Sensuroimatonta terveys- ja kulttuurivalistusta. Mikäli olet tyytymätön sivustoon, kerro siitä minulle. Jos olet tyytyväinen, kerro siitä muille tiedonjanoisille. Yhteystiedot: Christer Sundqvist, biologi (FT), christer.sundqvist@ravintokirja.fi, 040-7529274, Helsinki

Oikein hyvä koulutus elokuun lopussa

ILMOITTAUDU HETI!

Useiden vuosien valmistelutyön jälkeen voimme vihdoin tarjota jotakin aivan ainutlaatuista!

Pyydä lisätietoja (christer.sundqvist@ravintokirja.fi). Mukaan otetaan enintään 20 koulutettavaa.

SAIRAAN HYVÄ TERVEYSKOULUTUS – OPI UUSI HARRASTUS!

Kiinnostaako immuunipuolustuksen vahvistaminen PESHLA:n avulla? Pääkouluttajana on biologi FT Christer Sundqvist ja muut kouluttajat mm. kokemusasiantuntija Antti Oinas ja perinnehoitojen asiantuntijoita.

Kouluttajat antavat osallistujille jotain, mihin turvata vaikeassakin sairaudessa ja jotain konkreettista mitä osallistuja voi toteuttaa jatkossa kotona. Tällaista ei ole ollut tarjolla missään aikaisemmin. Sopii erityisesti sellaiselle, joka haluaa täydentää koululääketieteen tarjoamaa apua sairauteensa perinteisillä, täydentävillä ja vaihtoehtoisilla menetelmillä.

KOULUTUKSIA ELOKUUSSA, LOKAKUUSSA JA JOULUKUUSSA 2019

Tavoite: Opit kivan PESHLA-harrastuksen – terveystietoisen elämäntavan!
Keinot: Positiivisuus, emäksisyys, sokerittomuus, happi, liikunta, apuaineet ja -laitteet.
Ajankohdat: 30.8.-1.9.2019 (ja 25.-27.10.2019 sekä 13.-15.12.2019)

Pääteema elokuussa: Ketogeeninen ruokavalio ja positiivisuus sairauksien hoidossa

Paikka: Vanha Maamies, Jalkalantie 160, Suonenjoki
Maksu: 379,00 euroa (sisältyy ALV, majoitus, ruoka, luennot)
Ilmoittaudu lähettämällä sähköpostia christer.sundqvist@ravintokirja.fi. Saat sähköpostiin lisätietoja ja laskun. Koulutuksen järjestää Christerin Akatemia.

Koulutusviikonloppuja on vuonna 2019 toteutumassa 3 kpl. Koulutusjaksot ovat muuten lähes identtisiä sisällöltään, mutta valitaan joka jaksolle vaihtelevat pääteemat. Ajatuksena on, että osallistuja voisi halutessaan osallistua kaikille koulutusjaksoille ja olisi vaihtelevaa tietoa tarjolla.

25.-27.10.2019 pääteemana on apulaitteet ja -välineet sairauden hoidossa.
13.-15.12.2019 pääteemana on emäksisyys ja hapen rooli sairauksien hoidossa.

Tervetuloa koulutukseen!

Turpaduunarin viikoittainen terveysohje

Tämän viikon teemana on: ELÄMINEN TÄSSÄ JA NYT

TURPADUUNARIN TERVEYSOHJEET

Turpaduunarin terveysohjeet jatkuvat. Nyt on jaossa kaiken kaikkiaan 243. ja tämän vuoden 32. terveysohje. Tämä lähetetään terveyskirjeeni tilaajille (terveysohjeet ilmestyvät viikoittain).

*****************************

Turpaduunarin terveysohje numero 243
Jakelupäivä torstaina 8.8.2019

ELÄMINEN TÄSSÄ JA NYT

Moni murehtii eilistä, pohdiskelee huomista ja unohtaa elää hetkessä.

Ohje voisi kuulua vaikka näin:

”Keskity kaikin tavoin siihen mitä olet juuri nyt tekemässä. Jos on tarkoitus levätä niin lepää, vaikka lepäsit eilenkin tai aiot levätä huomennakin. Tarvitset lepoa juuri nyt! Jos on tarkoitus saada jokin työ tehtyä, älä harmittele ettet tehnyt sitä eilen tai siirrä sitä huomiseen. Tee se nyt!”

