Sensuroimatonta terveys- ja kulttuurivalistusta. Sivuston suunnittelussa avustaa sekä taloudellisesti että ideoinnilla Domainkeskus.com. Yhteystiedot: Christer Sundqvist, biologi (FT), christer.sundqvist@ravintokirja.fi, 040-7529274, Helsinki

Oikein hyvä tarjous Turpaduunarin tukijoukoille

Tilaa terveys- ja hyvinvointivalmisteet PuhdasPlus-verkkokaupasta 25% alennuksella.

Alennuskoodi on ”turpaduunari” ja se on voimassa välittömästi. Tuolla koodilla koko verkkokaupan valikoima -25% ja turpaduunarille samansuuruinen provisio. Provisiollani kehitetään tätä ryhmää ja turpaduunari-domainia.

Koodia ”turpaduunari” käytetään ostoskorissa. Verkkokaupan osoite on https://www.puhdasplus.fi/

Turpaduunarin viikoittainen terveysohje

Turpaduunarin terveysohje numero 232

Jakelupäivä maanantaina 20.5.2019

TARKKAILE VEDEN SAANTIASI

(Riittävä veden saanti on perusasioita terveystietoisessa elämässä. Karkeana arviona voidaan sanoa, että vettä olisi hyvä juoda 1,5 litraa vuorokaudessa.)

…………..

Voit varmistaa terveysohjeiden saannin omaan ja ystäväsi sähköpostiin 20 euron vuosimaksua vastaan.

Maksa 20 euroa tilille FI94 5723 3320 0772 65 (OKOYFIHH), Christerin Akatemia. Kirjoita viestikenttään sähköpostiosoitteesi (tai ystäväsi sähköpostiosoitteen mikäli tilaat terveysohjeen hänelle).

52 terveysohjetta vuonna 2015, 2016, 2017, 2018 ja 2019 – kerää koko sarja!

Kerro muillekin!

Rakkain terveisin,
Christer Sundqvist
biologi, FT
Lisätietoja: christer.sundqvist@ravintokirja.fi

TULE MUKAAN ETSIMÄÄN TERVEYDEN AARRETTA

TULE SINÄKIN MUKAAN ETSIMÄÄN TERVEYDEN AARTEITA!

Tervetuloa mukaan rakentamaan yhdessä monisatasivuista terveyskirjaa!

Anna minulle mahdollisuus lähettää sinulle uusi terveyskurssini ”Terveys on aarre”. Siitä muodostuu vuosien 2017-2019 aikana markkinoiden laajin ja ajankohtaisin terveyskirja. Kun maksat erittäin kohtuullisen kertamaksun 49,95 euroa, saat luvan tarvittaessa tulostaa itsellesi kuukausittain täydentyvän terveyskirjan.

Sisällysluettelo
Osa 1 Älä kadota terveyden aarretta! (jaossa marraskuun lopusta 2017 lähtien)
Osa 2 Miksi vanhenemme? (joulukuun loppu 2017)
Osa 3 Ota terveytesi ja sairautesi vakavasti (tammikuun loppu 2018)
Osa 4 Nujerra sairaus ottamalla käyttöön kaikki hyvät keinot (helmikuun loppu 2018)
Osa 5 Naura sairautesi pois! (maaliskuun loppu 2018)
Osa 6 Vältä liiallista istumista – muista liikkua! (huhtikuun loppu 2018)
Osa 7 Muista levätä! (toukokuun loppu 2018)
Osa 8 Ajattele positiivisesti! (kesäkuun loppu 2018)
Osa 9 Syö terveellistä ruokaa! (heinäkuun loppu 2018)
Osa 10 Yksilöllisiä ruokavalintoja A-J (elokuun loppu 2018)
Osa 11 Yksilöllisiä ruokavalintoja K-M (syyskuun loppu 2018)
Osa 12 Yksilöllisiä ruokavalintoja N-R (lokakuun loppu 2018)
Osa 13 Yksilöllisiä ruokavalintoja S-Ö (marraskuun loppu 2018)
Osa 14 Hyvät ihmissuhteet (joulukuun loppu 2018)
Osa 15 Elämänhalu (tammikuun loppu 2019)
Osa 16 Usko parantumiseen sairaudesta (helmikuun loppu 2019)
Osa 17 Syvennä henkisyyttä ja pidä mieli virkeänä (maaliskuun loppu 2019)
Osa 18 Hoito-ohjeita sairastuneelle A-J (huhtikuun loppu 2019)
Osa 19 Hoito-ohjeita sairastuneelle K-R (toukokuun loppu 2019)
Osa 20 Hoito-ohjeita sairastuneelle S-Ö (kesäkuun loppu 2019)
Osa 21 Syventävää keskustelua terveydestä (heinäkuun loppu 2019)
Osat 22-24 Tulossa tietoon myöhemmin (elokuu-lokakuu 2019)

