Sensuroimatonta terveys- ja kulttuurivalistusta. Sivuston suunnittelussa avustaa sekä taloudellisesti että ideoinnilla Domainkeskus.com. Yhteystiedot: Christer Sundqvist, biologi (FT), christer.sundqvist@ravintokirja.fi, 040-7529274, Helsinki

TULE MUKAAN ETSIMÄÄN TERVEYDEN AARRETTA

TULE SINÄKIN MUKAAN ETSIMÄÄN TERVEYDEN AARTEITA!

Tervetuloa mukaan rakentamaan yhdessä monisatasivuista terveyskirjaa!

Anna minulle mahdollisuus lähettää sinulle uusi terveyskurssini ”Terveys on aarre”. Siitä muodostuu vuosien 2017-2019 aikana markkinoiden laajin ja ajankohtaisin terveyskirja. Kun maksat erittäin kohtuullisen kertamaksun 49,95 euroa, saat luvan tarvittaessa tulostaa itsellesi kuukausittain täydentyvän terveyskirjan.

Sisällysluettelo
Osa 1 Älä kadota terveyden aarretta! (jaossa marraskuun lopusta 2017 lähtien)
Osa 2 Miksi vanhenemme? (joulukuun loppu 2017)
Osa 3 Ota terveytesi ja sairautesi vakavasti (tammikuun loppu 2018)
Osa 4 Nujerra sairaus ottamalla käyttöön kaikki hyvät keinot (helmikuun loppu 2018)
Osa 5 Naura sairautesi pois! (maaliskuun loppu 2018)
Osa 6 Vältä liiallista istumista – muista liikkua! (huhtikuun loppu 2018)
Osa 7 Muista levätä! (toukokuun loppu 2018)
Osa 8 Ajattele positiivisesti! (kesäkuun loppu 2018)
Osa 9 Syö terveellistä ruokaa! (heinäkuun loppu 2018)
Osa 10 Yksilöllisiä ruokavalintoja A-J (elokuun loppu 2018)
Osa 11 Yksilöllisiä ruokavalintoja K-M (syyskuun loppu 2018)
Osa 12 Yksilöllisiä ruokavalintoja N-R (lokakuun loppu 2018)
Osa 13 Yksilöllisiä ruokavalintoja S-Ö (marraskuun loppu 2018)
Osa 14 Hyvät ihmissuhteet (joulukuun loppu 2018)
Osa 15 Elämänhalu (tammikuun loppu 2019)
Osa 16 Usko parantumiseen sairaudesta (helmikuun loppu 2019)
Osa 17 Syvennä henkisyyttä ja pidä mieli virkeänä (maaliskuun loppu 2019)
Osa 18 Hoito-ohjeita sairastuneelle A-J (huhtikuun loppu 2019)
Osa 19 Hoito-ohjeita sairastuneelle K-R (toukokuun loppu 2019)
Osa 20 Hoito-ohjeita sairastuneelle S-Ö (kesäkuun loppu 2019)
Osa 21 Syventävää keskustelua terveydestä (heinäkuun loppu 2019)
Osat 22-24 Tulossa tietoon myöhemmin (elokuu-lokakuu 2019)

Tässä lisätietoja ja tietoa siitä miten maksu tapahtuu:

Kurssini on tavattoman suurella vaivalla työstetty useiden vuosien aikana ja sisältää valtavasti terveystietoa. Eräänlainen terveystestamenttini vuosilta 1987-2019.

Jos koet mahdolliseksi, tulisitko nyt heti mukaan kurssille ja ryhtyisit terveyskirjaa rakentamaan itsellesi? Voisitko pyytää ystäviäsi mukaan tälle kurssille, joka tyypilliseen edulliseen hintaani (49,95 euroa) tarjoaa erittäin paljon tietoa terveydestä? Ajankohtaisinta mahdollista tietoa on siis jaossa kerran kuukaudessa. On harjoitustehtäviä, tietoiskuja, terveystietoa, lukuvihjeitä…

Opiskelu- ja harjoitustehtävien suorittaminen on täysin vapaaehtoista ja jokainen saa tarvittaessa yksilöllistä ohjausta. Materiaalin saa sähköpostiin kerran kuukaudessa (laadukas PDF-tiedosto) riippumatta siitä milloin päättää aloittaa kurssin.