En halua kuulla mitään selityksiä joutenolon laiskutusvaikutuksista tai työnteon tylsyydestä. Tee mitä sinun pitää tehdä, mukisematta.

On turha pilata rauhalliset hetket murehtimalla ja stressaamalla. On turha pilata työnteko sillä, että miettii mitä kaikkea muuta voisi tehdä.

…………..

Voit varmistaa terveysohjeiden saannin omaan ja ystäväsi sähköpostiin 20 euron vuosimaksua vastaan.

Maksa 20 euroa tilille FI94 5723 3320 0772 65 (OKOYFIHH), Christerin Akatemia. Kirjoita viestikenttään sähköpostiosoitteesi (tai ystäväsi sähköpostiosoitteen mikäli tilaat terveysohjeen hänelle).

52 terveysohjetta vuonna 2015, 2016, 2017, 2018 ja 2019 – kerää koko sarja!

Kerro muillekin!

Rakkain terveisin,
Christer Sundqvist
biologi, FT
Lisätietoja: christer.sundqvist@ravintokirja.fi

TULE MUKAAN ETSIMÄÄN TERVEYDEN AARRETTA

TULE SINÄKIN MUKAAN ETSIMÄÄN TERVEYDEN AARTEITA!

Tervetuloa mukaan rakentamaan yhdessä monisatasivuista terveyskirjaa!

Anna minulle mahdollisuus lähettää sinulle uusi terveyskurssini ”Terveys on aarre”. Siitä muodostuu vuosien 2017-2019 aikana markkinoiden laajin ja ajankohtaisin terveyskirja. Kun maksat erittäin kohtuullisen kertamaksun 49,95 euroa, saat luvan tarvittaessa tulostaa itsellesi kuukausittain täydentyvän terveyskirjan.

Sisällysluettelo
Osa 1 Älä kadota terveyden aarretta! (jaossa marraskuun lopusta 2017 lähtien)
Osa 2 Miksi vanhenemme? (joulukuun loppu 2017)
Osa 3 Ota terveytesi ja sairautesi vakavasti (tammikuun loppu 2018)
Osa 4 Nujerra sairaus ottamalla käyttöön kaikki hyvät keinot (helmikuun loppu 2018)
Osa 5 Naura sairautesi pois! (maaliskuun loppu 2018)
Osa 6 Vältä liiallista istumista – muista liikkua! (huhtikuun loppu 2018)
Osa 7 Muista levätä! (toukokuun loppu 2018)
Osa 8 Ajattele positiivisesti! (kesäkuun loppu 2018)
Osa 9 Syö terveellistä ruokaa! (heinäkuun loppu 2018)
Osa 10 Yksilöllisiä ruokavalintoja A-J (elokuun loppu 2018)
Osa 11 Yksilöllisiä ruokavalintoja K-M (syyskuun loppu 2018)
Osa 12 Yksilöllisiä ruokavalintoja N-R (lokakuun loppu 2018)
Osa 13 Yksilöllisiä ruokavalintoja S-Ö (marraskuun loppu 2018)
Osa 14 Hyvät ihmissuhteet (joulukuun loppu 2018)
Osa 15 Elämänhalu (tammikuun loppu 2019)
Osa 16 Usko parantumiseen sairaudesta (helmikuun loppu 2019)
Osa 17 Syvennä henkisyyttä ja pidä mieli virkeänä (maaliskuun loppu 2019)
Osa 18 Hoito-ohjeita sairastuneelle A-J (huhtikuun loppu 2019)
Osa 19 Hoito-ohjeita sairastuneelle K-R (toukokuun loppu 2019)
Osa 20 Hoito-ohjeita sairastuneelle S-Ö (kesäkuun loppu 2019)
Osa 21 Syventävää keskustelua terveydestä (heinäkuun loppu 2019)
Osat 22-24 Tulossa tietoon myöhemmin (elokuu-lokakuu 2019)

Tässä lisätietoja ja tietoa siitä miten maksu tapahtuu:

Kurssini on tavattoman suurella vaivalla työstetty useiden vuosien aikana ja sisältää valtavasti terveystietoa. Eräänlainen terveystestamenttini vuosilta 1987-2019.

