Sensuroimatonta terveys- ja kulttuurivalistusta. Mikäli olet tyytymätön sivustoon, kerro siitä minulle. Jos olet tyytyväinen, kerro siitä muille tiedonjanoisille. Yhteystiedot: Christer Sundqvist, biologi (FT), christer.sundqvist@ravintokirja.fi, 040-7529274, Helsinki

Oikein hyvä koulutus joulukuussa

ILMOITTAUDU HETI!

Useiden vuosien valmistelutyön jälkeen voimme vihdoin tarjota jotakin aivan ainutlaatuista!

Pyydä lisätietoja (christer.sundqvist@ravintokirja.fi). Mukaan otetaan enintään 20 koulutettavaa.

SAIRAAN HYVÄ TERVEYSKOULUTUS – OPI UUSI HARRASTUS!

Kiinnostaako immuunipuolustuksen vahvistaminen PESHLA:n avulla? Pääkouluttajana on biologi FT Christer Sundqvist ja muut kouluttajat mm. kokemusasiantuntija Antti Oinas ja perinnehoitojen asiantuntijoita.

Kouluttajat antavat osallistujille jotain, mihin turvata vaikeassakin sairaudessa ja jotain konkreettista mitä osallistuja voi toteuttaa jatkossa kotona. Tällaista ei ole ollut tarjolla missään aikaisemmin. Sopii erityisesti sellaiselle, joka haluaa täydentää koululääketieteen tarjoamaa apua sairauteensa perinteisillä, täydentävillä ja vaihtoehtoisilla menetelmillä.

KOULUTUKSIA ELOKUUSSA, LOKAKUUSSA JA JOULUKUUSSA 2019

Tavoite: Opit kivan PESHLA-harrastuksen – terveystietoisen elämäntavan!
Keinot: Positiivisuus, emäksisyys, sokerittomuus, happi, liikunta, apuaineet ja -laitteet.
Ajankohdat: 30.8.-1.9.2019 (ja 25.-27.10.2019 sekä 13.-15.12.2019)

Pääteema elokuussa: Ketogeeninen ruokavalio ja positiivisuus sairauksien hoidossa

Paikka: Vanha Maamies, Jalkalantie 160, Suonenjoki
Maksu: 379,00 euroa (sisältyy ALV, majoitus, ruoka, luennot)
Ilmoittaudu lähettämällä sähköpostia christer.sundqvist@ravintokirja.fi. Saat sähköpostiin lisätietoja ja laskun. Koulutuksen järjestää Christerin Akatemia.

Koulutusviikonloppuja on vuonna 2019 toteutumassa 3 kpl. Koulutusjaksot ovat muuten lähes identtisiä sisällöltään, mutta valitaan joka jaksolle vaihtelevat pääteemat. Ajatuksena on, että osallistuja voisi halutessaan osallistua kaikille koulutusjaksoille ja olisi vaihtelevaa tietoa tarjolla.

25.-27.10.2019 pääteemana on apulaitteet ja -välineet sairauden hoidossa.
13.-15.12.2019 pääteemana on emäksisyys ja hapen rooli sairauksien hoidossa.

Tervetuloa koulutukseen!

Turpaduunarin viikoittainen terveysohje

On taas uuden viikoittaisen terveysohjeen vuoro: YKSINKERTAISTA TIETOA KEVYTTUOTTEISTA

TURPADUUNARIN TERVEYSOHJEET

Turpaduunarin terveysohjeet jatkuvat. Nyt on jaossa kaiken kaikkiaan 257. ja tämän vuoden 46. terveysohje. Tämä lähetetään terveyskirjeeni tilaajille (terveysohjeet ilmestyvät viikoittain).

*****************************

Turpaduunarin terveysohje numero 257
Jakelupäivä maanantaina 11.11.2019

YKSINKERTAISTA TIETOA KEVYTTUOTTEISTA

En käytä kevyttuotteita. En juuri koskaan. Syömäni juustot ovat täysrasvaisia, paras jogurtti on 10 prosenttia rasvaa sisältävä, virvoitusjuomat eivät koskaan ole kevyitä.

