoro: YKSINKERTAISTA TIETOA KEVYTTUOTTEISTA

TURPADUUNARIN TERVEYSOHJEET

Turpaduunarin terveysohjeet jatkuvat. Nyt on jaossa kaiken kaikkiaan 257. ja tämän vuoden 46. terveysohje. Tämä lähetetään terveyskirjeeni tilaajille (terveysohjeet ilmestyvät viikoittain).

*****************************

Turpaduunarin terveysohje numero 257
Jakelupäivä maanantaina 11.11.2019

YKSINKERTAISTA TIETOA KEVYTTUOTTEISTA

En käytä kevyttuotteita. En juuri koskaan. Syömäni juustot ovat täysrasvaisia, paras jogurtti on 10 prosenttia rasvaa sisältävä, virvoitusjuomat eivät koskaan ole kevyitä.

En tee niin kiusatakseni itseäni tai muita. Jätän kevyttuotteet pois elämästäni sen takia kun ne eivät toimi siihen mitä varten ne on suunniteltu. Samalla kun kevyttuotteiden kulutus on kasvanut, paino-ongelmat ovat lisääntyneet kaikkialla maailmassa. Miksi?

Olen sen tiedon varassa, että ihminen syö kevyttuotteita enemmän kuin tavallisia ruoka-aineita, jotta tulisi kylläiseksi. Usein kevyttuotteet opettavat vääränlaisen tavan syödä. Lupaus siitä, että ”voit syödä tätä vaikka kuinka paljon, se ei lihota”, ei puhuttele minua lainkaan.

Kevyttuotteista on poistettu rasvaa, mutta se ei tee niistä terveellisiä, sillä rasvan sijaan niissä voi olla jossain epämääräisessä muodossa esimerkiksi lisäaineita ja sokeria. Paljonkin. Ja sitä pidän huonompana ratkaisuna kuin sitä aitoa rasvaa.

Yksi syy kevyttuotteiden välttelyyn on se, että pyrin välttämään jalostettua (prosessoitua) ruokaa, ja kevyttuotteissa on aina jotain keinotekoista, poistettua, lisättyä tai korvattua.

Lopuksi vielä yksi olennainen syy kevyttuotteiden välttelyyni. Ne maistuvat huonommalta.

Saanko sinustakin kevyttuotteiden välttelijän?

………..

Voit varmistaa terveysohjeiden saannin omaan ja ystäväsi sähköpostiin 20 euron vuosimaksua vastaan.

Maksa 20 euroa tilille FI94 5723 3320 0772 65 (OKOYFIHH), Christerin Akatemia. Kirjoita viestikenttään sähköpostiosoitteesi (tai ystäväsi sähköpostiosoitteen mikäli tilaat terveysohjeen hänelle).

52 terveysohjetta vuonna 2015, 2016, 2017, 2018 ja 2019 – kerää koko sarja!

Kerro muillekin!

Rakkain terveisin,

Christer Sundqvist

biologi, FT

Lisätietoja: christer.sundqvist@ravintokirja.fi

Viimeisimmät artikkelit

Tässä esimerkkejä luentotarjonnastani

Käytä älliä ruokavalinnoissa: Tämä on suosituimpia luentoaiheitani. Alustan ja herätän keskustelua älykkäistä ruokavalinnoista, ruoan luonnollisuudesta, säilyvyydestä ja käytössä olevista ruoan lisäaineista sekä pohdin sitä, mikä on terveellistä arki- ja juhlaruokaa. Miten liikkujan pitää syödä? Onko ikääntyvän ihmisen otettava huomioon jotain erityistä ruokavalintojen suhteen? Keskustellaan yhdessä miten voisimme parantaa ruokaostostemme laatua. Sillä mitä valitset ruokakaupasta ostoskassiisi, on merkitystä. Sisältääkö kassisi juureksia vai eineksiä? Ruokavallankumous alkakoon nyt! Tämä luento muokkautuu helposti kaikenikäisille ja monille erilaisille yhteisöille. Kerro mikä on tavoitteesi luennon suhteen, niin saat tällä tavalla räätälöidyn luennon minulta.