Jos koet mahdolliseksi, tulisitko nyt heti mukaan kurssille ja ryhtyisit terveyskirjaa rakentamaan itsellesi? Voisitko pyytää ystäviäsi mukaan tälle kurssille, joka tyypilliseen edulliseen hintaani (49,95 euroa) tarjoaa erittäin paljon tietoa terveydestä? Ajankohtaisinta mahdollista tietoa on siis jaossa kerran kuukaudessa. On harjoitustehtäviä, tietoiskuja, terveystietoa, lukuvihjeitä…

Opiskelu- ja harjoitustehtävien suorittaminen on täysin vapaaehtoista ja jokainen saa tarvittaessa yksilöllistä ohjausta. Materiaalin saa sähköpostiin kerran kuukaudessa (laadukas PDF-tiedosto) riippumatta siitä milloin päättää aloittaa kurssin.

Maksu tapahtuu näin:

Kurssille pääsee mukaan maksamalla 49,95 euroa tilille FI94 5723 3320 0772 65 (OKOYFIHH), Christerin Akatemia. Kirjoita viestikenttään sähköpostiosoitteesi. Muita maksuja ei tule!

Rakkain terveisin,
Christer Sundqvist
biologi, FT
Lisätietoja: christer.sundqvist@ravintokirja.fi

Viimeisimmät artikkelit

Tässä esimerkkejä luentotarjonnastani

Käytä älliä ruokavalinnoissa: Tämä on suosituimpia luentoaiheitani. Alustan ja herätän keskustelua älykkäistä ruokavalinnoista, ruoan luonnollisuudesta, säilyvyydestä ja käytössä olevista ruoan lisäaineista sekä pohdin sitä, mikä on terveellistä arki- ja juhlaruokaa. Miten liikkujan pitää syödä? Onko ikääntyvän ihmisen otettava huomioon jotain erityistä ruokavalintojen suhteen? Keskustellaan yhdessä miten voisimme parantaa ruokaostostemme laatua. Sillä mitä valitset ruokakaupasta ostoskassiisi, on merkitystä. Sisältääkö kassisi juureksia vai eineksiä? Ruokavallankumous alkakoon nyt! Tämä luento muokkautuu helposti kaikenikäisille ja monille erilaisille yhteisöille. Kerro mikä on tavoitteesi luennon suhteen, niin saat tällä tavalla räätälöidyn luennon minulta.

Onni, terveys ja äly – elämäsi melodia: Terveystietoinen ja viisaan onnellinen elämä rakentuu yksinkertaisista osatekijöistä. Tule kuuntelemaan turpaduunarin melodioita! Filosofian tohtori ja suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on vauhdissa!

Terveystietoinen elämä: Terveellisestä elämäntavasta ei saa tehdä liian vaikeaa itselleen. Terveys säilyy vaikka välillä elää epäterveellisesti, mutta se mikä erottaa terveystietoisen muista ihmisistä, on se luontevuus ja rivakkuus mikä nähdään siinä paluussa terveellisten valintojen ääreen. Terveystietoinen oivaltaa, että niitä huonoja valintoja pitää välttää, ei sen takia että se olisi pakko, vaan sen takia, että hän pitää terveyttään erittäin suuressa arvossa.

Liikunta on lääke: Ihminen on luotu liikkumaan sopivasti ja monipuolisella tavalla. Liikunnalla voidaan ehkäistä sairauksia, hoitaa terveyttä ja kuntoutua monista pitkäaikaissairauksista. Luennolla mainitaan liikunnan teho tyypin 2 diabeteksessa, kohonneessa verenpaineessa, sydän- ja verisuonisairauksissa, lihavuuden hoidossa, astmassa, keuhkoahtaumataudissa, polven nivelrikossa, nivelreumassa, selkävaivoissa ja masennuksessa. Turpaduunari Sundqvist kehottaa tekemään liikunnasta pysyvä osa elintapamuutostasi.