Maksu tapahtuu näin:

Kurssille pääsee mukaan maksamalla 49,95 euroa tilille FI94 5723 3320 0772 65 (OKOYFIHH), Christerin Akatemia. Kirjoita viestikenttään sähköpostiosoitteesi. Muita maksuja ei tule!

Rakkain terveisin,
Christer Sundqvist
biologi, FT
Lisätietoja: christer.sundqvist@ravintokirja.fi

Viimeisimmät artikkelit

Tässä esimerkkejä luentotarjonnastani

Käytä älliä ruokavalinnoissa: Tämä on suosituimpia luentoaiheitani. Alustan ja herätän keskustelua älykkäistä ruokavalinnoista, ruoan luonnollisuudesta, säilyvyydestä ja käytössä olevista ruoan lisäaineista sekä pohdin sitä, mikä on terveellistä arki- ja juhlaruokaa. Miten liikkujan pitää syödä? Onko ikääntyvän ihmisen otettava huomioon jotain erityistä ruokavalintojen suhteen? Keskustellaan yhdessä miten voisimme parantaa ruokaostostemme laatua. Sillä mitä valitset ruokakaupasta ostoskassiisi, on merkitystä. Sisältääkö kassisi juureksia vai eineksiä? Ruokavallankumous alkakoon nyt! Tämä luento muokkautuu helposti kaikenikäisille ja monille erilaisille yhteisöille. Kerro mikä on tavoitteesi luennon suhteen, niin saat tällä tavalla räätälöidyn luennon minulta.

Onni, terveys ja äly – elämäsi melodia: Terveystietoinen ja viisaan onnellinen elämä rakentuu yksinkertaisista osatekijöistä. Tule kuuntelemaan turpaduunarin melodioita! Filosofian tohtori ja suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on vauhdissa!

Terveystietoinen elämä: Terveellisestä elämäntavasta ei saa tehdä liian vaikeaa itselleen. Terveys säilyy vaikka välillä elää epäterveellisesti, mutta se mikä erottaa terveystietoisen muista ihmisistä, on se luontevuus ja rivakkuus mikä nähdään siinä paluussa terveellisten valintojen ääreen. Terveystietoinen oivaltaa, että niitä huonoja valintoja pitää välttää, ei sen takia että se olisi pakko, vaan sen takia, että hän pitää terveyttään erittäin suuressa arvossa.

Liikunta on lääke: Ihminen on luotu liikkumaan sopivasti ja monipuolisella tavalla. Liikunnalla voidaan ehkäistä sairauksia, hoitaa terveyttä ja kuntoutua monista pitkäaikaissairauksista. Luennolla mainitaan liikunnan teho tyypin 2 diabeteksessa, kohonneessa verenpaineessa, sydän- ja verisuonisairauksissa, lihavuuden hoidossa, astmassa, keuhkoahtaumataudissa, polven nivelrikossa, nivelreumassa, selkävaivoissa ja masennuksessa. Turpaduunari Sundqvist kehottaa tekemään liikunnasta pysyvä osa elintapamuutostasi.

Oivaltavaa urheilua: Filosofian tohtori, ravinto- ja urheiluvalmentaja sekä suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on useiden vuosien aikana kehittänyt kokonaisvaltaista urheiluvalmennusta. Hän kertoo käytännönläheisesti ja hauskasti miten hänen urheiluvalmennuksestaan on ollut hyötyä sekä huippu-urheilijoille että liikunnallista elämäntapaa noudattaville. Luennolla tarkastellaan näiden osa-alueiden merkitystä urheilumenestykselle: yksilöllisesti määritelty harjoitusohjelma, ravitsemukselliset näkökulmat, unen ja levon merkitys, urheilijan rentoutuminen, elämän kokonaisrasitus, urheilijan henkiset voimavarat.

Laadukas ravinto terveyden lähde: Turpaduunari kertoo laadukkaista ruokavalinnoista. Hänen neuvoillaan löydät keinoja etsiä älliä ruokakaupasta. Haluat ehkä laittaa laadukasta lounasta ja haluat löytää lisäaineetonta luomua? Luonnollisesti tämä on täysin mahdollista kuunneltuasi Christerin ohjeita!

Vireä vanhuus: Biologi Christer Sundqvist kertoo meille menestysreseptinsä miten säilyttää hyvä vire ja terveys iäkkäänä. Tarjolla on runsaasti tietoa terveystietoisesta elämästä. Huumoria, iloista rentoutta ja oivaltavaa ideointia kannattaa tulla kuulemaan!