En tee niin kiusatakseni itseäni tai muita. Jätän kevyttuotteet pois elämästäni sen takia kun ne eivät toimi siihen mitä varten ne on suunniteltu. Samalla kun kevyttuotteiden kulutus on kasvanut, paino-ongelmat ovat lisääntyneet kaikkialla maailmassa. Miksi?

Olen sen tiedon varassa, että ihminen syö kevyttuotteita enemmän kuin tavallisia ruoka-aineita, jotta tulisi kylläiseksi. Usein kevyttuotteet opettavat vääränlaisen tavan syödä. Lupaus siitä, että ”voit syödä tätä vaikka kuinka paljon, se ei lihota”, ei puhuttele minua lainkaan.

Kevyttuotteista on poistettu rasvaa, mutta se ei tee niistä terveellisiä, sillä rasvan sijaan niissä voi olla jossain epämääräisessä muodossa esimerkiksi lisäaineita ja sokeria. Paljonkin. Ja sitä pidän huonompana ratkaisuna kuin sitä aitoa rasvaa.

Yksi syy kevyttuotteiden välttelyyn on se, että pyrin välttämään jalostettua (prosessoitua) ruokaa, ja kevyttuotteissa on aina jotain keinotekoista, poistettua, lisättyä tai korvattua.

Lopuksi vielä yksi olennainen syy kevyttuotteiden välttelyyni. Ne maistuvat huonommalta.

Saanko sinustakin kevyttuotteiden välttelijän?

………..

Voit varmistaa terveysohjeiden saannin omaan ja ystäväsi sähköpostiin 20 euron vuosimaksua vastaan.

Maksa 20 euroa tilille FI94 5723 3320 0772 65 (OKOYFIHH), Christerin Akatemia. Kirjoita viestikenttään sähköpostiosoitteesi (tai ystäväsi sähköpostiosoitteen mikäli tilaat terveysohjeen hänelle).

52 terveysohjetta vuonna 2015, 2016, 2017, 2018 ja 2019 – kerää koko sarja!

Kerro muillekin!

Rakkain terveisin,

Christer Sundqvist

biologi, FT

Lisätietoja: christer.sundqvist@ravintokirja.fi

Viimeisimmät artikkelit

Tässä esimerkkejä luentotarjonnastani

Käytä älliä ruokavalinnoissa: Tämä on suosituimpia luentoaiheitani. Alustan ja herätän keskustelua älykkäistä ruokavalinnoista, ruoan luonnollisuudesta, säilyvyydestä ja käytössä olevista ruoan lisäaineista sekä pohdin sitä, mikä on terveellistä arki- ja juhlaruokaa. Miten liikkujan pitää syödä? Onko ikääntyvän ihmisen otettava huomioon jotain erityistä ruokavalintojen suhteen? Keskustellaan yhdessä miten voisimme parantaa ruokaostostemme laatua. Sillä mitä valitset ruokakaupasta ostoskassiisi, on merkitystä. Sisältääkö kassisi juureksia vai eineksiä? Ruokavallankumous alkakoon nyt! Tämä luento muokkautuu helposti kaikenikäisille ja monille erilaisille yhteisöille. Kerro mikä on tavoitteesi luennon suhteen, niin saat tällä tavalla räätälöidyn luennon minulta.

Onni, terveys ja äly – elämäsi melodia: Terveystietoinen ja viisaan onnellinen elämä rakentuu yksinkertaisista osatekijöistä. Tule kuuntelemaan turpaduunarin melodioita! Filosofian tohtori ja suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on vauhdissa!