Onni, terveys ja äly – elämäsi melodia: Terveystietoinen ja viisaan onnellinen elämä rakentuu yksinkertaisista osatekijöistä. Tule kuuntelemaan turpaduunarin melodioita! Filosofian tohtori ja suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on vauhdissa!

Terveystietoinen elämä: Terveellisestä elämäntavasta ei saa tehdä liian vaikeaa itselleen. Terveys säilyy vaikka välillä elää epäterveellisesti, mutta se mikä erottaa terveystietoisen muista ihmisistä, on se luontevuus ja rivakkuus mikä nähdään siinä paluussa terveellisten valintojen ääreen. Terveystietoinen oivaltaa, että niitä huonoja valintoja pitää välttää, ei sen takia että se olisi pakko, vaan sen takia, että hän pitää terveyttään erittäin suuressa arvossa.

Liikunta on lääke: Ihminen on luotu liikkumaan sopivasti ja monipuolisella tavalla. Liikunnalla voidaan ehkäistä sairauksia, hoitaa terveyttä ja kuntoutua monista pitkäaikaissairauksista. Luennolla mainitaan liikunnan teho tyypin 2 diabeteksessa, kohonneessa verenpaineessa, sydän- ja verisuonisairauksissa, lihavuuden hoidossa, astmassa, keuhkoahtaumataudissa, polven nivelrikossa, nivelreumassa, selkävaivoissa ja masennuksessa. Turpaduunari Sundqvist kehottaa tekemään liikunnasta pysyvä osa elintapamuutostasi.

Oivaltavaa urheilua: Filosofian tohtori, ravinto- ja urheiluvalmentaja sekä suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on useiden vuosien aikana kehittänyt kokonaisvaltaista urheiluvalmennusta. Hän kertoo käytännönläheisesti ja hauskasti miten hänen urheiluvalmennuksestaan on ollut hyötyä sekä huippu-urheilijoille että liikunnallista elämäntapaa noudattaville. Luennolla tarkastellaan näiden osa-alueiden merkitystä urheilumenestykselle: yksilöllisesti määritelty harjoitusohjelma, ravitsemukselliset näkökulmat, unen ja levon merkitys, urheilijan rentoutuminen, elämän kokonaisrasitus, urheilijan henkiset voimavarat.

Laadukas ravinto terveyden lähde: Turpaduunari kertoo laadukkaista ruokavalinnoista. Hänen neuvoillaan löydät keinoja etsiä älliä ruokakaupasta. Haluat ehkä laittaa laadukasta lounasta ja haluat löytää lisäaineetonta luomua? Luonnollisesti tämä on täysin mahdollista kuunneltuasi Christerin ohjeita!

Vireä vanhuus: Biologi Christer Sundqvist kertoo meille menestysreseptinsä miten säilyttää hyvä vire ja terveys iäkkäänä. Tarjolla on runsaasti tietoa terveystietoisesta elämästä. Huumoria, iloista rentoutta ja oivaltavaa ideointia kannattaa tulla kuulemaan!

Elämän kokonaisrasitus hallintaan: Huomioi päivittäiset haasteet, kehottaa biologi Sundqvist luennollaan. Kun epäviisaasti joudut rientämään paikasta toiseen tukka putkella, muista kompensoida tämä huomioimalla terveen elämän kaikki osatekijät täysimääräisinä: hyvä ravinto, kunnon lepo, hyvät ihmissuhteet, virkistävä liikunta.

Rentoutta ja hengähdyshetkiä kiireiselle ihmiselle: Biologi Christer Sundqvist vie meidät rentouden maailmaan tällä luennollaan. Opi arvostamaan arjen hengähdyshetkiä. Muista oleskella puhtaassa ilmassa. Vedä keuhkoihin puhdasta ilmaa ja nauti siitä miten puhdas ilma vienosti koskettelee paljasta ihoasi. Voiko elämässä olla mitään ihanampaa? Älä stressaa! Et voi ratkaista yhtäkään ongelmaa stressaamalla itsesi puolikuolleeksi. Pidä siis itsesi täysillä elossa rennolla elämänasenteella. Nauti tästä hetkestä. Tartu kiinni ohikiitävään hetkeen, sillä elämä koostuu pienistä ihmeistä, jotka näemme vasta kun huomaamme pysähtyä niiden äärelle, hetki hetkeltä.