Tässä lisätietoja ja tietoa siitä miten maksu tapahtuu:

Kurssini on tavattoman suurella vaivalla työstetty useiden vuosien aikana ja sisältää valtavasti terveystietoa. Eräänlainen terveystestamenttini vuosilta 1987-2019.

Jos koet mahdolliseksi, tulisitko nyt heti mukaan kurssille ja ryhtyisit terveyskirjaa rakentamaan itsellesi? Voisitko pyytää ystäviäsi mukaan tälle kurssille, joka tyypilliseen edulliseen hintaani (49,95 euroa) tarjoaa erittäin paljon tietoa terveydestä? Ajankohtaisinta mahdollista tietoa on siis jaossa kerran kuukaudessa. On harjoitustehtäviä, tietoiskuja, terveystietoa, lukuvihjeitä…

Opiskelu- ja harjoitustehtävien suorittaminen on täysin vapaaehtoista ja jokainen saa tarvittaessa yksilöllistä ohjausta. Materiaalin saa sähköpostiin kerran kuukaudessa (laadukas PDF-tiedosto) riippumatta siitä milloin päättää aloittaa kurssin.

Maksu tapahtuu näin:

Kurssille pääsee mukaan maksamalla 49,95 euroa tilille FI94 5723 3320 0772 65 (OKOYFIHH), Christerin Akatemia. Kirjoita viestikenttään sähköpostiosoitteesi. Muita maksuja ei tule!

Rakkain terveisin,
Christer Sundqvist
biologi, FT
Lisätietoja: christer.sundqvist@ravintokirja.fi

Viimeisimmät artikkelit

Tässä esimerkkejä luentotarjonnastani

Käytä älliä ruokavalinnoissa: Tämä on suosituimpia luentoaiheitani. Alustan ja herätän keskustelua älykkäistä ruokavalinnoista, ruoan luonnollisuudesta, säilyvyydestä ja käytössä olevista ruoan lisäaineista sekä pohdin sitä, mikä on terveellistä arki- ja juhlaruokaa. Miten liikkujan pitää syödä? Onko ikääntyvän ihmisen otettava huomioon jotain erityistä ruokavalintojen suhteen? Keskustellaan yhdessä miten voisimme parantaa ruokaostostemme laatua. Sillä mitä valitset ruokakaupasta ostoskassiisi, on merkitystä. Sisältääkö kassisi juureksia vai eineksiä? Ruokavallankumous alkakoon nyt! Tämä luento muokkautuu helposti kaikenikäisille ja monille erilaisille yhteisöille. Kerro mikä on tavoitteesi luennon suhteen, niin saat tällä tavalla räätälöidyn luennon minulta.

Onni, terveys ja äly – elämäsi melodia: Terveystietoinen ja viisaan onnellinen elämä rakentuu yksinkertaisista osatekijöistä. Tule kuuntelemaan turpaduunarin melodioita! Filosofian tohtori ja suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on vauhdissa!

Terveystietoinen elämä: Terveellisestä elämäntavasta ei saa tehdä liian vaikeaa itselleen. Terveys säilyy vaikka välillä elää epäterveellisesti, mutta se mikä erottaa terveystietoisen muista ihmisistä, on se luontevuus ja rivakkuus mikä nähdään siinä paluussa terveellisten valintojen ääreen. Terveystietoinen oivaltaa, että niitä huonoja valintoja pitää välttää, ei sen takia että se olisi pakko, vaan sen takia, että hän pitää terveyttään erittäin suuressa arvossa.