Terveystietoinen elämä: Terveellisestä elämäntavasta ei saa tehdä liian vaikeaa itselleen. Terveys säilyy vaikka välillä elää epäterveellisesti, mutta se mikä erottaa terveystietoisen muista ihmisistä, on se luontevuus ja rivakkuus mikä nähdään siinä paluussa terveellisten valintojen ääreen. Terveystietoinen oivaltaa, että niitä huonoja valintoja pitää välttää, ei sen takia että se olisi pakko, vaan sen takia, että hän pitää terveyttään erittäin suuressa arvossa.

Liikunta on lääke: Ihminen on luotu liikkumaan sopivasti ja monipuolisella tavalla. Liikunnalla voidaan ehkäistä sairauksia, hoitaa terveyttä ja kuntoutua monista pitkäaikaissairauksista. Luennolla mainitaan liikunnan teho tyypin 2 diabeteksessa, kohonneessa verenpaineessa, sydän- ja verisuonisairauksissa, lihavuuden hoidossa, astmassa, keuhkoahtaumataudissa, polven nivelrikossa, nivelreumassa, selkävaivoissa ja masennuksessa. Turpaduunari Sundqvist kehottaa tekemään liikunnasta pysyvä osa elintapamuutostasi.

Oivaltavaa urheilua: Filosofian tohtori, ravinto- ja urheiluvalmentaja sekä suosittu luennoitsija Christer Sundqvist on useiden vuosien aikana kehittänyt kokonaisvaltaista urheiluvalmennusta. Hän kertoo käytännönläheisesti ja hauskasti miten hänen urheiluvalmennuksestaan on ollut hyötyä sekä huippu-urheilijoille että liikunnallista elämäntapaa noudattaville. Luennolla tarkastellaan näiden osa-alueiden merkitystä urheilumenestykselle: yksilöllisesti määritelty harjoitusohjelma, ravitsemukselliset näkökulmat, unen ja levon merkitys, urheilijan rentoutuminen, elämän kokonaisrasitus, urheilijan henkiset voimavarat.

Laadukas ravinto terveyden lähde: Turpaduunari kertoo laadukkaista ruokavalinnoista. Hänen neuvoillaan löydät keinoja etsiä älliä ruokakaupasta. Haluat ehkä laittaa laadukasta lounasta ja haluat löytää lisäaineetonta luomua? Luonnollisesti tämä on täysin mahdollista kuunneltuasi Christerin ohjeita!

Vireä vanhuus: Biologi Christer Sundqvist kertoo meille menestysreseptinsä miten säilyttää hyvä vire ja terveys iäkkäänä. Tarjolla on runsaasti tietoa terveystietoisesta elämästä. Huumoria, iloista rentoutta ja oivaltavaa ideointia kannattaa tulla kuulemaan!

Elämän kokonaisrasitus hallintaan: Huomioi päivittäiset haasteet, kehottaa biologi Sundqvist luennollaan. Kun epäviisaasti joudut rientämään paikasta toiseen tukka putkella, muista kompensoida tämä huomioimalla terveen elämän kaikki osatekijät täysimääräisinä: hyvä ravinto, kunnon lepo, hyvät ihmissuhteet, virkistävä liikunta.

Rentoutta ja hengähdyshetkiä kiireiselle ihmiselle: Biologi Christer Sundqvist vie meidät rentouden maailmaan tällä luennollaan. Opi arvostamaan arjen hengähdyshetkiä. Muista oleskella puhtaassa ilmassa. Vedä keuhkoihin puhdasta ilmaa ja nauti siitä miten puhdas ilma vienosti koskettelee paljasta ihoasi. Voiko elämässä olla mitään ihanampaa? Älä stressaa! Et voi ratkaista yhtäkään ongelmaa stressaamalla itsesi puolikuolleeksi. Pidä siis itsesi täysillä elossa rennolla elämänasenteella. Nauti tästä hetkestä. Tartu kiinni ohikiitävään hetkeen, sillä elämä koostuu pienistä ihmeistä, jotka näemme vasta kun huomaamme pysähtyä niiden äärelle, hetki hetkeltä.