Aivot ja ravinto: Biologi Christer Sundqvist kertoo siitä mikä on parasta mahdollista aivoruokaa. Hyvä ruoka – hyvä mieli. Keskustelemme siitä miten voimme pitää aivot kirkkaana täsmäruoalla. Luennolla esitellään uutta aivotutkimusta selkokielellä. Varautukaa yllätyksiin!

Ruokaa suurella sydämellä: Huolehdi sydämesi kunnosta syömällä oikein terveellistä ruokaa, kehottaa biologi Christer Sundqvist. Yleisö saa alusta lähtien osallistua vilkkaaseen keskusteluun verenpaineen hoidosta ravinnolla, tarvitaanko kolesterolilääkkeitä ja millaisella ruoalla sydän lyö parhaiten. Kuuntele uusimmat sydäntutkimukset selkokielellä esitettynä.

Miten vatsasi voi? Biologi Christer Sundqvist kertoo parhaimmat vinkit miten suoliston saa toimimaan mahdollisimman hyvin. Keskustelemme hyvistä bakteereista ja siitä miten tärkeässä roolissa on suoliston hyvä terveys. Varautukaa yllätyksiin! Uusia suolistotutkimuksia saatte kuulla selkokielellä.

Rasvaista tarinaa: Ravintorasvat ja niiden terveellisyys tai vaarallisuus ovat jo pitkään aikaansaaneet kiihkeitä keskusteluja ja jopa väittelyjä. Biologi Christer Sundqvistin tieteellisiin tutkimuksiin pohjaavan alustuksen pohjalta keskustellaan luonnollisten rasvalähteiden terveyshyödyistä. Korkean kolesterolin negatiiviset terveysvaikutukset ja sen hoitoon käytettävien lääkkeiden sivuvaikutukset, ovat myös kuuma puheenaihe.

Ravitsemuksen kiistanaiheet ja tulevaisuuden näkymät: Läpi vuosikymmenten on kiistelty optimaalisesta ravinnosta. Löytyykö totuus kaurapuurosta myös tulevaisuudessa? Biologi Christer Sundqvist kertoo alustuksessaan mm. nutrigenomiikasta, tieteenalasta joka tutkii ravinto- ja perintötekijöiden yhteisvaikutuksia. Alustuksen pohjalta keskustellaan ravitsemuksen kiistanaiheista ja ravitsemustieteen tulevaisuuden näkymistä.

Reuman virallinen, täydentävä ja vaihtoehtoinen hoito: Luennolla esitellään reuman Käypä hoito suositukset ja käydän niiden pohjalta rakentavaa ja samalla kriittistä keskustelua. Hyviksi koettuja täydentäviä hoitomuotoja tuodaan esille ja tarkastellaan voiko olla apua jostakin vaihtoehtoisesta hoidosta.

Kolme tapaa hoitaa diabetes: virallisesti, täydentävästi ja vaihtoehtoisesti: Suositussa diabetesluennossaan biologi Sundqvist tuo esille koko kirjon erilaisia tapoja hoitaa tämä vakava sairaus yksilöllisesti tyydyttävällä tavalla.

Lisäksi tunteja, päiviä, viikkoja, kuukausia, jopa vuoden kestäviä koulutuksia ravinnosta, levosta, liikunnasta ja terveydestä. Varsinaista terveystykitystä!

Tuore hymy oireettomalla diabeetikolla

Terveys-Hymyn mainio toimittaja Reijo Ikävalko kirjoittaa espoolaisesta toimitusjohtaja Lasse Nyberghista uusimmassa Hymy-lehdessä. Se on se turpaduunarin blogia lukeville tuttu väärin parannettu diabeetikko. Hän on nyt parantanut itseään väärällä tavalla seitsemän vuotta. Hän on ollut oireeton 2010-2017. Lääketieteen tiedekirjallisuudessa hän on yksittäistapaus (n=1), mutta inspiraatiolähteenä maamme kaikille noin 600 000:lle diabeetikolle (n=600000). Tässä toinen tositapaus (n=2).

Tällä hetkellä 64-vuotias ystäväni Lasse Nybergh edustaa terveystietoisuuden kartalla, jotain sellaista mitä minä haluan kaikesta sydämestäni edistää: nykyinen peli ei vetele, diabetesta hoidetaan Suomessa väärin!