Liikunta on lääke: Ihminen on luotu liikkumaan sopivasti ja monipuolisella tavalla. Liikunnalla voidaan ehkäistä sairauksia, hoitaa terveyttä ja kuntoutua monista pitkäaikaissairauksista. Luennolla mainitaan liikunnan teho tyypin 2 diabeteksessa, kohonneessa verenpaineessa, sydän- ja verisuonisairauksissa, lihavuuden hoidossa, astmassa, keuhkoahtaumataudissa, polven nivelrikossa, nivelreumassa, selkävaivoissa ja masennuksessa. Turpaduunari Sundqvist kehottaa tekemään liikunnasta pysyvä osa elintapamuutostasi.

Oivaltavaa urheilua: Filosofian tohtori, ravinto- ja urheiluvalmentaja sekä suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on useiden vuosien aikana kehittänyt kokonaisvaltaista urheiluvalmennusta. Hän kertoo käytännönläheisesti ja hauskasti miten hänen urheiluvalmennuksestaan on ollut hyötyä sekä huippu-urheilijoille että liikunnallista elämäntapaa noudattaville. Luennolla tarkastellaan näiden osa-alueiden merkitystä urheilumenestykselle: yksilöllisesti määritelty harjoitusohjelma, ravitsemukselliset näkökulmat, unen ja levon merkitys, urheilijan rentoutuminen, elämän kokonaisrasitus, urheilijan henkiset voimavarat.

Laadukas ravinto terveyden lähde: Turpaduunari kertoo laadukkaista ruokavalinnoista. Hänen neuvoillaan löydät keinoja etsiä älliä ruokakaupasta. Haluat ehkä laittaa laadukasta lounasta ja haluat löytää lisäaineetonta luomua? Luonnollisesti tämä on täysin mahdollista kuunneltuasi Christerin ohjeita!

Vireä vanhuus: Biologi Christer Sundqvist kertoo meille menestysreseptinsä miten säilyttää hyvä vire ja terveys iäkkäänä. Tarjolla on runsaasti tietoa terveystietoisesta elämästä. Huumoria, iloista rentoutta ja oivaltavaa ideointia kannattaa tulla kuulemaan!

Elämän kokonaisrasitus hallintaan: Huomioi päivittäiset haasteet, kehottaa biologi Sundqvist luennollaan. Kun epäviisaasti joudut rientämään paikasta toiseen tukka putkella, muista kompensoida tämä huomioimalla terveen elämän kaikki osatekijät täysimääräisinä: hyvä ravinto, kunnon lepo, hyvät ihmissuhteet, virkistävä liikunta.

Rentoutta ja hengähdyshetkiä kiireiselle ihmiselle: Biologi Christer Sundqvist vie meidät rentouden maailmaan tällä luennollaan. Opi arvostamaan arjen hengähdyshetkiä. Muista oleskella puhtaassa ilmassa. Vedä keuhkoihin puhdasta ilmaa ja nauti siitä miten puhdas ilma vienosti koskettelee paljasta ihoasi. Voiko elämässä olla mitään ihanampaa? Älä stressaa! Et voi ratkaista yhtäkään ongelmaa stressaamalla itsesi puolikuolleeksi. Pidä siis itsesi täysillä elossa rennolla elämänasenteella. Nauti tästä hetkestä. Tartu kiinni ohikiitävään hetkeen, sillä elämä koostuu pienistä ihmeistä, jotka näemme vasta kun huomaamme pysähtyä niiden äärelle, hetki hetkeltä.

Aivot ja ravinto: Biologi Christer Sundqvist kertoo siitä mikä on parasta mahdollista aivoruokaa. Hyvä ruoka – hyvä mieli. Keskustelemme siitä miten voimme pitää aivot kirkkaana täsmäruoalla. Luennolla esitellään uutta aivotutkimusta selkokielellä. Varautukaa yllätyksiin!