Aivot ja ravinto: Biologi Christer Sundqvist kertoo siitä mikä on parasta mahdollista aivoruokaa. Hyvä ruoka – hyvä mieli. Keskustelemme siitä miten voimme pitää aivot kirkkaana täsmäruoalla. Luennolla esitellään uutta aivotutkimusta selkokielellä. Varautukaa yllätyksiin!

Ruokaa suurella sydämellä: Huolehdi sydämesi kunnosta syömällä oikein terveellistä ruokaa, kehottaa biologi Christer Sundqvist. Yleisö saa alusta lähtien osallistua vilkkaaseen keskusteluun verenpaineen hoidosta ravinnolla, tarvitaanko kolesterolilääkkeitä ja millaisella ruoalla sydän lyö parhaiten. Kuuntele uusimmat sydäntutkimukset selkokielellä esitettynä.

Miten vatsasi voi? Biologi Christer Sundqvist kertoo parhaimmat vinkit miten suoliston saa toimimaan mahdollisimman hyvin. Keskustelemme hyvistä bakteereista ja siitä miten tärkeässä roolissa on suoliston hyvä terveys. Varautukaa yllätyksiin! Uusia suolistotutkimuksia saatte kuulla selkokielellä.

Rasvaista tarinaa: Ravintorasvat ja niiden terveellisyys tai vaarallisuus ovat jo pitkään aikaansaaneet kiihkeitä keskusteluja ja jopa väittelyjä. Biologi Christer Sundqvistin tieteellisiin tutkimuksiin pohjaavan alustuksen pohjalta keskustellaan luonnollisten rasvalähteiden terveyshyödyistä. Korkean kolesterolin negatiiviset terveysvaikutukset ja sen hoitoon käytettävien lääkkeiden sivuvaikutukset, ovat myös kuuma puheenaihe.

Ravitsemuksen kiistanaiheet ja tulevaisuuden näkymät: Läpi vuosikymmenten on kiistelty optimaalisesta ravinnosta. Löytyykö totuus kaurapuurosta myös tulevaisuudessa? Biologi Christer Sundqvist kertoo alustuksessaan mm. nutrigenomiikasta, tieteenalasta joka tutkii ravinto- ja perintötekijöiden yhteisvaikutuksia. Alustuksen pohjalta keskustellaan ravitsemuksen kiistanaiheista ja ravitsemustieteen tulevaisuuden näkymistä.

Reuman virallinen, täydentävä ja vaihtoehtoinen hoito: Luennolla esitellään reuman Käypä hoito suositukset ja käydän niiden pohjalta rakentavaa ja samalla kriittistä keskustelua. Hyviksi koettuja täydentäviä hoitomuotoja tuodaan esille ja tarkastellaan voiko olla apua jostakin vaihtoehtoisesta hoidosta.

Kolme tapaa hoitaa diabetes: virallisesti, täydentävästi ja vaihtoehtoisesti: Suositussa diabetesluennossaan biologi Sundqvist tuo esille koko kirjon erilaisia tapoja hoitaa tämä vakava sairaus yksilöllisesti tyydyttävällä tavalla.

Lisäksi tunteja, päiviä, viikkoja, kuukausia, jopa vuoden kestäviä koulutuksia ravinnosta, levosta, liikunnasta ja terveydestä. Varsinaista terveystykitystä!

Alzheimerin tauti, biofilmi ja borrelioosi uudessa tutkimuksessa

Tämän kirjoituksen on sponsoroinut eräs ystäväni Facebookin puolella. Facebook -seinälläni käydyn keskustelun pohjalta löytyi yhdeltä henkilöltä uskallusta lähteä toetuttamaan ideaani: Pientä maksua vastaan voin suomentaa kiinnostusta herättäneen tiedepaperin. Kiitos kun on näitä sponsoreita!

Tämä ei ole mikään sanasta sanaan käännös alkuperäisestä tiedeartikkelista, vaan kansankielinen selostus kiinnostavasta löydöksestä aivotutkimuksen saralla. Käännökseni pyrkii riittävään tarkkuuteen tarjoamatta kuitenkaan liian tieteellistä sanahelinää.