Oivaltavaa urheilua: Filosofian tohtori, ravinto- ja urheiluvalmentaja sekä suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on useiden vuosien aikana kehittänyt kokonaisvaltaista urheiluvalmennusta. Hän kertoo käytännönläheisesti ja hauskasti miten hänen urheiluvalmennuksestaan on ollut hyötyä sekä huippu-urheilijoille että liikunnallista elämäntapaa noudattaville. Luennolla tarkastellaan näiden osa-alueiden merkitystä urheilumenestykselle: yksilöllisesti määritelty harjoitusohjelma, ravitsemukselliset näkökulmat, unen ja levon merkitys, urheilijan rentoutuminen, elämän kokonaisrasitus, urheilijan henkiset voimavarat.

Laadukas ravinto terveyden lähde: Turpaduunari kertoo laadukkaista ruokavalinnoista. Hänen neuvoillaan löydät keinoja etsiä älliä ruokakaupasta. Haluat ehkä laittaa laadukasta lounasta ja haluat löytää lisäaineetonta luomua? Luonnollisesti tämä on täysin mahdollista kuunneltuasi Christerin ohjeita!

Vireä vanhuus: Biologi Christer Sundqvist kertoo meille menestysreseptinsä miten säilyttää hyvä vire ja terveys iäkkäänä. Tarjolla on runsaasti tietoa terveystietoisesta elämästä. Huumoria, iloista rentoutta ja oivaltavaa ideointia kannattaa tulla kuulemaan!

Elämän kokonaisrasitus hallintaan: Huomioi päivittäiset haasteet, kehottaa biologi Sundqvist luennollaan. Kun epäviisaasti joudut rientämään paikasta toiseen tukka putkella, muista kompensoida tämä huomioimalla terveen elämän kaikki osatekijät täysimääräisinä: hyvä ravinto, kunnon lepo, hyvät ihmissuhteet, virkistävä liikunta.

Rentoutta ja hengähdyshetkiä kiireiselle ihmiselle: Biologi Christer Sundqvist vie meidät rentouden maailmaan tällä luennollaan. Opi arvostamaan arjen hengähdyshetkiä. Muista oleskella puhtaassa ilmassa. Vedä keuhkoihin puhdasta ilmaa ja nauti siitä miten puhdas ilma vienosti koskettelee paljasta ihoasi. Voiko elämässä olla mitään ihanampaa? Älä stressaa! Et voi ratkaista yhtäkään ongelmaa stressaamalla itsesi puolikuolleeksi. Pidä siis itsesi täysillä elossa rennolla elämänasenteella. Nauti tästä hetkestä. Tartu kiinni ohikiitävään hetkeen, sillä elämä koostuu pienistä ihmeistä, jotka näemme vasta kun huomaamme pysähtyä niiden äärelle, hetki hetkeltä.

Aivot ja ravinto: Biologi Christer Sundqvist kertoo siitä mikä on parasta mahdollista aivoruokaa. Hyvä ruoka – hyvä mieli. Keskustelemme siitä miten voimme pitää aivot kirkkaana täsmäruoalla. Luennolla esitellään uutta aivotutkimusta selkokielellä. Varautukaa yllätyksiin!

Ruokaa suurella sydämellä: Huolehdi sydämesi kunnosta syömällä oikein terveellistä ruokaa, kehottaa biologi Christer Sundqvist. Yleisö saa alusta lähtien osallistua vilkkaaseen keskusteluun verenpaineen hoidosta ravinnolla, tarvitaanko kolesterolilääkkeitä ja millaisella ruoalla sydän lyö parhaiten. Kuuntele uusimmat sydäntutkimukset selkokielellä esitettynä.

Miten vatsasi voi? Biologi Christer Sundqvist kertoo parhaimmat vinkit miten suoliston saa toimimaan mahdollisimman hyvin. Keskustelemme hyvistä bakteereista ja siitä miten tärkeässä roolissa on suoliston hyvä terveys. Varautukaa yllätyksiin! Uusia suolistotutkimuksia saatte kuulla selkokielellä.

Rasvaista tarinaa: Ravintorasvat ja niiden terveellisyys tai vaarallisuus ovat jo pitkään aikaansaaneet kiihkeitä keskusteluja ja jopa väittelyjä. Biologi Christer Sundqvistin tieteellisiin tutkimuksiin pohjaavan alustuksen pohjalta keskustellaan luonnollisten rasvalähteiden terveyshyödyistä. Korkean kolesterolin negatiiviset terveysvaikutukset ja sen hoitoon käytettävien lääkkeiden sivuvaikutukset, ovat myös kuuma puheenaihe.