Lassella on diabetesta sairastavia tuttuja, jotka suosittelivat hänelle lääkäri Antti Heikkilän kirjaa ”Diabeteksen hoito ruokavaliolla”. Nuori hammaslääketieteen opiskelija ja ystäväni Vladimir Heiskanen löytää nuoruuden hairahduksissaan kirjasta satoja virheitä ja ylilyöntejä, mutta kymmenille tuhansille diabeetikoille tämä lääkäri Heikkilä on toivon herättäjä.

Lassen ei tarvinnut lukea Heikkilän kirjaa sivukaupalla löytääkseen kirjasta virheitä, vaan muutaman sivun luettuaan hän ymmärsi miten kuralla diabeteksen hoito on Suomessa. Lasse teki ruokavaliomuutoksen. Hän siirtyi LCHF-ruokavaliolle. Ei enää pastaa, perunaa, riisiä, leipää ja eineksiä. Tervetuloa maukkaat maanpäälliset kasvikset ja hyvälaatuiset rasvat.

Mitä tapahtui ruokavaliomuutoksen kera? Kahden viikon (!) kuluttua Lassen sokeriarvot parantuivat ja lääkkeistä hän luopui vähitellen kokonaan (sorry BigPharma!). Jo viikon kuluttua oli insuliini poissa käytöstä. Sen lääkärin pitäisi lukea tiilenpäitä jossakin vankilassa, joka suosittelee tyypin 2 diabeetikolle insuliinia. Se on niin suuri rikos!

Kun diabetesdiagnoosista oli kulunut kaksi kuukautta, Lasse kävi terveystarkastuksessa mittauttamassa paastoverensokerinsa. Se oli pudonnut terveen ihmisen lukemiin. Hoitohenkilökunta hyppeli riemuissaan? Ei sentään. ”Olet väärin parannettu. Sinun olisi pitänyt syödä lääkkeitä ja jatkaa insuliinipistoksia!”

En syytä tässä järjettömyyden kliimaksissa hoitohenkilökuntaa. He toimivat lääketeollisuuden ja lääkärikunnan ohjeistuksen varassa ja nipottelusta he joutuvat ikävään tilanteeseen. Työttömyyskortistosta löytyy helposti lisää diabeteshoitajia. Syytän tässä lääkäreitä, jotka antavat tämän mielettömyyden jatkua. Jos teillä lääkäreillä on yhtään ammattiylpeyttä jäljellä, niin tulkaa nyt Herran tähden järkiinne! Älkää luokitelko Lassen tapaisia lääkekielteisiksi. Ottakaa joukkovoima käyttöön: Sanoutukaa joukolla irti Käypä hoito suosituksista, joka ei paranna diabeetikkoja vaan valjastaa potilaat lääketeollisuuden napanuoran varassa eläviksi medikalisaation uhreiksi.

Tiedossani on useita lääkäreitä, jotka pitävät diabeetikon ravitsemussuosituksia aivan älyttöminä. Olisi aika tehdä jotain yksityisviestinnälle. Kerätkää kaikki rohkeutenne ja kutsukaa koko lääkärikunta koolle: Tällaista älyttömyyttä ei voida sallia. Olisiko jo aika tarjota diabeetikolle parantavaa hoitoa?

Lasse kertoo Terveys-Hymyn erinomaisessa jutussa siitä mitä tämä diabeteksen oikea hoito vaatii häneltä. Hänen pitää sitoutua ruokavaliomuutokseen koko loppuelämänsä ajaksi. Hänen pitää syödä herkullisia LCHF-ruokia koko elämänsä. Elämäntapamuutos pitää hyväksyä.

Lasse nimittele oivallisesti Käypä hoito -suosituksia noudattavia lääkäreitä vanhoillislestadiolaisiksi, jotka sanovat, että se nyt vaan on tällaista, että syöt lääkkeitä loppuelämäsi. Ei todellakaan näin, vaan raikkaan tuulahduksen kera kaikukoon nyt karsimaattinen Lassen viesti koko luomakunnalle:

”Diabetes ei yksinkertaisesti ole sokeriongelma vaan kyseessä on insuliiniongelma. Tarvitaan insuliinia, jotta sokeri saataisiin alas, mutta koko totuus diabeteksesta piilee siinä, että kyseessä on hormonaalinen epätasapaino. Silloin ongelma ei ratkea sillä, että annetaan lisää insuliinia. Insuliinitaso pitäisi saada alas, ja siihen on vain yksi keino, joka on vähähiilihydraattinen ruokavalio. Pitäisi mitata insuliiniarvo eikä sokeriarvoja. Vasta insuliinikäyrä kertoo, oletko diabeetikko vai etkö ole.”