Kyseessä on tämä alkuperäisjulkaisu:

Allen HB, Morales D, Jones K, Joshi S (2016) Alzheimer’s Disease: A Novel Hypothesis Integrating Spirochetes, Biofilm, and the Immune System. J Neuroinfect Dis 7:200. doi:10.4172/2314-7326.1000200

http://www.omicsonline.com/open-access/alzheimers-disease-a-novel-hypothesis-integrating-spirochetes-biofilm-and-the-immune-system-2314-7326-1000200.pdf

Amerikkalainen tutkimusryhmä tohtori Herbet B. Allenin johdolla on selvittänyt uutta lähestymistapaa Alzheimerin tautiin. Tarkasteluun on otettu se mahdollisuus, että Alzheimerin tautiin sairastuisi ainakin osittain siitä syystä, että aivoihin päätyy verivirran myötä bakteereja (spirokeettoja), jatka ovat peräisin esimerkiksi punkeista (Borrelia) tai olisivat lähtöisin tulehtuneesta hampaasta. Nämä bakteerit aiheuttavat sitten tuhoa aivoissa kytkemällä päälle voimakkaan immuunipuolustusreaktion. Bakteerit jäävät erityisen limamaisen biofilmin sisään ja sen takia niitä on niin vaikeaa (lähes mahdotonta) häätää antibiooteilla.

Viimeaikaisissa tutkimuksissa on havaittu, että Alzheimer-potilailla on spirokeetteja aivoissa. Myös muissa sairaustiloissa esiintyy sama mekanismi kuten esimerkiksi neurosyfiliksessä, jossa kuppaa aiheuttava spirokeetta jää biofilmin sisään tuhoten hitaasti aivoja. Yhtenä nivelrikon aiheuttajana on biofilmin sisälle jääneitä bakteereja. Mainitut sairaudet ovat borrelia-bakteerin tai hammasperäisten tulehdusten jälkitiloja. Myös kroonisissa silmäsairauksissa epäillään samaa biofilmi-mekanismia. Useimmilla pieneliöillä on kyky muodostaa ympärilleen limamaisia biofilmikerroksia, jolloin bakteerit eivät näy viljelyssä (laboratoriotestissä) eikä niihin myöskään pure mitkään antibiootit.

Tutkimusryhmä leikkeli kuolleiden Alzheimer-potilaiden aivoja erityisesti hippokampuksen (aivoturso) alueella käyttäen perinteisiä patologisia tekniikoita ja värjäsivät kudoksia immunohistokemian standardimenetelmillä. Kaiken kaikkiaan seitsemän hippokampusta leikeltiin viiden patologin toimesta. Vertailunäytteet otettiin muihin sairauksiin kuolleilta potilailta. Kyseessä ei ollut kaksoissokkotutkimus, sillä patologit näkivät heti ensisilmäyksellä millä potilaalla oli ollut Alzheimerin tauti ja mikä näyte toimi kontrollina.

Löydöksenä oli, että ne tyypilliset plakkimuodostelmat, joita Alzheimer-potilailla esiintyy, muodostuivat näistä mainituista biofilmeistä. Ilman minkäänlaista epäilystä nämä biofilmit olivat bakteeriperäisiä. Lisäksi biofilmit esiintyivät yhdessä beeta-amyloidi peptidien kanssa. Eli bakteerit yhdessä beeta-amyloidin kanssa olivat näiden plakkimuodostelmien synnyssä mukana. Kontrollinäytteissä ei näkynyt näitä plakkeja eikä myöskään biofilmejä.