Ravitsemuksen kiistanaiheet ja tulevaisuuden näkymät: Läpi vuosikymmenten on kiistelty optimaalisesta ravinnosta. Löytyykö totuus kaurapuurosta myös tulevaisuudessa? Biologi Christer Sundqvist kertoo alustuksessaan mm. nutrigenomiikasta, tieteenalasta joka tutkii ravinto- ja perintötekijöiden yhteisvaikutuksia. Alustuksen pohjalta keskustellaan ravitsemuksen kiistanaiheista ja ravitsemustieteen tulevaisuuden näkymistä.

Reuman virallinen, täydentävä ja vaihtoehtoinen hoito: Luennolla esitellään reuman Käypä hoito suositukset ja käydän niiden pohjalta rakentavaa ja samalla kriittistä keskustelua. Hyviksi koettuja täydentäviä hoitomuotoja tuodaan esille ja tarkastellaan voiko olla apua jostakin vaihtoehtoisesta hoidosta.

Kolme tapaa hoitaa diabetes: virallisesti, täydentävästi ja vaihtoehtoisesti: Suositussa diabetesluennossaan biologi Sundqvist tuo esille koko kirjon erilaisia tapoja hoitaa tämä vakava sairaus yksilöllisesti tyydyttävällä tavalla.

Lisäksi tunteja, päiviä, viikkoja, kuukausia, jopa vuoden kestäviä koulutuksia ravinnosta, levosta, liikunnasta ja terveydestä. Varsinaista terveystykitystä!

Iso puhdas kollageenitesti

Kirjoittaja: Christer Sundqvist

Turpaduunarin tuotetestit jatkuvat. Turpaduunarin tukijoukoille (n=387) ilmaantui äskettäin mahdollisuus testata suosittuja kollageenivalmisteita ravintolisän muodossa (Puhdas+). Koehenkilöille kerrottiin, että kyseessä on puolueeton testi missä pitää kertoa käyttökokemuksia avoimesti ja rehellisesti. Koehenkilöksi pääsi ilmoittautumalla joko sähköpostilla tai Turpaduunarin tukijoukkojen Facebook-yhteisössä.

Puolueeton kollageenitesti 10:lle koehenkilölle

Luonnollisesti tuotteen testaajiksi saatiin pääosin naisia ja 10 ensimmäistä koehenkilöä ilmoittautui hetkessä. Kollageenivalmisteiden testaaminen siis kiinnosti kovasti. Moni varmaan epäilee, että nyt sitten koehenkilöiksi ilmaantui valikoidusti tuotteesta ylistysvirsiä laulavia testaajia. Voin heti kumota tämän epäilyn. Heti alussa ilmoitettiin, että kyseessä on puolueeton testausmahdollisuus, jossa halutessaan voi kertoa myös kielteisistä käyttökokemuksista tai olla kertomatta yhtään mitään. Sitä en voinut estää, että tuotetestaajiksi todennäköisesti valikoitui hyvin motivoitunut joukko testaajia. Moni testaajaksi ilmoittautunut jäi tämän testin ulkopuolelle.

Testipaketin arvo oli noin 70 euroa ja se lähetettiin syyskuun ensimmäisellä viikolla koehenkilöille. Testattavana oli:

  • kollageenia sisältäviä suklaapatukoita
  • kalakollageenia + mustikkaa sisältävä jauhe
  • kollageenia + biotiinia + sinkkiä + C-vitamiinia sisältäviä kapseleita
  • kollageenivoidetta

Testin tulokset

Testin aikana (testi on nyt jatkunut 2 kuukautta ja jatkuu yhä) kerrottiin minulle miltä tuotteet vaikuttivat, oliko tuotteesta haittaa tai hyötyä ja voisivatko kollageenituotteet kiinnostaa myös jatkossa.

Poikkeuksetta raportoitiin testin aikana, että iho oli kauttaaltaan tullut joko vähän tai paljon pehmeämmäksi. Erityisesti kasvojen alueella iho oli pehmeämpi ja raikkaamman tuntuinen. Ryppyjen mahdollisesta vähenemisestä ei juurikaan raportoitu. Yksi käyttäjä tosin kertoi parin rypyn hävinneen kasvoista. Näppylät ja ”kohoumat” ihossa olivat vähentyneet.