Elämän kokonaisrasitus hallintaan: Huomioi päivittäiset haasteet, kehottaa biologi Sundqvist luennollaan. Kun epäviisaasti joudut rientämään paikasta toiseen tukka putkella, muista kompensoida tämä huomioimalla terveen elämän kaikki osatekijät täysimääräisinä: hyvä ravinto, kunnon lepo, hyvät ihmissuhteet, virkistävä liikunta.

Rentoutta ja hengähdyshetkiä kiireiselle ihmiselle: Biologi Christer Sundqvist vie meidät rentouden maailmaan tällä luennollaan. Opi arvostamaan arjen hengähdyshetkiä. Muista oleskella puhtaassa ilmassa. Vedä keuhkoihin puhdasta ilmaa ja nauti siitä miten puhdas ilma vienosti koskettelee paljasta ihoasi. Voiko elämässä olla mitään ihanampaa? Älä stressaa! Et voi ratkaista yhtäkään ongelmaa stressaamalla itsesi puolikuolleeksi. Pidä siis itsesi täysillä elossa rennolla elämänasenteella. Nauti tästä hetkestä. Tartu kiinni ohikiitävään hetkeen, sillä elämä koostuu pienistä ihmeistä, jotka näemme vasta kun huomaamme pysähtyä niiden äärelle, hetki hetkeltä.

Aivot ja ravinto: Biologi Christer Sundqvist kertoo siitä mikä on parasta mahdollista aivoruokaa. Hyvä ruoka – hyvä mieli. Keskustelemme siitä miten voimme pitää aivot kirkkaana täsmäruoalla. Luennolla esitellään uutta aivotutkimusta selkokielellä. Varautukaa yllätyksiin!

Ruokaa suurella sydämellä: Huolehdi sydämesi kunnosta syömällä oikein terveellistä ruokaa, kehottaa biologi Christer Sundqvist. Yleisö saa alusta lähtien osallistua vilkkaaseen keskusteluun verenpaineen hoidosta ravinnolla, tarvitaanko kolesterolilääkkeitä ja millaisella ruoalla sydän lyö parhaiten. Kuuntele uusimmat sydäntutkimukset selkokielellä esitettynä.

Miten vatsasi voi? Biologi Christer Sundqvist kertoo parhaimmat vinkit miten suoliston saa toimimaan mahdollisimman hyvin. Keskustelemme hyvistä bakteereista ja siitä miten tärkeässä roolissa on suoliston hyvä terveys. Varautukaa yllätyksiin! Uusia suolistotutkimuksia saatte kuulla selkokielellä.

Rasvaista tarinaa: Ravintorasvat ja niiden terveellisyys tai vaarallisuus ovat jo pitkään aikaansaaneet kiihkeitä keskusteluja ja jopa väittelyjä. Biologi Christer Sundqvistin tieteellisiin tutkimuksiin pohjaavan alustuksen pohjalta keskustellaan luonnollisten rasvalähteiden terveyshyödyistä. Korkean kolesterolin negatiiviset terveysvaikutukset ja sen hoitoon käytettävien lääkkeiden sivuvaikutukset, ovat myös kuuma puheenaihe.

Ravitsemuksen kiistanaiheet ja tulevaisuuden näkymät: Läpi vuosikymmenten on kiistelty optimaalisesta ravinnosta. Löytyykö totuus kaurapuurosta myös tulevaisuudessa? Biologi Christer Sundqvist kertoo alustuksessaan mm. nutrigenomiikasta, tieteenalasta joka tutkii ravinto- ja perintötekijöiden yhteisvaikutuksia. Alustuksen pohjalta keskustellaan ravitsemuksen kiistanaiheista ja ravitsemustieteen tulevaisuuden näkymistä.

Reuman virallinen, täydentävä ja vaihtoehtoinen hoito: Luennolla esitellään reuman Käypä hoito suositukset ja käydän niiden pohjalta rakentavaa ja samalla kriittistä keskustelua. Hyviksi koettuja täydentäviä hoitomuotoja tuodaan esille ja tarkastellaan voiko olla apua jostakin vaihtoehtoisesta hoidosta.