Ruokaa suurella sydämellä: Huolehdi sydämesi kunnosta syömällä oikein terveellistä ruokaa, kehottaa biologi Christer Sundqvist. Yleisö saa alusta lähtien osallistua vilkkaaseen keskusteluun verenpaineen hoidosta ravinnolla, tarvitaanko kolesterolilääkkeitä ja millaisella ruoalla sydän lyö parhaiten. Kuuntele uusimmat sydäntutkimukset selkokielellä esitettynä.

Miten vatsasi voi? Biologi Christer Sundqvist kertoo parhaimmat vinkit miten suoliston saa toimimaan mahdollisimman hyvin. Keskustelemme hyvistä bakteereista ja siitä miten tärkeässä roolissa on suoliston hyvä terveys. Varautukaa yllätyksiin! Uusia suolistotutkimuksia saatte kuulla selkokielellä.

Rasvaista tarinaa: Ravintorasvat ja niiden terveellisyys tai vaarallisuus ovat jo pitkään aikaansaaneet kiihkeitä keskusteluja ja jopa väittelyjä. Biologi Christer Sundqvistin tieteellisiin tutkimuksiin pohjaavan alustuksen pohjalta keskustellaan luonnollisten rasvalähteiden terveyshyödyistä. Korkean kolesterolin negatiiviset terveysvaikutukset ja sen hoitoon käytettävien lääkkeiden sivuvaikutukset, ovat myös kuuma puheenaihe.

Ravitsemuksen kiistanaiheet ja tulevaisuuden näkymät: Läpi vuosikymmenten on kiistelty optimaalisesta ravinnosta. Löytyykö totuus kaurapuurosta myös tulevaisuudessa? Biologi Christer Sundqvist kertoo alustuksessaan mm. nutrigenomiikasta, tieteenalasta joka tutkii ravinto- ja perintötekijöiden yhteisvaikutuksia. Alustuksen pohjalta keskustellaan ravitsemuksen kiistanaiheista ja ravitsemustieteen tulevaisuuden näkymistä.

Reuman virallinen, täydentävä ja vaihtoehtoinen hoito: Luennolla esitellään reuman Käypä hoito suositukset ja käydän niiden pohjalta rakentavaa ja samalla kriittistä keskustelua. Hyviksi koettuja täydentäviä hoitomuotoja tuodaan esille ja tarkastellaan voiko olla apua jostakin vaihtoehtoisesta hoidosta.

Kolme tapaa hoitaa diabetes: virallisesti, täydentävästi ja vaihtoehtoisesti: Suositussa diabetesluennossaan biologi Sundqvist tuo esille koko kirjon erilaisia tapoja hoitaa tämä vakava sairaus yksilöllisesti tyydyttävällä tavalla.

Lisäksi tunteja, päiviä, viikkoja, kuukausia, jopa vuoden kestäviä koulutuksia ravinnosta, levosta, liikunnasta ja terveydestä. Varsinaista terveystykitystä!

Minä olin messuilla

Kirjoittaja: Christer Sundqvist

Olin Minä Olen messuilla terveystoimittajan roolissa. Finlandia-talo tarjosi taas kaikkea sekavuuden ja selkeyden välimaastossa liikuskelevaa pariksi päiväksi. Kiertelin myyntipöytiä, juttelin ihmisten kanssa ja kuuntelin merkittäviä, merkillisiä sekä tavallisia luentoja. Kaikkein oudoimpien luentojen kohdalla on pakko todeta, joko se oli täydellistä hörhöilyä tai sitten ihan aitoa yritystä ymmärtää maailmankaikkeus vaikeimman kaavan mukaan. Lähde avoimin mielin raporttini vietäväksi.

Eka pääesiintyjä Tim Whild

Brittein saarilta oli saapunut lauantain pääesiintyjä arkkienkeli Tim Whild. Finlandia-salin permanto täyttyy vähitellen, Tim hipelöi kristalleja, joita on aseteltu pienelle pöydälle, juttelee välillä tulkin kanssa, kaikenlaista pientä valmistelua. Juontaja Karita Aaltonen esittelee Timin innostuneesti ja positiiviseen sävyyn kuten vain Karita sen osaa. Luento alkaa! Kiinnittäkää turvavyöt, sillä nyt lennetään ja sukelletaan energiakenttien läpi ihan kultaiseen Atlantikseen asti.