Eräs koehenkilö raportoi ihovoiteen (?) aiheuttaneen ensimmäisen viikon aikana finnejä, jotka sitten olivat poistuneet. Todennäköisesti tämä ei kuitenkaan yhdistynyt ihovoiteeseen, vaan jokin muu asia vaikutti tähän finnien ilmaantumiseen, sillä finnit katosivat parin päivän kuluessa, järkeili koehenkilö.

Yhden koehenkilön iho reagoi yllättäen näin kasvovoiteeseen: ”Kasvovoiteesta sain allergisen reaktion. Kokeilin pari kertaa ja kasvot meni punaiseksi ja poltteli. Hajusteeton tai luonnollisempi vaihtoehto olisi enemmän mieleeni. Yleensä käytän kookosöljyä kasvojen iholle.” Kollageenivoide toi vähän liikaakin verenkiertoa poskille, joilla hieman taipumusta kouperosaan. Pari käyttäjää kertoi ihovoiteen tuntuneen aika ”kuivalta”.

Eräällä koehenkilöllä kynnet kasvoivat vähän liiankin kovaa vauhtia, mutta eräällä toisella ei valitettavasti kynnet olleet merkittävällä tavalla kasvaneet. Kynsien kerrottiin kasvun lisäksi vahvistuneen. Krooniseen kynsienpureskeluun ei tuotteista ole ollut apua.

Hiuksia oli eräällä koehenkilöllä lähtenyt raskauden jälkeen kourakaupalla, mutta uusia kasvoi kovaa vauhtia ja hiukset olivat nyt yhtä paksun oloiset kuin ennenkin. Mahdollisesti kollageenivalmisteista oli ollut apua.

Tuotteita oli pääosin helppo ja miellyttävä käyttää. Jauhepurkin kansi oli niin tiukka, että se oli vaikea saada auki, kertoi eräs koehenkilö. Jauheen makua pidettiin joko siedettävänä tai suorastaan pahan makuisena. Kukaan ei innostunut kehumaan makua! Jauheen käyttö ”unohtui” moniksi päiviksi huonon maun takia, kerrotaan eräässä raportissa. Tuote ei sisältänyt mitään keinotekoisia makuaineita.

Kollageenia ja biotiinia sisältäneet kapselit koettiin hankaliksi niellä. Yksi mahdollisuus on avata kapseli ja sekoittaa sisältö vesilasiin.

Eräs koehenkilö kirjoitti: ”Olen aika energinen nyt ja voimat lisääntyneet verrattuna esim. viime syksyyn…”

Suklaapatukat olivat ihan hyviä, mutta ei niitä pelkän kollageenin takia ostettaisi. Jotkut pitivät suklaata tässä muodossa, jopa tuhlauksena. Eli koehenkilöillä oli ajatuksena ”suklaa suklaana ja kollageenit sitten muualta”.

Mielenkiintoiselta vaikutti tämä kommentti: ”Raskaudesta on nyt kohta 9 kk ja huomaan, että pari raskausarpea jotka sain ovat hävinneet kokonaan. Iho on vatsassa palautunut hyvin. Kollageenivalmisteet ovat tukeneet hyvin raskaudesta palautumista.”

Hieman pitempi tarina

Eräältä kollageenituotteiden testaajalta tuli hieman pitempi raportti. Pistän sen tähän vielä näytille.

Kollageeni ja biotiini -puristeita käytetty 2-3 kpl / päivä. Yleensä otin aamulla tai päivällä, mutta vain kerran päivässä. Kapselit olivat ihanan väriset, mikä ei toisaalta ole kaiketi oleellista. Kokonsa puolesta ne oli helppo niellä. Ei juurikaan jäänyt väliin päiviä, eli oli hyvin säännöllisesti otettu.

Collagen cream. Puhdistuksen jälkeen käyttö aamulla ja illalla. Voide ei ollut mielestäni kovinkaan miellyttävä. Tuoksui hieman tunkkaiselle ja tuntuma kasvoilla ei ollut ns. kosteuttava. Jäi hieman kiristävä tunne. Loppujen lopuksi käytin käsivoiteena, johon se tuntui soveltuvan hyvin.