Tutkimusartikkelissa keskustellaan siitä miten luotettavia käytetyt värjäysmenetelmät ovat biofilmien näyttämiseen. Vaikuttaa siltä kuin virhemahdollisuuksia voi olla, mutta nämä pitää sitten jatkotutkimuksissa käydä läpi. Erityisesti biofilmien ja plakkien yhteiselo vaatii tarkempaa tutkimusta. Kuten myös muiden dementiatyyppisten sairauksien tarkastelu. Joka tapauksessa biofilmien esiintymisestä pitkälle edeneessä Alzheimerin taudissa tutkijat ovat ihan varmoja.

Uutena löydöksenä oli Toll-like reseptori numero 2:n kytkeytyminen päälle hippokampuksen alueella. Nämä Toll-like reseptorit kuuluvat luontaiseen immuunipuolustukseen ja ne aktivoituvat aina kun bakteeritulehdus käynnistyy. Tutkijat olivat toisessa tutkimuksessa havainneet, että iholla esiintyvät stafylokokki-bakteerit myöskin muodostivat biofilmejä sekä käynnistävät mainitut reseptorit. Tämä aiheutti atooppista ihottumaa. Käyttäen tätä tietoa hyväkseen tutkijat onnistuivat löytämään sopivilla värjäystekniikoilla kuolleilta Alzheimer-potilailta näitä biofilmejä ja myös varmistuivat siitä, että luontainen immuunipuolustusjärjestelmä oli kytkeytynyt päälle. Siis, ihan samalla tavalla kuin siinä ihotutkimuksessa.

Entä sitten tuo borrelioosi-juttu? Se on kiintoisa näkökulma ja havainto. Näytteistä löydetyt bakteerit olivat joko hammasperäisiä bakteereja tai punkkitartunnan kautta saatua Lyme borreliaa. Tyypillistä näille bakteereille oli voimakas taipumus muodostaa suojaavia biofilmejä, missä bakteerit olivat turvassa immunipuolustukselta ja antibiooteilta. Biofilmin muodostustapakin tunnetaan: Kun bakteereja on riittävästi, ne muodostavat ympärilleen yhteisen suojavaipan (”quorum sensing” muodostumistapa).

Pieneliöiden on todettu muodostaneen biofilmejä muillakin tavoilla: suolaisessa ympäristössä, voimakkaan nesteytyksen jälkeen, alkoholin avulla, riittämättömästi tehonneen antibioottikuurin jälkeen jne. Ja silloin tekniikkana on nimenomaan tämä yhteisen suojavaipan muodostaminen bakteerien ympärille.

Tutkimusryhmä ehdottaa rohkeasti selitysmalliksi seuraavaa: Alzheimerin tautiin tämä liittyy sillä tavalla, että sairautta aiheuttavat bakteerit jäävät biofilmin sisään ikään kuin turvaan. Luontaisella immuunipuolustusjärjestelmällä ei ole mitään mahdollisuutta tunkeutua biofilmin sisään tuhoamaan taudinaiheuttajia. Kun Toll-like reseptorit aktivoituvat, siinä tuhoutuu biofilmin ympärillä olevaa hermokudosta. Tutkijat vertaavat tätä kudostuhoa siihen tuhoon mikä syntyy adaptiivisen (hankitun) immuunipuolustusjärjestelmän kytkeytymisessä päälle. Hankittu immuniteetti tekee vain paljon enemmän tuhoa kudoksille ja paljon nopeammin.

Spirokeetta-bakteerien kasvu on hidasta (ne jakautuvat 90 päivän kuluessa). Siten biofilmivaiheeseen päästään vasta pitkän ajan kuluessa. Esimerkiksi sukupuolitauti kuppaan liittyvä dementia kehittyy 50 vuodessa. Tutkijat yrittävät ymmärtää sairastumisen kulun Toll-like reseptorien kautta. Bakteerit pääsevät aivoihin joko hammastulehduksen tai bakteereja sisältävän punkin pureman kautta. Päästyään aivoihin spirokeetat aloittavat hitaan lisääntymisensä, kehittävät ympärillen biofilmin ja Toll-like reseptorit aktivoituvat. Tämä yhdessä synnyttää Alzheimerin taudin. Eräänlaisena ketjureaktiona tuhoutuu nimenomaan ympäröivää hermokudosta, mutta bakteerit jäävät turvaan.