Kolme tapaa hoitaa diabetes: virallisesti, täydentävästi ja vaihtoehtoisesti: Suositussa diabetesluennossaan biologi Sundqvist tuo esille koko kirjon erilaisia tapoja hoitaa tämä vakava sairaus yksilöllisesti tyydyttävällä tavalla.

Lisäksi tunteja, päiviä, viikkoja, kuukausia, jopa vuoden kestäviä koulutuksia ravinnosta, levosta, liikunnasta ja terveydestä. Varsinaista terveystykitystä!

Laihdutuskoodi

Kirjoittaja: Christer Sundqvist

Painonhallinnasta, laihdutuksesta, kilojen karistamisesta, banttaamisesta, laiharilla olemisesta ja kaikenlaisesta porkkananpuputtamisesta on kirjoitettu paljon. Nyt tuolle touhulle on olemassa koodi, jos on uskomista Anu Marin uutta kirjaa ja miksi emme uskoisi.

Otava julkaisi 16.8.2018 Laihdutuskoodin ja koodin purkuun ryhdyin minäkin.

Kolme vaihetta

Ei hassumpi lukukokemus. Kirja on taattua Marin-laatua. Hyvin perusteltua tietoa tärkeästä aiheesta. Anu on päättänyt tuotteistaa kilojen karistamisen kolmivaiheiseksi prosessiksi.

 1. Ensimmäisessä vaiheessa pistetään elämäntavat kuntoon. Reseptinä tähän olotilaan tarjotaan tutusti ja turvallisesti pohdintaa siitä mihin laihduttamisessa ollaan pyrkimässä ja mitkä ovat ne kikka kolmoset, jolla pidetään saavutetut tulokset? Joku on älykkäästi sanonut, että laihduttaminen on helppoa, mutta painonhallinta on vaikeaa. Anun mukaan ihmiset lähtevät tiukalle dieetille ehkä jopa hetken mielijohteesta. Otetaan tiukka niskaote ja aloitetaan tiukka laihdutuskuuri ehkä jopa aluksi laihdutushuumassa liidelleen. Kaikki on helppoa ja nopeaa.
  .
  Alkuinnostuksen jälkeen iskee arki vastaan. Porkkananpuputuksessa alkaa laatu heikentyä ja lopulta ollaankin palattu vanhaan takaisin ja karistetut kilot ovat korkojen kera tulleet takaisin. Ihmiset kuvittelevat, että nopea painonpudotus saa heidät motivoitumaan, mutta nopeat tulokset haihtuvat usein yhtä nopeasti kuin ne tulivatkin. Mitä enemmän keskität motivaatiota vaakalukemaan, sitä huterammalle pohjalle perustat painonhallinnan, Anu Marin kirjoittaa realistisesti.
  .
  Painonpudotus kannattaa aloittaa tiukan laihdutuskuurin sijaan koodaamalla elämään helppoja muutoksia. Sen sijaan, että motivaatiota hankitaan nopeasti tippuvasta vaakalukemasta, haetaankin sitä ennemmin paremmasta jaksamisesta ja suorituskyvyn noususta. Näin luodaan kestävä pohja pysyvälle painonhallinnalle. Monille riittää pelkkä terveellisten elämäntapojen mukanaan tuoma kiinteytyminen ja hyvä olo, eikä tiukalle ruokavaliolle tarvitse edes ryhtyä. Järkevää ajattelua!
  .
 2. Seuraavassa vaiheessa siirrytään kehonmuokkaamisen ihanaan maailmaan! Tässä vaiheessa koodataan elämääsi kehonmuokkaamisen ihmeitä tekevä vaikutus. Joillekin tämä on erityisen tärkeässä roolissa ja oikein ajoitettuna kaikille pakollinen Anun mielestä.
  .
  Anu neuvoo tarkkailemaan olotilaa. Jos käytössä on runsaasti voimavaroja ja pystyy sitoutumaan laihdutuksen jälkeiseen kehon muokkaamiseen, on tiukemman lähestymistavan aika koittanut. Rehellisyys palkitaan sillä, jos pelkän peruselämän pyörittäminen on liian rankkaa, voi epäonnistuminen olla edessä, jos koodataan elämän kuviot uusiksi.
  .
  Anulla on kokemusta siitä, että kehonmuokkaajat sortuvat syömään liian vähän nopeampien tulosten toivossa. Kun tutustuu tarkemmin siihen, millainen ravitsemus ja liikunta tukevat kehonmuokkausta, saattaa yllättyä siitä, että syömisessä ei tarvitsekaan kitsastella ja keventää ruokaa jatkuvasti. Anu jakaa kirjassaan ohjeita, jotka varmistavat, että syödään tarpeeksi myös laihdutuksen aikana ja pidetään painonpudotus maltillisena.