Amen

Kertaa diabetestietosi tästähttp://turpaduunari.fi/tag/diabetes/

cropped-christer-sundqvist.jpegChrister Sundqvist
turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtori

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: http://ravintokirja.fi/ 

9 thoughts on “Tuore hymy oireettomalla diabeetikolla”

 1. on suorastaan rikollista miten lääkärin tekevät terveistä ihmisistä sairaita ja lääke riippuvaisia ja näitä sairauksia on jonkun verran

   1. Eihän se nyt käy, kusee bisneksiä.

    Lääkärit (johtavat tutkijat) ovat lääketehtaiden mannekiineja. Monen tutkijan ura on tyssätty ”kunnioitettujen asiantuntijoiden” toimesta. Oikeita tuloksia antaneet tutkimukset on naurettu pihalle. Kolesterolilääkkeitä syötetään jokaisella, aiheuttaen kipuja, haimatulehduksia ja lihaskipujen lisäksi niiden surkastumista. Mummot ovat jääneet kipuinensa sänkyjen pohjille. Haimatulehduksen syyksi on väitetty liiallista viinankäyttöä, vaikka potilas olisi ollut raivoraitis.

    Minut heitettiin 40 vuotta sitten ulos luennolta, kun en suostunut uskomaan margariinin olevan voita terveellisempää. Totuus on voittanut tässäkin asiassa.

 2. Tähänkin sopii loppukaneetiksi: Insulin: Our Silent Killer
  Published by: Thomas Smith

 3. Täällä lisää yksi DT0 eli itsensä parantanut D2 diabeetikko. Sain diagnoosin 2003, samaan aikaan kun sauvakävelin enemmän kuin koskaan. Liikunta kohdallani ei siis auttanut. Olin tablettihoidossa, mutta diabetes ei ottanut asettuakseen: lihoin, väsyin ja masennuin. Joulukuussa 2010 työpaikkalääkäri ehdotti insuliinia, verenpainelääkkeitä ja statiineja, koska tauti ei ottanut asettuakseen. Painoa oli kertynyt jo 115 kg ja laahustin työpaikalla pitkin käytäviä hyvin työhaluttomana muuhun kuin aivan pakolliseen. Lokakuussa oli televisiossa käyty suuri rasvakeskustelu, joka herätti jonkinlaista hämmästystä: onko meille puhuttu Puskaa koko ajan? Työpaikkalääkärille sanoin, että en vielä halua hakea näitä lääkkeitä, vaan otan selvää vaihtoehdoista. Löysin netistä paljon hämmästyttävää tietoa ja kokemusta karppauksen vaikutuksista, kirjastosta löysi Heikkilän kirjat, joissa poliittisen moskan kohdalla hymähtelin, mutta terveyden ja ruokavalion kohdalla asia tuntui järkevältä. Uudenvuoden yönä 2011 se sitten alkoi: tiukka karppaus eli LCHF. Olo asettui hyväksi ja energiseksi pienten aloitushuminoiden jälkeen, paino putosi puolen vuoden aikana 15 kg, verensokeri, eteenkin pitkä sokeri, Hb-A1c asettui terveen tasolle, verenpaine normalisoitui. Tablettihoidon lopetin syksyllä. Siitä lähtien on menty pääosin tällä tyylillä: paljon eläinrasvaa, kohtuullisesti proteiineja ja vähän hiilihydraatteja. Vuosien kuluessa vielä 5 kg lisää on kehosta poistunut. Paluuta aikaisempaan, virallisterveelliseen ruokavalioon, ei ole. Niitä muita määrättyjä lääkkeitä en tietysti koskaan hakenut.

Olisi kiva kuulla kommenttisi!

© 2019 Turpaduunari All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.