Johtopäätöksenä pitää siis olla, että Alzheimerin tautia ei aiheuta bakteeri, beeta-amyloidi peptidi, eikä myöskään biofilmi, vaan koko se tulehdusreaktio mikä syntyy tästä yhdistelmästä. Tulehdus ja sitä seuraava immuunipuolustus tuhoaa minkä kerkiää konekiväärin tavoin tervettä hermokudosta jahdatessaan niitä piiloon menneitä bakteereja. Ratkaisuna tähän ongelmaan tarjotaan varhaista puuttumista bakteeritartuntaan. Bakteerit olisi tuhottava ennen pääsyään aivoihin, sillä ehtiessään muodostaa biofilmejä ne aiheuttavat kohtuuttoman pahaa tuhoa. Lisäksi tämän asian hyväksyminen todennäköisesti olisi myös avaintekijä kun etsitään parannuskeinoa Alzheimerin tautiin.

Lähdeluettelossa on lähes pelkästään tosi uusia tutkimuksia, mikä osoittaa, että tämä on aivan uusi tapa tarkastella Alzheimerin tautia ja sen syntyä. Luonnollisesti vie aikansa ennen kuin tämä selitysmalli kelpaa edes osalle muita tiedemiehiä. Mutta minun mielestäni tämä oli todella kiintoisaa! Seurataan tilannetta.

Mikäli herää kiinnostus sponsoroida tämän tyyppistä työtäni, niin ottakaa yhteyttä sähköpostilla.

cropped-christer-sundqvist.jpegChrister Sundqvist
turpaduunari, ravintovalmentaja, biologi, filosofian tohtori

Monessa liemessä keitetty yllätyksellinen tietokirjailija ja suosittu bloggaaja. Tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija. Löydät lisää tietoa täältä: http://ravintokirja.fi/ 

4 thoughts on “Alzheimerin tauti, biofilmi ja borrelioosi uudessa tutkimuksessa”

  1. Ihan hyvä, että joku vaivautuu kääntämään noita tutkimuksia suomeksi. Google translatorilla tulee aikamoista soopaa, joten kyllä siihen ihmistäkin vielä tarvitaan.

    Mitä tulee itse tutkimukseen niin olisin taipuvaisempi kallistumaan Tyypin 3 diabetekseen
    http://www.kauppalehti.fi/uutiset/tiedeyhteisossa-herasi-huoli-sokeri-tuhoaa-aivomme/b5KSwTkR?utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=boksi&utm_campaign=AlmaInternal&_ga=1.93654045.146427379.1416239991
    tai siihen, että aivot ”nälkiintyvät” kolesterolin puutteeseen. Tästä on kirjoittanut Stefanie Seneff (MIT tutkija) artikkelissaan The Clue to Why Low Fat Diet and Statins May Cause Alzheimers. Tai sitten näiden molempien yhteisvaikutus johtaa Alzheimerin todennäköistymiseen. Tähän kun tällätään vielä omega-6 kasviöljyjen aiheuttama hapetusstressi (HNE), lähenee todennäköisyys 100%.
    Epäilen myös, että tuo borrelioosiin johdattaminen voi olla harhautus varsinaisen syyn pitämiseksi piilossa. Jos nimittäin syy pystyttäisiin osoittamaan akselille – sokeri, PUFA ja kolesterolin puute – niin seurauksenahan olisi katastrofi nykysysteemille.

  2. Uskomatonta. Tässä taas yksi pointti ihmisen kokonaisvaltaisen hoidon puolesta. Mikä siinä on, kun hampaiden hoitoonkin pääsyä ihmiset jonottelevat mahdottomia aikoja☹ ja merkitya voi olla kokonaisterveyteen näin järisyttävän suuri.

Olisi kiva kuulla kommenttisi!

© 2019 Turpaduunari All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.