  .
 3. Elämä laihdutuksen jälkeen on vaihe 3. Mielestäni tässä osiossa on tarjolla kirjan paras anti. Hienolla tavalla Anu ymmärtää, että onnistunut laihdutustulos kruunataan pysyvällä painonhallinnalla loppuelämän ajaksi. Tätä vaikeaa vaihetta Anu lähestyy oivallisesti pohtimalla käänteisen dieetin merkitystä. Käänteinen dieetti on sananmukaisesti onnistuneen laihdutuksen jälkeinen ruokailutapa missä aletaan taas lisäämään ruoka-annosten kokoa mikäli ollaan tarkkailtu syömisiä ihan tiukalla tavalla. Energiaa lisätään hallitusti.
  .
  Käänteistä dieettiä tehdessä on hyvä tiedostaa, että paino pysyy harvoin täysin muuttumattomana. Esimerkiksi 1–2 kilon lisäys on vielä täysin normaalia. Kun glykogeenivarastot alkavat dieetin jälkeen täydentyä, on luonnollista, että painoa tulee lisää. Myös treenaaminen voi vaikuttaa hieman kehon painoon lihasmassan kasvun myötä.
  .
  Erinomaisella tavalla Anu kehottaa syömään intuitiivisesti. Juuri näin! Eihän makrojen laskeminen ja ruoka-aineiden tuijottaminen pitemmän päälle ole mitään herkkua. Koko elämää ei sellaiseen sentään uhrata. Ratkaisu löytyy intuitiivisesta syömisestä. Hyvä syöminen on intuitiivista, eikä siinä ole jännitteitä. Et syö kohteliaisuudesta etkä mieti, mitä muut ajattelevat, Anu opastaa. Ruoka-aineiden suhteen säilytetään pieni, joustava kontrolli.
  .
  Intuitiivinen syöminen ei perustu sääntöihin tai mihinkään ohjelmaan, vaan voit syödä mitä tahansa, niin paljon kuin tarvitset. Huomionarvoista on, että intuitiivisuuden toteuttaminen lähtee kuitenkin elämän ja ruokailun, sekä taustatekijöiden kuten unen, stressinhallinnan ja liikunnan tasapainottamisesta. Anun mukaan intuitiivista syömistä ja kehon kuuntelua on vaikea opetella, jos ruokavalio on täysin retuperällä ja nälän ja kylläisyyden tunteet hukassa. Tästä syystä intuitiivisuuteen pyrkivällä tulee olla käsitys siitä, mitä on terveellinen ruoka. Samoin myös säännöllinen liikunta tukee intuitiivisuuden löytymistä. Kun elämässä on sopiva rakenne ja järjestelmällisyys, syöminen voidaan asteittain vapauttaa intuitiiviseksi.

Lopuksi

Anu kirjoittaa:

”Laihtuminen on yhdistelmä fysiologiaa, psykologiaa ja matematiikkaa. On tärkeää, että tunnet olevasi itse ohjaksissa, sillä rakennat elämäntapoja itseäsi varten. Pelkän ulkoisen kehotuksen tai orjallisen dieetin mukaan laihduttaminen ei ole parhaiten motivoiva saati pysyviä tuloksia tuova tapa laihduttaa. Sopiva kehonkoostumus on lopulta tulosta vuosien ajan toteutetuista muutoksista elämäntavoissa. Se ei ole yhden aterian tai yhden laihdutuskuurin tulos. Kannattaa myös muistaa, että siihen, miten syöt ja liikut, vaikuttavat muutkin asiat kuin mielen lujuus. Kehonkoostumuksen muokkaus kannattaa rakentaa sen pohjalle, millaista elämää haluat elää tulevaisuudessa ja millaisiin asioihin haluat käyttää energiaa.”

Turpaduunari suosittelee!

cropped-christer-sundqvist.jpegChrister Sundqvist
turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtori

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: http://ravintokirja.fi/ 

Arki on iloa täynnä

Olisi kiva kuulla kommenttisi!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Turpaduunari All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.