Planeettamme energia on muuttunut!

Koko maan energia muuttui 21. joulukuuta 2012. Olemme nyt siirtymävaiheessa uuteen kulta-aikaan. Siirtymävaihe alkoi kosmisessa hetkessä vähän ennen joulua 2012. Tim kertoi siitä miten hän ja muut valo-olennot eri puolilla maailmaa tunnistivat nämä energiatasojen muutokset. Tämä kosminen hetki tuli 260 000 vuotta pitkän Atlantis kokeen jälkeen. Sanonpahan vain, että mielenkiintoista.

Eikä tässä vielä kaikki. Viimeiset 10 000 vuotta olemme eläneet kolmiulotteisessa maailmassa, mutta vuonna 2014 (jos kuulin oikein?) planeettamme siirtyi neljänteen ulottuvuuteen. Seuraava siirtyminen onkin sitten peräti viidenteen ulottuvuuteen ja siihen tarvitaan arkkienkeleitten ja valo-olentojen apua.

Egon tunteesta rakkauteen

Oikein kun pinnistelen niin löydän muistiinpanoistani vielä jotain mahdollisesti hyödyllistä. Tim puhui siitä miten vuoden 2012 joulukuun jälkeen planeettamme ylle on levinnyt rakkauden viesti egoismin tilalle. Sehän on hieno asia! Rakkautta me tarvitsemme. Työskentelyä oman sydämen kanssa. Pyyteetöntä rakkautta vahvan egon sijaan! Ongelmana Tim näki, että tällä hetkellä on käynnissä globaali egon puolustustaistelu, sillä ego on menettämässä otettaan

Tim teki yleisölle kolme chakraharjoitusta, joihin vierustoverini vaipuivat antaumuksella. Minua touhu lähinnä huvitti, anteeksi. Sydänchakran valoa ja maa-tähden vastaavaa jalkapohjissa siinä ihmeteltiin. Kolmas harjoitus käsitteli sitten napachakran olemusta. Sanonpa taas, että mielenkiintoista.

Juttelin vierustoverin kanssa, joka siis otti Timin viestit vakavasti, että mitä tästä kannattaa ajatella. Hän oli sitä mieltä, että tämä Timin kokoama tieto avautuu, jos siihen suhtautuu avoimin mielin ja tekee harjoitukset säännöllisesti. Oppia siis ikä kaikki ja jokainen tulkoon autuaaksi sillä tiellä minkä on valinnut. Mielenkiintoista.

Eräs toinen haastateltava ei halunnut tuomita Timin esitystä hölynpölyksi, vaikka välillä oli aika villejä väitteitä. Onnellisen elämän ja rakkauden tunteen voi löytää tämän tekniikan avulla, hän sanoi ihan tosissaan. Mielenkiintoista.

Toka pääesiintyjä oli Antti Heikkilä

Saksasta oli saapunut sunnuntain pääesiintyjä. Täpötäysi Finlandia-sali otti vastaan rennon ja hyväntuulisen lääkäri Heikkilän, joka tavoilleen uskollisena välitti meille holistisen lääketieteen ilosanomaa. Tavoilleen uskollisena hän oli epätarkka ilmaisuissaan ja hyvin kriittinen mediaa kohtaan. Melkoisen myllytyksen kohteeksi Heikkilä onkin päätynyt uusimman tietokirjansa johdosta (Lääkkeetön elämä, Otava).

Terveytemme on romahtanut ja syyksi paljastui prosessoitujen kasviöljyjen runsas käyttö ja valtavan suuri roskaruoan tarjonta. Kaikkien kroonisten sairauksiemme perussyyksi paljastui insuliiniresistenssi.