Kollageeni ja mustikka juoma oli ihan suosikki näistä kaikista. Maku ihanan raikas ja plussaa sai ehdottomasti sokerittomuudestaan. Yleensä nautin juomaa aamulla ja annos reilu ruokalusikallinen / päivä. Varmaan tulen jatkossakin nauttimaan tätä tuotetta.

Mitään negatiivista vaikutusta en huomannut tuotteiden käytöstä seuranneen. Positiivisia ”tuntemuksia” olin havaitsevinani muutamia. Hiukset eivät irtoa niin paljon kuin yleensä tähän aikaan vuodesta. Olisi kyllä ollut kiva jos harmaatkin olisivat vähentyneet, mutta se ei ainakaan nyt näy. Kynnet tuntuvat kasvavan paremmin. Ja toisaalta kestävät vahvempina vaikka joutuvat kovalle koetukselle keittiötyössä. En tiedä johtuuko tuotteista, mutta kovasti kivuliaat jalkapohjat eivät ole niin rasittuneet nykyään. Kovalla lattialla kävely koko päivän rasittaa melkoisesti jalkateriä ja jos tämä on syy kipujen vähenemiseen, niin jatkan varmaankin käyttöä.

Juuri huomasin, että suklaat ovat jääneet laukkuun. Ajattelin syödä välipaloja, mutta enpä ole vielä tarvinnut.

Jos joku kysyy, niin suosittelen kyllä!

Uusia käyttäjiä

Tämän tyyppisiä kollageenivalmisteita oli vain 2 koehenkilöllä aiemmin ollut käytössä. Valtaosalle koehenkilöistä tämä oli siis ihan ensimmäinen kokeilu. Koehenkilöillä oli kollageenivalmisteista varsin realistinen näkemys, eli ei odotettu tuotteiden saavan mitään ihmeitä aikaiseksi, mutta kaikki testituloksistaan ilmoittaneet olivat myönteisellä kannalla koekäytön tässä vaiheessa.

Kasvovoidetta tuli käytettyä hyvin pieniä määriä (”pieni pisara”) ja sitä kuvattiinkin erittäin riittoisaksi. Varsin vaatimattoman kokoinen rasia (50 ml) oli monella vielä puolillaan.

Tuotteiden käyttöä halusi moni jatkaa, mutta raha on monella tiukassa. Monella on kasvovoiteesta sellainen näkemys, että se on hintansa arvoinen, sillä se on niin riittoisa. Muutama haluaa jatkaa kasvovoiteen käyttöä jatkossakin.

Puhdas+ -yritys

Puhdas+ -yrityksestä ei testin yhteydessä aktiivisesti kerrottu mitään lisätietoja. Aika moni oli kuitenkin etsinyt lisää tietoa yrityksestä. Tästä oli sekä positiivista että negatiivista kerrottavana. Sami Sundvik yhdistyy vahvasti tähän yritykseen ja häntä joko arvostettiin erittäin paljon tai sitten häntä kritisoitiin tyyliin: ”Sami Sundvik on tuonut kärkkäästi esille omia mielipiteitään ja aiheuttaa sen myötä aika paljon negatiivisia ajatuksia koko Puhdas+ -yrityksestä…” Moni koki ettei ollut mitään tarvetta ottaa selvää Puhdas+ -yrityksestä.

Kollageeni – mitä se on?

Kollageenin saannista ravintolisänä oli monella jo jonkinlainen ennakkokäsitys, mutta testiin päästyään olivat lähes kaikki googlanneet lisää tietoa. Yksi henkilö oli ihan tarkoituksella välttänyt lukemasta kollageenin vaikutuksesta, jotta se ei vaikuttaisi testitulokseen. Monelle tuli yllätyksenä miten monta yritystä markkinoi kollageenivalmisteita. Taitaa olla aika suosittu tuote hyvinvointiin. Kollageenin tärkeyttä korostettiin.

Tähän on kiva lopettaa: ”Testi oli huippuhieno kokemus…” ja ”kiitoksia kun sain olla mukana.”

cropped-christer-sundqvist.jpegChrister Sundqvist
turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtori

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: http://ravintokirja.fi/ 

Olisi kiva kuulla kommenttisi!

© 2019 Turpaduunari All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.