Naurua ja hämmästystä

Hyväntuulinen Heikkilä houkutteli esiin naurua ja hämmästystä lukuisilla heitoillaan, joista sain talteen muutamia (en tiedä ovatko nämä asiat totta?):

”Todellisuudessa Bill Gates omistaa WHO:n ja on korvamerkinnyt sen rokoteohjelmat.”

”Gates ja Soros manipuloivat tietoa ja tiedettä.”

”Kun tehdään rypsiöljyä, niin se prosessointitekniikka muuttaa sen transrasvaksi.”

”Ruoan lisäaineiden vaikutuksia ole koskaan tutkittu, vaan viranomaiset sallivat ne pelkkien ruokateollisuuden antamien ilmoitusten pohjalta. Automaattisesti hyväksyttiin käytössä olleet kemikaalit, joita alettiin kutsua termillä GRAS (generally recognized as safe) eli suomeksi ”yleisesti turvallisiksi todetut”. Näitä on yli 10 000.”

”Facchinin tutkimuksen mukaan ne, joilla oli kaikista pahin insuliiniresistenssi sairastuivat elämänsä aikana syöpään, tyypin 2 diabetekseen, aivohalvauksiin ja muihin verisuoniperäisiin sairauksiin.”

”Kun solusta poistetaan mitokondriot, niin se muuttuu syöpäsoluksi. Kun mitokondriot pistetään takaisin, se muuttuu normaaliksi soluksi.”

Kymmenittäin kirjoja meni kaupaksi taas.

Kylli Kukk ja kukoistava minä

Joogaopettaja ja aina iloinen Kylli Kukk kertoi miten hyvinvointi löytyy sieltä korvien välistä. Hän pyysi käyttämään käsiä sydämen jatkeena. Saimme tietää, että olemme oman elimistömme toimitusjohtajia. Elimistöä, kudoksia ja soluja pitää rakastaa ja ohjata sitä oikeaan suuntaan. Hengitetään sisään iloa ja valoa, hengitetään ulos rakkautta. Me olemme puhdasta energia-valoa sen kauniimmassa ja älykkäimmässä muodossa.

Karita Aaltonen on hyvä tyyppi

Karitan tarinassa riittää ammennettavaa. Hän on elänyt kaksi elämää, yhden elämän ilman syöpää ja nykyisen elämän aivosyövän kanssa. Positiivisuuden kautta hän löytää tapoja ottaa vastuu omasta terveydestään. Huomio kiinnitetään paranemiseen, ei sairauteen.

Hän kerää ympärilleen ihmisiä (heimoa), joiden mielenkiintona on tukea hänen terveyttään kaikin tavoin. Heimon avulla poistuvat esteet tervehtymisen tieltä.

”Älä taistele vastaan, vaan rakasta myös syöpääsi!” kehottaa Karita hämmentävällä tavalla. Kaikkien hyvinvointia edistävien menetelmien ja valmisteiden kohdalla Karita sanoo viisaasti näin: ”Antaako tämä minulle voimaa, vai viekö se sitä pois?”

Löydä oma tiesi!

cropped-christer-sundqvist.jpeg

Christer Sundqvist
turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtori

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: http://ravintokirja.fi/ 

E niin kuin emäksinen

3 thoughts on “Minä olin messuilla”

  1. Heikkilän koko luento löytyy youtubesta, kannattaa kuunnella koko luento, ettei jää näiden asiayhteydestä irroitettujen lauseiden varaan, kuten useimmissa kirjablogeissa.
    Ihan fair play -hengessä. 😉

  2. Turpaduunari hei. Minulla ei ollut mitään vaikeuksia ymmärtää Antin ilmaisuja. Ehkä sinulla vaikuttaa ruotsinkielisyys. Antti on sekä hyvä kirjoittaja että puhuja. Esitys oli hyvä ja sai suuren suosion. Kirjoja jonotettiin ja kauppa kävi. Parasta katsoa itse video, eikä vetää mitään johtopäätöksiä yksittäisistä lauseista, joita ei esitetä oikeassa asiayhteydessä.

Olisi kiva kuulla kommenttisi!

© 2019 Turpaduunari All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.